30+ keer thuiswerk | Vanuit huis geld verdienen tips en ideeën

Interesse maar ook het belang van thuiswerk is in de loop der tijd toegenomen, blijkt ook uit wetenschappelijke onderzoeken. Geld verdienen vanuit huis lijkt de ultieme droom van velen. De meeste mensen denken bij thuiswerk aan inpakwerk. Tegenwoordig is betrouwbaar inpakwerk zeldzaam, maar gelukkig zijn er ook andere veilige opties. Klinkt thuiswerken je als muziek in de oren? Lees dan vooral verder.

Leestip!

Een online baan combineren met gezin? Deze thuiswerk vacature staat open

Boekhouding voor beginners: uitleg & tips

Hoe kies je een eigen huisstijl als kleine ondernemer?

Zo ben je nog productiever in je thuiskantoor

Netwerk Marketing

Naast inpakwerk is dit toch wel de meest bekende vorm van thuiswerk. Menig mens krijgt hier rillingen van. Vaak wordt het gezien als oplichterij. Slapend rijk worden bestaat niet. Maar wanneer verkooptalent door je aderen stroomt, kun je hier wel degelijk een onderneming van maken.

Hoewel de Netwerkmarketing bedrijven vaak gouden bergen beloven, zul je toch echt realistisch naar het aanbod moeten kijken. Iedereen kan het! wordt er vaak geroepen. Daar ben ik het niet mee eens. Niet iedereen heeft de verkoop skills. En niet iedereen heeft hier aanleg voor. Je moet een sociaal dier zijn dat mensen moeiteloos onder de tafel praat. Dat is immers wat je doet. Netwerken is sociale contacten leggen, netwerken, maar ook kennis delen.
Vaak moet je investeren zoals het wordt genoemd. Tot op bepaalde hoogte kan ik dit begrijpen. Je hebt geen baas boven je hoofd. Je bent een business aan het opbouwen. En in je eigen bedrijf moet je investeren om successen te halen. Niet alleen financieel maar ook in tijd en moeite. Je kunt als eigen baas niet groeien zonder enige investering in jezelf en je onderneming.

Het vervelende is de ongewenste en vaak vage benadering van mensen die in deze branche zitten. Dat wekt wantrouw en zorgt voor negatieve reacties. Hierdoor heeft Netwerk Marketing een bijzonder slechte naam.

Mijn advies: Vind je het echt interessant maar twijfel je? Doe eerst uitgebreid onderzoek naar het bedrijf, dat wat er van je verwacht wordt en de tijdsloop. Ga voor jezelf na of je het in je hebt. En mocht je naar zo een informatieavond gaan, ga dan niet alleen. Neem een ervaren iemand mee die jij vertrouwt. Iemand die stevig in zijn schoenen staat. En vooral: Neem je tijd voor je je beslissing neemt. Na een poos nog niet helemaal overtuigd? Doe het dan niet. Ik geloof in ‘bij twijfel niet doen’.

Transcriberen

In principe is transcriberen geluid in woorden vertalen. Dat wil zeggen dat je een geluidsopnamen in een geschreven vorm moet omzetten. Een (bij)baan die je flixibel vanuit je eigen huis kunt doen. In andere landen, waaronder Verenigde Staten, is dit heel bekend. In Nederland niet zo. Toch zijn er website als Transcriptie.com waar je je aan kan melden en aan opdrachten kan komen. Transcriptie werk kun je waar dan ook doen, zolang je een computer of laptop hebt en een goede netwerkverbinding. Ook in dit geval kun je als zelfstandige te werk. Je bepaalt zelf hoeveel, wanneer en hoe je werkt. Afhankelijk van de opdracht kun je €1,60 tot €2,20 per minuut opname verdienen. Op de site kan je precies uitrekenen wat je verdient. Geen jackpot, maar er wordt geen opleiding of ervaring vereist. Daarnaast kun je dit heel goed naast een fulltime baan doen. Hier worden geen investeringen gevraagd en in principe maak je ook geen kosten.

