De zolder als thuiskantoor | 3 belangrijke tips voor een fijne werkplek

Steeds vaker werken mensen thuis. Of dit nu full-time is, of één of meerdere dagen per week. Van zelfstandige ondernemers tot parttime moeders met een online baan, maar het gebeurd ook steeds meer in de Business wereld. Om thuis goed te kunnen werken, is een goede werkplek natuurlijk erg belangrijk. Je kan er voor kiezen om een kamer in je huis tot kantoor om te toveren, maar ook de zolder is hiervoor erg geschikt. In plaats van alleen maar rommel op zolder te bewaren, kan je de zolder zo nuttig gebruiken. Maar wat is er allemaal nodig voor een fijn, productief thuiskantoor op zolder?

Voldoende licht op kantoor

Wanneer je werkt in je thuiskantoortje, is het wel belangrijk dat er voldoende daglicht schijnt. Dit is niet alleen bevorderlijk voor de gezelligheid van het kantoor, maar dit zorgt er ook nog eens voor dat je langer door kunt werken. Een ruimte verlicht door slechts kunstmatig licht is niet prettig om in te werken.

Veel zolders hebben slechts een klein raam welke licht binnenlaat. Het is dan ook verstandig om bijvoorbeeld een dakkapel te nemen. Dit is een investering, maar deze betaalt zich zelf terug. Het is immers ook een verhoging van de waarde van je huis. Een dakkapel hoeft geen grote ingreep te zijn en kan meestal in slechts een dag worden geplaatst.

Isolatie op zolder

Je wilt natuurlijk niet in de kou werken. Daarom kan het ook handig zijn om voor een verwarming te kiezen, of om de zolder te laten isoleren. Isolatie verhoogt ook de waarde van je huis. Een verwarmingssysteem aan laten leggen naar de zolder is een vrij grote ingreep. Daarom kan je ook kiezen voor een losse straalkachel, die je naast je bureau kunt zetten om je warm te houden.

Vochtbestrijding op zolder

Wanneer je problemen hebt met vocht op zolder, dan heeft dit meestal een van de volgende drie oorzaken: condensatie, een lekkage in het dak of doorslaand vocht via de gevel van de zolder. Het is erg belangrijk om eventuele problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Niet alleen omdat het probleem zich anders alleen maar uitbreidt, maar ook omdat het ongezond is om te werken in zo’n omgeving. Vocht zal uiteindelijk resulteren in schimmelplekken, wat ziektes kan veroorzaken. Vochtbestrijding kan je het best overlaten aan een professional.

Er zijn dus een aantal dingen nodig voor een thuiskantoor op zolder. Daarna kun je naar hartenlust zoeken naar hoe je het wilt gaan inrichten. Ga eens passen en meten, maak een paar schetsen, zo weet je snel hoe jouw droomkantoor op zolder eruit moet komen te zien!

zolder als thuiskantoor

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

2 gedachten over “De zolder als thuiskantoor | 3 belangrijke tips voor een fijne werkplek”

  1. wat een handige tips, ik heb bij mijn ouders een hele chille zolder met verwarming én genoeg licht. Daar ga ik straks zeker weer werken. Would love it!

    Beantwoorden

Plaats een reactie