Sunshine Blogger Award 2018 | And the award goes to

Sunshine Blogger Award 2018 werd door bloggers in het leven geroepen. De bedoeling van deze virtuele blogaward is andere bloggers die een positieve bijdrage leveren aan de blogwereld in de spotlight te zetten en het hemd van hun lijf te vragen. Merel van Lotus Writings nomineerde onder andere mij. Super lief natuurlijk! Ik beantwoord haar vragen en nomineer op mijn buurt ook een aantal andere kanjers.

Wat is je grootste guilty pleasure?

Mijn absolute all time favorite guilty pleasure is chocolade 😆 Bij voorkeur pure chocolade maar ook chocolade ijs (met stukjes), chocolade koekjes… en tiramisu. Ik ben een emo-eter en zoals je kan lezen een zoetekauw. Een week zonder lekkernij en ik vertoon afkickverschijnselen.

Welke drie vakantielanden zou iedereen moeten bezoeken?

Ondanks mijn grote wens de wereld te zien, heb ik niet veel gereisd. Uit ervaring kan ik je dan ook geen vakantielanden aanbevelen. Landen die ik wel dolgraag gezien wil hebben zijn Dubai, Italië en Tenerife. Oké dat laatste is dan geen land, wel een oogverblindend eiland waar ik met mijn dikke billen wel op het strand wil liggen.

Welke muziek luister je het liefst als je in de file staat?

Sterk afhankelijk in wat voor een mood ik ben. Maar ik principe vermaak ik mij uitstekend met top 40 muziek. Van Adele tot Justin Timberlake, van Avicii tot Limp Bizkit.

Wat is je favoriete ontbijt?

Ik ben niet echt een ontbijter. Als ik geen trek heb, kan ik ‘s ochtends moeilijk eten. Dan sla ik de belangrijkste maaltijd van de dag ook over. En als ik ontbijt, heb ik eerlijk gezegd ook niet een favoriet. Het ligt er maar aan waar ik zin in heb.

Wat vind je het leukst aan ouder worden?

Zijn er dan leuke dingen aan ouder worden? 😆 Uhm, ik denk toch wel de manier waarop je in het leven staat. Je neemt de positieve en negatieve ervaring mee. Dat heeft je gevormd tot wie je bent. Je trekt je minder aan van andere mensen. Kunt bepaalde situaties beter inschatten. Kennis is zilver, ervaring is goud.

Op welke blog(s) ben je het meest trots?

Dat vind ik nogal een lastige. Op zich ben ik op de meeste blogs wel trots. De persoonlijke verhalen bijvoorbeeld. Die zien er heel anders uit als ik ze in mijn mailbox ontvang. Door inlevingsvermogen en extra vragen stellen probeer ik het verhaal zo goed mogelijk te vertellen. En dat is niet altijd makkelijk geweest. Een aantal van deze verhalen gingen viraal. Daar ben ik trots op. Het feit dat ik het zonder zelf ervaren te hebben zo goed weet te verwoorden dat duizenden mensen zich er in kunnen vinden, dat doet goed. Ik heb het vaker gezegd maar het is echt waar. Ik put veel kracht uit herkenning. En als anderen op deze wijze worden geholpen dan is mijn doel bereikt.

Welke drie dingen vind je het irritantst?

Wat ik heel irritant vind is wanneer mensen smakken,maar ook als mensen alleen hun eigen mening en argumenten horen en niet openstaan om naar anderen te luisteren. Ik kan niet zo goed tegen onrechtvaardigheid en kan mij daar behoorlijk over opwinden.

Wat is het leukste grapje dat je kind afgelopen week maakte?

Niet iets van afgelopen week maar wel een grapje dat ze een tijd geleden maakte. We waren als gezin naar een leuke speeltuin met onder andere een ingraaf trampoline. De peuter wilde hier dolgraag op. Alleen stonden er een stuk of 7 grote jongens en werd er geen rekening gehouden met onze kleine draak. Dus wat deed ze? Ze gaf een gil (in haar beleving floot ze) en riep vervolgens ‘dames, ik wil hier ook spelen’. Ik vond het geweldig!