Websites testen

Websites testen is een online functie die vanuit Amerika is overgewaaid. Er zijn in Nederland steeds meer bedrijven die bereid zijn te betalen voor een goede en uitgebreide kritische blik op hun website. De eisen zijn over het algemeen vrij laagdrempelig. En het kost geen geld. Het is alleen niet makkelijk om deze bedrijven op te sporen. Ook betalen ze over het algemeen minder dan de Amerikaanse bedrijven. Daarom verwijs ik je graag naar de betrouwbare Amerikaanse websites. Het is in dit geval wel belangrijk dat je Engels goed is, je in bezit bent van een computer of laptop met een goede microfoon en dat je een PayPal account hebt voor de uitbetaling van je verdiensten. In dit artikel heb ik 5 websites uitgewerkt waar jij je kosteloos kan aanmelden. Hou er rekening mee dat je eerst door de test moet komen voor je überhaupt een opdracht om een website te testen aangeboden krijgt. Ook hier kost werken je in principe geen geld.

Vertalen

Zijn vreemde talen helemaal je ding? Ben je iemand die anderen mondeling en schriftelijk graag corrigeert op correcte grammatica? Bij Fairlingo kun je heel gemakkelijk, en naar eigen kunnen en inzicht, vertaalopdrachten accepteren en weigeren. Doordat de revisor (degene die je vertaalwerk controleert) en de vertaler via de cloud samenwerken, word je stap bij stap beter in wat je doet. En hoe beter jij bent, des te meer je kunt verdienen. Het is hierbij belangrijk een PayPal account te hebben voor de uitbetaling van je verdiensten. Wederom een prima online job waar je een zakcentje of meer mee verdient zonder ervoor te moeten dokken.

Grafische vormgeving

Grafische vormgeving is het visueel vormgeven van ideeen in verschillende media. Een logo maken voor een website bijvoorbeeld of typografie van een folder. Een creatieve functie waar in de tijd van de digitalisering een grote vraag naar is. In principe heb je hier een HBO opleiding voor nodig. Je kunt er je werk van maken en elke dag voor een baas werken. Maar je kunt het ook doen als freelancer of zelfstandige ondernemer aan de slag als grafische ontwerper. Er zijn ook mensen die en voor een baas werken en in hun vrije tijd opdrachten aannemen. Ook dit kun je lekker vanuit je eigen huis doen. Afhankelijk van onder andere je opleiding en ervaring kun je hier van €45 per uur tot €3500 bruto per maand mee verdienen.

Virtual assistent

Het lijkt alsof ze als paddenstoelen uit de grond groeien. De moderne secretaresse op afstand oftwel Virtual Assistent. Dames en heren die voornamelijk administratie taken overnemen van het bedrijf. Van agenda beheer tot social media kanalen beheren. Het kan allemaal. Ook dit kun je heel goed als freelancer doen. Er zijn immers talloze bedrijven waar je als administratieve duizendpoot aan de bak kan. Moneypenny is daar één van. De verdiensten kunnen voldoende zijn om ervan te leven. Een thuiswerk baan die zowel op arbeidsconstract als in een ZZP veel voorkomt. Investeringen zijn ook hier niet verplicht en naar eigen wens en behoefte.

Chat operator

Als funzige praatjes niet je ding zijn, dan zul je het als chat operator waarschijnlijk niet lang volhouden. Je taak is de mannen die op zoek zijn naar gezelschap zo lang mogelijk aan de praat te houden. Dit doe je overigens geheel anoniem. Maar ga er niet vanuit dat het makkelijk geld verdienen is. Er zijn verschillende bedrijven die je honderden euro’s wekelijks beloven. Maar als onervaren starter zul je toch echt moeite moeten doen om die laagste drempel te behalen. Vaak worden je verdiensten vanaf een bepaald bedrag (50 euro bijvoorbeeld) pas uitbetaald. Zit je er net onder? Dan krijg je deze week geen inkomsten, maar schuift het door naar de volgende week. Na je aanmelding word je na een korte testopdracht vrij gemakkelijk toegelaten. Vervolgens word je via Skype chat getraind en begeleid bij je eerst paar gesprekken. Je wordt een paar cent per bericht uitbetaald. Denk aan €0,11 per bericht. Wil je extra verdienen? Dat kan door andere chat operators via jou aan te melden. De beloning hiervoor klinkt vaak mooier dan het is aangezien het verspreid over een aantal maanden wordt uitbetaald. Een voordeel is dat je wekelijks kan worden uitbetaald maar ook dat aanmelden geen geld kost. Daarnaast kun je gewoon stoppen wanneer jij dat wilt.

