Tag | De rotklusjes van het ouderschap

Moeder zijn is onvoorwaardelijke liefde. Prioriteit nummer één. De behoeften van je kinderen boven die van jezelf zetten. En aangezien ze, vooral als ze zo lief en klein zijn, nog ontzettend afhankelijk zijn van ons, hoort daar een waslijst aan rotklusjes bij. We doen het wel, maar het blijven rotklusjes waar je nooit aan went. Ik niet in ieder geval.
Van de week werd ik getagd in De rotklusjes van het ouderschap tag door Charlotte van Aukjeswereld. En ik heb zin om wat stoom af te blazen dus daar gaat ie dan…

♥ Hoe vaak knip je de nagels van je kinderen?

Tot voor kort knipte ik de vingernagels wel twee keer per week. Het groeit ook zo verdomd snel. En vieze nagels vind ik vreselijk. Zichzelf of iemand anders openkrabben (ja als ze heel klein zijn komt dat wekelijks voor) door mijn tekortkoming vind ik niet kunnen. Gelukkig werken ze allebei meestal heel goed mee dus een rotklus zou ik het eerlijk gezegd niet eens noemen. Het was in begin wel wennen.

De teennagels knip ik één keer per week. Soms één keer per twee weken. Ligt eraan hoe hard ze groeien. Ik controleer het wel bij elke douchebeurt.

♥ Hoe vaak verschoon je het bed van je kleintjes?

Vroeger was dat dagelijks. Toen werd het om de dag. Vervolgens deed ik het twee maal per week. Tegenwoordig verschoon ik de bedden eens per week of eerder als nodig natuurlijk.

♥ Hoe vaak maak je de oren schoon?

Zelf douche ik elke dag en maak dan ook mijn oren schoon. Hetzelfde leer ik mijn kinderen ook aan. Alleen gaan zij in principe om de dag in bad of onder de douche.

♥ Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Degene die dan aanwezig is en de vieze luier kan verschonen. Stel dat we er allebei zijn. Manlief maakt avondeten en ik dek de tafel bijvoorbeeld. Ja dan verschoon ik de vieze luier. Maar in principe dus allebei.

♥ Wie staat er ‘s nachts op als een van je kinderen wakker wordt?

Meestal ik. Manlief kan werkelijk overal doorheen slapen. En wanneer ik hem wakker maak, is hij niet te genieten. Dan sta ik liever zelf wel op. Gelukkig komt dit niet meer wekelijks voor. De tijd dat ik elke nacht de klos was is voorbij. God zij dank!

Lees ook: Alle ballen in de lucht | Tag

♥ Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

De laatste keren ging manlief met de meiden mee naar het consultatiebureau. Dit omdat hij een dag per week vrij was en ik niet. Maar wanneer het kon, gingen we samen.

♥ Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit willen?

Wij gaan zelden een avondje uit. Meestal maken we het thuis gezellig wanneer de kinderen op bed liggen. Maar als we even weg willen met zijn tweeën, dan ben ik meestal degene die een oppas moet regelen.

♥ Als je moest kiezen, wat vond je dan het aller ergste klus waar je enorm tegenop keek?

Bij de oudste was dat het slaapmoment. Haar liefdevol op bed leggen, welterusten wensen en weglopen werd altijd weer beloond met hysterisch gehuil. Haar in slaap krijgen vond ik een rotklus.

Bij de jongste was dat haartjes wassen. En zij heeft echt een eigen willetje waar je niet omheen kan. Haar stembanden zijn ook niet verkeerd. Haar binnen 3 kwartier douchen, afdrogen, insmeren, aankleden en kammen was topsport. Ze is er nog steeds niet dol op maar het gaat gelukkig stukken beter.

Ik kan nog veel meer rotklusjes bedenken, die ik ondanks alles, toch graag doe. Uit liefde voor onze kinderen.

Hoe zou het eraan toe gaan bij Maaike, Marguerita, Marieke, Rory en Linda? En bij jou? Wat deed of doe jij met enorme tegenzin?

6 gedachten over “Tag | De rotklusjes van het ouderschap”

Een reactie plaatsen