Thuiswerk Tag | Hoe mijn dag eruit zit en hoe ik de balans vind tussen werk en gezin?

Nadat ik 11 jaar voor een baas heb gewerkt, werk ik sinds geboorte van mijn jongste dochter vanuit huis. Amanda van Kiddowz bedacht Thuiswerk Tag samen met Merel van Lotus Writings en heeft mij getagd met het verzoek de vragen ook eens te beantwoorden. Nu ziet mijn leven sinds november vorig jaar er alweer anders uit maar ik vertel je er graag meer over.

Wat voor soort thuiswerk doe je?

Tot afgelopen oktober heb ik als gastouder gewerkt. Als houder van bij de LRKP geregistreerde kinderopvang en bij de Kamer van Koophandel ingeschreven zelfstandige ondernemer nam ik de zorg van nog 3 kinderen onder 4 jaar op mij. Dit naast mijn eigen twee dochters.

Waarom ben je gaan thuiswerken?

Ik was dol op mijn baan als management assistente maar de in mijn nek hijgende baas kwam mij mijn neus uit. Werk met gezin combineren vond ik al lastig genoeg, zonder de onnodige druk die hij op mij legde. Hierdoor besloot ik iets anders te gaan doen waar ik happy van word en een moeder kan zijn voor mijn kinderen.

Hoeveel tijd besteed je iedere week aan je werk?

Tot 2017 werkte ik 5 dagen in de week van 7 uur ‘s ochtends tot 19 uur ‘s avonds. Daarnaast moest de planning up to date zijn, de mail beantwoord, de nieuwsbrief uitgestuurd, boekhouding keurig bijgewerkt. Buiten de werktijden moest ik ook bepaalde thema’s voorbereiden, knutselwerkjes, inkopen doen, verjaardagen voorbereiden maar ook trainingen en cursussen volgen, veel lezen en mensen spreken. In totaal was ik 60 tot 80 uur per week bezig mijn eigen bedrijf.

In 2017 besloot ik een dag minder te gaan werken waardoor ik zo een 12 tot 15 uur meer tijd over had voor andere belangrijke dingen.

Per november zijn we verhuisd naar Drenthe en heb ik de kinderopvang gesloten. Momenteel bestaat mijn thuiswerk vooral uit mijn mamalifestyle blog MamaPlaneet. 

Hoe hou je de planning bij?

Hier had ik een A4 map voor met tabbladen per maand en dan onderverdeeld per dag. Per dag vermeldde ik de daguren, de namen van de kinderen, de verjaardagen en andere bijzonderheden.

Lees ook: Wat je moet weten over de gastouderopvang

Regel je opvang voor de kinderen?

Dat was niet nodig 🙂 Nu mijn oudste dochter naar school gaat en ik dus geen zorg heb over andere kinderen, kan ik mijn jongste dochter meer 1-op-1 aandacht schenken.

Hoe houd je werk en gezin in balans?

Door mails en telefoons buitenwerktijden uitzonderlijk te beantwoorden en geen uitzondering te maken wat betreft weekend- en nachtwerk.
En tegenwoordig door mijn werkzaamheden af te stemmen op mijn gezin. Dat is het fijnste aan zelf je uren en taken plannen.

Op welke manier start je werkdag?

Mijn dag startte door voor de opvangkinderen (en mijn kinderen als ze al wakker waren) die vroeg kwamen ontbijt te maken.

Tegenwoordig zet ik mijn online gekomen artikel op social media en maak dan mijn nieuwbakken kleuter klaar voor school.

Lees ook: Alle ballen in de lucht | Tag

Tijdens lunchtijd eet ik het liefst…

Ligt er maar aan waar ik zin in heb. Een broodje gezond kan er altijd wel in. Heerlijk!

Mis je het werken voor een baas?

Absoluut niet. Het enige positieve daaraan is meer zekerheid.

Mis je de praatjes bij de koffieautomaat met collega’s?

Eerlijk gezegd niet echt. Ik keek altijd meer uit naar activiteiten na werk. Borrelen op vrijdag, met een aantal collega’s uit eten, bowlen en zo.

Heb je een vaste dag per week vrij?

Nee dat heb ik nog niet maar als ik van mijn hobby mijn werk kan maken, dan zou ik op een gegeven moment wel zondag vrij willen.

Wat kocht je van je eerste salaris?

Geen flauw benul haha.

Werk jij vanuit huis?

Ik ben heel benieuwd hoe het Linda en Jeanet af gaat als working from home mama.

33 gedachten over “Thuiswerk Tag | Hoe mijn dag eruit zit en hoe ik de balans vind tussen werk en gezin?”

  1. Thuiswerken… het lijkt me langs de ene kant de hemel en aan de andere kant de hel.

    Toch wel heel knap van je dat je die balans wat probeert te houden. Het zal toch wel wat zuurstof gegeven hebben toen je besloot 1 dagje minder te werken!

  2. leuke tag om te lezen. Wat knap dat je niet meer voor een baas werkt en zelfs je kinderopvang hebt gesloten. Maar ben wel benieuwd/; kun je leven van je inkomsten uit je blog? of is het een hobby en leuk dat je er iets mee verdient?

  3. Leuk om te lezen! Ik heb ruim twintig jaar in loondienst gewerkt voordat ik noodgedwongen een andere richting koos. Heel herkenbaar van de werktijden. Ik begon om 7 uur en als ik om ‘s avonds na half 8 naar huis ging was dat eerder regel dan uitzondering. Om 18 uur naar huis? “Heb je een vrije middag?” was dan de reactie. Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open. Vanuit huis werken? Ik vind het heer-lijk! Het salaris is nog (lang) niet wat ik gewend was, maar alle voordelen van nu zijn dan ook weer niet in geld uit te drukken.

  4. Leuk om te lezen, ik ben zelf ook thuisblijfmoeder en blogger en moet zeggen dat het makkelijk te combineren is nu de jongens naar school gaan. Ik heb jaren gewerkt als gewichtsconsulent vanuit huis, maar ben daar mee gestopt. Ik mis niks aan het niet meer buiten de deur werken ( ik werkte in de zorg), maar zorg wel dat ik mijn vasten momenten van uit huis werk en zodra de jongens thuis zijn stop ik aan de computer en is mijn tijd voor hen.

    • Lief dat je dat vraagt Nicole. Nu dochterlief naar school gaat is het anders. Je moet de deur uit, praatje maken enz. Wennen kost tijd. Maar het gaat steeds beter.

  5. Ik vind het een leuke tag en zet me zeker ook aan het denken. Ik werk zowel op een school en heb een eigen praktijk. Ook het bloggen vind ik heerlijk om te doen, maar de balans he. Ben soms nog erg zoekende zeker met mijn boys, die ook mijn aandacht verdienen

Een reactie plaatsen