TAG | Ik ben zo’n moeder…

TAG | Ik ben zo’n moeder…

Deze eerlijk-over-moederschap-tag, bedacht door Mar-Joya.nl heb ik de afgelopen weken vaker voorbij zien komen. ‘Ik ben zo’n moeder tag’ kwam in begin bij mij over als een statement van een loedermoeder. Een term waar ik persoonlijk de kriebels van krijg. Inmiddels heb ik de verschillende versies ervan gelezen en heb mijn mening bijgesteld. En dus besloot ik het ook in te vullen, maar dan op mijn manier.

Ik ben zo’n moeder…

Die de drinkflessen van mijn peuter en bijna kleuter nog steeds wekelijks uitkookt. True story. Het is een kleine moeite. Ik weet dat veel moeders mij nu voor gek verklaren (wacht maar tot je uitgelezen bent) maar dat maakt mij niet uit.

Ik ben zo’n moeder…

Die de kleding van haar kinderen nog steeds braaf strijkt.
Vreselijk vind ik het. Maar ik doe het wel. Waarom? Omdat ik kreukels in de kleding nog veel erger vind. Daar word ik chagrijnig van. Dan hebben we het over de schone kleding die je net uit de kledingkast haalt en dus niet hoe je aan het eind van de dag erbij loopt 😉

Ik ben zo’n moeder…

Die de kleding van haar kinderen de avond van te voren klaarlegt. Waarom? Omdat ik stress en gehaast in de ochtend probeer te minimaliseren door een goede voorbereiding. Dat wat ik kan voorbereiden, doe ik ook.

Ik ben zo’n moeder…

Die haar kinderen voor de televisie zet als ze moe zijn. Ik doe niet zo moeilijk als mijn kinderen een slechte nacht hebben gehad en na een lange dag met een huis vol kinderen doodop zijn om 17 uur en om tv vragen. Ik snap het wel. Fijn voor hun. Fijn voor mij aangezien ik de werkdag kan afsluiten en eten kan maken.

Ik ben zo’n moeder…

Die haar kinderen om de dag onder de douche zet. Vaak genoeg douchen ze dagelijks. In de zomer of als ze met zand hebben gespeeld bijvoorbeeld. Waarom? Ik slaap ook graag schoon. Dat gun ik mijn kinderen ook. Ook smeer ik de kinderen uitgebreid in voor slapengaan en vlecht hun haren.

Een perfecte moeder bestaat niet. Dat is een feit. Maar het lijkt bijna een trend om het van de daken te schreeuwen wat we allemaal ‘fout’ doen als moeder waardoor je als moeder bijna niet meer durft te vertellen als je nog ‘ouderwets’ je taken vervult. Ik ben zo’n moeder en ik schaam er niet voor.

Wat voor een moeder ben jij?  🙂

 

Een reactie plaatsen