Bloggen

Wat is bloggen nou precies? Bloggen is zoveel meer dan een stukje tekst schrijven op jouw stukje internet. Denk aan SEO (je wilt immers gevonden worden door lezers), basiskennis van de technische kant van een website onderhouden, handig zijn met woorden maar ook voor fotografie. Ben jij creatief met woorden, denk je positief te kunnen opvallen in de digitale wereld en ben je een snelle leerling? Start dan ben bloggen. Ideaal wanneer je om de kinderen heen vanuit huis wil werken. Heb je de ambitie om van bloggen te kunnen leven? Weet dat het mogelijk is maar ook dat het een zwaar onderschat beroep is. Liefde voor het vak en een lange adem zijn noodzakelijk aangezien je hier niet direct geld mee verdient. En in veel gevallen, zelfs nooit. Er zijn genoeg bloggers die hier voldoende inkomenste uit halen om er goed van kunnen leven. Nederlandstalige bloggers om wel te verstaan. Engelstalige bloggers zijn al jaren een begrip.

Proeflezen

Proeflezen is geweldige baan voor taalnazi’s. Je mag immers een stuk tekst op grammatica, spelfouten en dergelijke nakijken en corrigeren. Een corrector, zoals een proeflezer ook wel wordt genoemd, kan ongeveer €40 per uur rekenen. Kan jij foutloos Nederlands? Bij een bijvoorbeeld een vertaalbureau of een marketingbureau kun je aan opdrachten komen. Tegenwoordig zijn er genoeg echte banen die je vanuit kan oppakken. Banen die maandelijks de rekeningen betalen. Proeflezen is hier een van.

Fotograaf

Als fotograaf kun je niet alleen geld verdienen met fotoshoots, maar ook met eigen foto’s verkopen aan bijvoorbeeld Shutterstock. Wat heb je nodig? Een goede camera en talent om een persoon, dier of stukje natuur op zijn best naar voren te halen. Zeker wanneer je wilt opvallen in de menigde, en dat wil je, zul je out of the box moeten denken en met creatieve ideeen moeten komen. Verdiensten zijn ook hier afhankelijk van het aantal aanvragen en dus flexibel. Als bijverdienste voor een liefhebber voor professionele fotografie is dit natuurlijk ideaal.

Verkopen

Ben je handig en creatief? Misschien kun je heel goed haken of breien? Maak dekens, kleding of knuffels. Dan kun je een webshop starten of je kunsten via Etsy verkopen. Maar je kunt ook producten in de uitverkoop of de kringloopwinkel kopen, zo nodig opknappen en op bijvoorbeeld Amazon of Social Media verkopen. Het enige wat je nodig hebt is een oog voor waardevolle, gewilde spullen en ruimte om ze tijdelijk op te slaan. Schrijf je rake teksten in de vorm van een gedicht of fictief verhaal? Verkoop het als e-book! Een prima bijbaan die je vanuit huis kan doen. Investeringen zullen in dit geval wel noodzakelijk zijn aangezien je niet voor een baas werkt maar als een frilancer en mogelijk zelfstandige ondernemer.

Bijles geven

Heb je een onderwijs gerelateerde achtergrond? Geef bijles. Word een remedial teacher. School je bij en specialiseer je als coach. Ook dit kan je vanuit je eigen huis doen. Mits je goed met kinderen kan omgaan, duidelijk uitleg kan geven en oprechte interesse hebt in het onderwijs. Natuurlijk komt er meer bij kijken. Maar als dit iets is wat jou aanspreekt, dan neem je de moeite om je er verder in te verdiepen. Een goede online bijbaantje of parttime inkomen als ZZP-er. Hoe profesioneler je het aanpakt, des te groter de investeringen maar ook de verdiensten.

Gastouderopvang aan huis

Ben je dol bent op spelenderwijs kinderen iets bijbrengen? De ouders opvoedondersteuning bieden? Dat kan als gastouder. Denk hier vooral niet te makkelijk over. Ook al sluit je opleiding aan en heb je kinder EHBO-diploma, je huis wordt wel je kantoor, waar GGD goedkeuring voor moet geven. Kinderopvang in je eigen huis heeft absoluut haar charme. Je bent in principe je eigen baas en kan je eigen ideeen en inzichten gebruiken de ruimte maar ook de dag te vullen met activiteiten. Maar je hebt wel verantwoordelijkheid over andermans kinderen. Je bepaalt zelf je werkdagen en tijden, maar zomaar spijbelen zit er bijvoorbeeld niet in. Een aantal werkende ouders en hun belangrijkste bezit rekenen op je. Daarnaast wordt je gezin ongevraagd erbij betrokken. Verdiep je in de wet-en regelgeving. Spreek andere gastouders over hun ervaring. Vraag om tips. Er is niets makkelijks aan kinderen opvoeden. Ook niet als ze aan het einde van de dag weer worden opgehaald. Dat neemt niet weg dat je eigen kinderopvang aan huis je fulltime baan en inkomen kan worden.