Waarop ben je het meest trots op in je leven?

Het feit dat ik een eigen bedrijf durfde te starten. Voor een baas werken heeft veel voordelen, waaronder zekerheid, maar ik was er klaar mee. Ik wilde voor mijzelf beginnen. Een gigantische risico als je inkomen ook echt nodig is. Toch deed ik het. Inmiddels ziet de situatie er anders uit maar de ambitie en drijfkracht zijn er nog meer dan ooit, inclusief ervaring, om nu ook van MamaPlaneet een succesvol bedrijf te maken.

Beschrijf je favoriete dag

Elke willekeurige dag dat mijn gezin goed uitgeslapen, vrolijk en opgewekt de dag doorkomt. Nee echt. Ik ben best een kritisch persoon, veel alleen met de peuterpuber en overgevoelige kleuter die niet lekker in haar vel zit. Elke dag dat we plezier kunnen hebben, met veel gelach, gedans en knuffels is een heerlijke dag.

Wat is jouw gouden tip voor beginnende bloggers?

Start nooit een blog omdat je er zo snel mogelijk ‘gratis’ producten en geld mee wilt verdienen. Bloggen is een zwaar onderschat beroep. Heel cliché maar daar kom je vanzelf achter als je een tijd echt bezig bent. Neem de tijd je schrijfstijl en visie uit te werken. Laat je niet gek maken door anderen. Jij bent uniek en daarmee is jouw blog dat ook.

De regels gebonden aan deze award

 

♦ Bedank de blogger die jou genomineerd heeft en tag haar in je blogpost

♦ Beantwoord de 11 vragen die de blogger voor jou heeft opgesteld

♦ Nomineer zelf 11 bloggers om deze Award te ontvangen en stel ze 11 vragen

♦ Som alle regels op en plaats het logo van de Sunshine blogger Award in je blogpost

Sunshine Blogger Award 2018

 

En nu is mijn beurt een aantal bloggers te nomineren voor de Sunshine Blogger Award 2018.

1. Ilse van Kreanimo
2. Jamey van onder andere Beauty Unbloxing
3. Charlotte van Aukjes Wereld
4. Marjolein van Olivette
5. Rory van 40 en voor het eerst moeder
6. Eke Brouwer van Eke Brouwer
7. Nicole Adelaars van Meisje Eigenwijsje
8. Marguerita van Marstyle
9. Miriam van Meer van Mir
10. Els Lambrecht van Hippie Meisje
11. Linda Aarts van Volmaakt Onvolmaakt

Zouden jullie de onderstaande vragen willen beantwoorden?

1. Beschrijf jezelf in 5 woorden.
2. Op welke aannames ben je snel teruggekomen sinds je aan het bloggen bent?
3. Wat was je laatste goede daad?
4. Wat doe jij om te ontspannen?
5. Stel dat je na je dood terug mag komen als een dier. Welk dier zou je dan zijn en waarom?
6. Wat staat er in je 5-jarenplan?
7. In welk ander land zou je willen wonen?
8. Wat is je favoriete quote?
9. Welke series heb je gezien die je anderen ook zou aanraden?
10. Op welk blogpost ben je het meest trots?
11. Wie zie je als je grootste idool/inspiratiebron?

Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden en de nominaties. Laat je het mij weten als je Sunshine Blogger Award artikel online staat? Dan kom ik even beurten.

2 gedachten over “Sunshine Blogger Award 2018 | And the award goes to”

  1. Leuk dat je de vragen hebt beantwoord. Jammer dat ik er niet bij was met die trampoline, briljant! Stoer hoor, zo’n guppie tegen 7 grote jongens. En Tenerife lijkt me ook een prachtig eiland!

    Ga zo door met alles ❤ je bent heel goed bezig!

Een reactie plaatsen