Ted en het geheim van Koning Midas | Animatiefilm a la Indiana Jones

Gisteren ging Ted en het geheim van Koning Midas, het vervolg op Ted en de schat van de Mummie, in de première en Carolien van Alles over kinderen was hierbij aanwezig namens MamaPlaneet.

Rode loper

Met de twee jongste kinderen gingen wij naar dit rode loper spektakel dat uitstekend werd verzorgd door Pathé Arena. Bij ontvangst ontvingen we een superleuke goodiebag.

Daarna gingen we al snel aan de heerlijke donut met een vrolijk muziekje van de Kidz-dj op de achtergrond waar op gedanst mocht worden.

Vervolgens werd de Nederlandse cast voorgesteld: de stemmen voor de Nederlandse versie werden ingesproken door Jan Kooijman (Ted) en Yvonne Coldeweijer (Sara). Pip Pellens deed de stem van Tiffany, Charly Luske als Rackham en Ferry Doedens een college van Ted. Al deze bekende Nederlanders waren in levende lijve aanwezig bij de première  😀 Ontzettend gaaf om eens mee te maken.

Geweldige film voor mini fans van Indiana Jones avonturen

Personages die je misschien nog kent uit het eerste deel doen allemaal weer mee, óók de mummie! Het is echter een op zichzelf staand verhaal, je hoeft de vorige film niet per se gezien te hebben.

Het verhaal

Ted Jones is uitgenodigd op een presentatie van beroemde archeologe Sara (waar hij stiekem smoorverliefd op is). Ze is de legendarische halsketting van koning Midas op het spoor. Deze halsketting zou volgens de oude legende koning Midas de mogelijkheid geven om alles wat hij aanraakt in goud te veranderen. Voer voor dieven dus! Tijdens de presentatie gaat een rijke slechterik er met het bewijs én met Sara vandoor.

Ted moet achter hem aan om zijn vriendin te redden maar ook om samen met haar en hun vrienden te voorkomen dat de slechteriken de ketting in handen krijgen en daarmee goddelijke macht.

Een spannend avontuur dat je langs verschillende plekken op de wereld voert, van Vegas naar Spanje en Turkije, in steden, bergtoppen, in grotten…

Een animatiefilm voor kleine Indiana-Jones liefhebbers vol
avontuur, humor, archeologie, een vleugje romantiek en spannende achtervolgingen.

De film is goedgekeurd voor kinderen ouder dan 6 maar ook voor de wat oudere kinderen leuk om te zien. Ik heb ook veel ouders hard horen lachen om de in het film gemaakte grapjes. De tekenstijl van de film vond ik, na veel Disney gezien te hebben, ook wel weer eens verfrissend: vrolijk, simpel en helder. De stunts in de achtervolgingen waren nét wat te ongeloofwaardig om echt te lijken, maar daardoor juist wel weer heel erg grappig.

Ted en het geheim van Koning Midas draait in 3D vanaf 14 februari in de bioscopen.

Lees ook: Ted en het geheim van koning Midas

12 gedachten over “Ted en het geheim van Koning Midas | Animatiefilm a la Indiana Jones”

Een reactie plaatsen