Andere geweldige ideeën om geld te verdienen vanuit huis zijn:

♦ Tekenen en schilderen
♦ Online gamen
♦ Oppassen
♦ Taarten op bestelling maken
♦ Producten bedrukken
♦ Word Youtuber
♦ Trainingen & Workshops geven
♦ Dropshipping
♦ Pop-up restaurant
♦ Data Entry
♦ Organiseer (kinder)feestjes
♦ Strijken
♦ Honden uitlaten
♦ Enquêtes invullen
♦ Run je eigen wasserette
♦ Word een huisoppasser
♦ Reclame rijden
♦ Je auto uitlenen

Er zijn talloze mogelijkheden geld te verdienen vanuit huis. Illusie dat alleen inpakwerken en netwerk marking bestaat is niet meer van deze tijd. Thuiswerken is niet langer iets wat je per definitie wantrouwt. Dat neemt niet weg dat je klakkeloos in moet gaan om ieder aantrekkelijk bod dat je online treft. Denk ‘outside the box’, combineer je eigen talenten en voer je eigen onderzoek naar vraag en aanbod in je omgeving. Een 100% echte baan is tegenwoordig ook absoluut vanuit huis mogelijk, al dan niet op eigen kracht of via een werkgever.

Meer dan 30 thuiswerk tips & ideeen

 

Redactie

11 gedachten over “30+ keer thuiswerk | Vanuit huis geld verdienen tips en ideeën”

 1. Wat een uitgebreide lijst, fijn! Ik zou eigenlijk best als corrector aan de slag willen, t.z.t. Bloggen doe ik natuurlijk al, maar transcriberen klinkt toch ook niet heel verkeerd. Hou het in mijn achterhoofd in elk geval!

  Beantwoorden
 2. Wat een goed overzicht! Ik heb wel smakelijk zitten lachen om het punt van de chats met mannen. Die had ik niet in je lijstje verwacht! Momenteel verdien ik langzaamaan wat met Beebs and Moms maar ook werken als VA lijkt me fijn.

  Beantwoorden
 3. Teksten schrijven via Textbroker.nl hoort ook in het rijtje. Je schrijft er (SEO) teksten voor websites. De verdiensten zijn in het begin ook niet zo hoog, maar als je vaste opdrachtgevers vindt of mee kunt schrijven aan groepsopdrachten, dan is het een leuke bijverdienste

  Beantwoorden
 4. Wat ik me alleen afvraag, hoeveel mag je bijverdienen, zonder je in te moeten schrijven bij het KvK.
  Vooral wanneer je dit naast je huidige baan zou willen doen.

  Beantwoorden
  • Volg je MamaPlaneet op Facebook of ben je misschien lid van de besloten Facebookgroep Besparen met MamaPlaneet? Hier kun je antwoorden en meer fijne informatie lezen.

   Beantwoorden
 5. Dank je wel voor al deze informatie. Ben zelf al een maandje ofzo bezig met het zoeken van thuiswerk (online) en aan het bekijken wat ik leuk vind om te doen en uiteraard waar ik ook de skills voor heb. Wat ik eigenlijk nergens kan vinden is de financiële kant van online thuiswerken vooral als je voor internationale bedrijven werkt in bv. de US of Australië. Ben je altijd verplicht om je als zelfstandige in te schrijven bij de KvK of is dat pas nodig als je meer dan een bepaald bedrag per maand verdient? Mocht je soms goede sites weten waar ik deze info kan vinden…of misschien een goed idee voor een nieuwe blogpost???? Dan graag, de KvK en belastingdienst websites zijn hier niet erg duidelijk in!

  Beantwoorden
  • Volg je MamaPlaneet op Facebook of ben je misschien lid van de besloten Facebookgroep Besparen met MamaPlaneet? Hier kun je antwoorden en meer fijne informatie lezen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie