Recensie Superkrachten voor je hoofd: Het boemerangboek

Titel: Superkrachten voor je hoofd: Het boemerangboek
Auteur: Wouter de Jong
Illustrator: 
Hein de Kort
Aantal pagina’s: 142
Adviesleeftijd: 8+
Uitgeverij: Maven Publishing

Leestip!

Ruim 100 Gezonde gewoontes die het leven leuker maken (en geluk beïnvloeden)

Superkrachten voor je hoofd: Het boemerangboek

Wouter de Jong ontwierp Superkrachten voor je hoofd om de band tussen ouders en kinderen te versterken. Inmiddels is het een baanbrekend succes waar in 2024 een bioscoopfilm van komt. Na 5 boeken en een kaartspel, is er nu dit unieke omstebeurtboek. Het biedt op een bijzonder vermakelijke manier de kans om samen te lachen, leren, groeien en connecten. In principe is het geschikt voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Het is feitelijk geen typisch leesboek, maar meer een interactieve ervaring die ouders en kinderen uitdaagt om samen opdrachten uit te voeren. Door om de beurt in het boek te werken, ontstaan er zo waardevolle momenten van verbinding en plezier. Het boek bevat 39 creatieve en educatieve opdrachten zoals het maken van een tijdcapsule en het invullen van een emotiequiz. Elk van deze goed doordachte activiteiten zijn ontworpen om zowel ouder als kind te helpen elkaars gedachten en gevoelens beter te begrijpen en om te leren hoe ze het beste met verschillende emoties kunnen omgaan. Kortom een super belangrijk aspect wordt aangepakt en op een speelse en luchtige manier bespreekbaar gemaakt. Iets waar ze hun hele leven profijt van hebben.

Hoe werkt Het Boemerangboek precies?

Hoe het precies werkt? Eigenlijk vrij simpel, maar hartstikke effectief. Je gaat als ouder, 1 op 1 zitten met je kind. Om de beurt begin je aan een challenge uit het boek en voer je deze uit. Hier is per keer niet extreem veel tijd voor nodig. Na het voltooien van de opdracht wordt het boek op een originele manier doorgegeven aan de andere. Iets met verstoppen en zo 😜 Dat doe je door middel van een afgesproken woord. Als de ander te lang wacht met het uitvoeren van zijn opdracht, kan er een ‘boete’ worden opgelegd. De erin verwerkte humor, de luchtige manier waarop je als lezer wordt aangesproken is heel fijn. Het maakt de achterliggende gedachten van het boek doeltreffend. Niet alleen voor het kind overigens, maar ook voor de volwassene. Goed, Heb je je opdracht voltooid, dan heb je een superkrachtenmunt verdient. Deze kun je weer inwisselen voor beloningen zoals later naar bed, een nachtje kamperen in de woonkamer of een grote ja-ja dag waarop alles mag. Dit houdt het kind extra gemotiveerd door de 39 challenges heen. Goed om te weten: Er zijn ook opdrachten die je samen uitvoert.

Wat het zo waardevol maakt?

In het gehaaste leven dat we inmiddels hebben genormaliseerd, is het extra belangrijk om stil te staan bij dat wat echt belangrijk is: Tijd samen, echt luisteren naar elkaar (en niet alleen luisteren om te reageren) en onszelf en elkaar beter begrijpen. Superkrachten voor je hoofd: Het boemerangboek helpt hierbij. De opdrachten samen uitvoeren, tijd samen doorbrengen en plezier maken met elkaar helpt de band tussen ouders en kind te versterken, spelenderwijs leren om te gaan met emoties en situaties helpt veerkrachtiger te worden en beter voorbereiden op de uitdagingen in het leven. Het helpt de concentratie te verbeteren, sterker in de schoenen te staan en beter omgaan met stress bijvoorbeeld. Daarnaast is het gewoon een super leuk bewaarboek voor later (bij sommige opdrachten is het de bedoeling dat je erin schrijft of iets tekent). Alles bij elkaar maakt ook dit exemplaar een waardevol leerinstrument. Iets waarvan je denkt ‘waar was dit toen ik jonger was?’ Let op! Het boemerangboek is niet herbruikbaar. Heb je dus meerdere kinderen, dan zou je per kind het boek moeten aanschaffen. Zie het als een investering in het welzijn van je mini me. Wat betreft de film die binnenkort in de bioscopen draait: ik ben heel erg benieuwd of ze de energie van het boek weten te visualiseren in een serie vermakelijke beelden met dezelfde boodschap.

Superkrachten voor je hoofd succes

Het boemerangboek is onderdeel van de mega succesvolle Superkrachten voor je hoofd serie, waarvan circa 100.000 exemplaren zijn verkocht. De toegankelijke en humoristische werkwijze en innovatieve aanpak zijn inmiddels een bewezen succes waarmee al een behoorlijk aantal kinderen zijn geholpen hun mentale weerbaarheid te verbeteren. Perfectionistische kinderen, kinderen met faalangst en alle andere jongens en meisjes hebben hier baat bij. Zie het als de gebruiksaanwijzing van het hoofd. Maar ook als (groot)ouder kan deze must-have je helpen bepaalde puzzelstukjes op hun plaats te laten vallen. Omdat men nooit te oud is om te leren. De methode is ook door de leerkrachten in de klas toe te passen, door bijvoorbeeld mee te doen met de klassenchallenge (geschikt voor groep 6 tot en met 8) achter in het boek.

Over de auteur Wouter de Jong

Wouter de Jong is een Nederlandse duizendpoot uit 1981. Hij is een jurist, acteur die je misschien wel kent van zijn rollen in GTST en Villa Achterwerk, een gerespecteerde mindfullness trainer en veelgevraagde spreker. Hij heeft Super Krachten voor je hoofd- methode bedacht, schreef boeken erover, staat in het theater ermee, is nauw betrokken bij het merk uitbreiden met onder andere een bioscoopfilm en zo meer mensen bereiken die aan hun mentale fitheid willen werken. Voor de volwassenen schreef hij al eerder Mindgym: Sportschool voor je geest, waar ook de Engelstalige vertaling The 12 Week Mind Workout werd uitgebracht in verschillende landen. Fun fact: De beste man is getrouwd met Elise Schaap, een andere getalenteerde duizendpoot, met wie hij een dochter heeft. Naar verwachting zijn ze allebei betrokken bij de film in de maak.

Bronnen:

Sportschoolvoorjegeest.nl
Wouterdejong.nl
Childmind.org

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

 

 

 

Redactie

Plaats een reactie