Blogplaneet | Bloggen is de hele dag netflixen toch?

Op mijn laatste blog over hoe mijn onrealistisch kritische gedrag mijn gezondheid heeft aangetast kreeg ik ontzettend veel lieve reacties en berichten ❤  Ontzettend bedankt hiervoor. Lezen dat ik niet de enige ben is niet leuk maar voelt wel goed. Ik heb ook een aantal fantastische tips gekregen waar ik zeker wat mee wil doen. Maar een aantal mensen begrepen het niet helemaal geloof ik. ”Thuiswerken? Bloggen? Lekker hoor de hele dag netflixen”, was een van de reacties. ”Kan je daar ook ziek van worden dan?” Hier wil ik toch inhoudelijk op reageren.

De hele dag Netflixen

Niet dat ik niet tegen kritiek kan, niet iedereen hoeft het met mij eens te zijn of het te begrijpen, maar van sommige opmerkingen krijg ik kriebels. Voor deze mensen wil ik op mijn manier uitleggen wat vanuit huis werken in mijn geval betekent.

Thuiswerken betekent dat er geen baas in mijn nek hijgt. Maar als zelfstandige ondernemer moet je voldoende discipline hebben wil je je bedrijf succesvol runnen. De hele dag Netflixen zit er dan ook echt niet in. Tenminste als ik vooruitgang wil.

Ik voel mij gezegend dat ik van mijn grote passie mijn werk heb kunnen maken, maar ik heb wel verantwoordelijkheden naar de bedrijven waar ik samenwerkingen mee heb en naar mijn lezers toe. Mijn werk is geen slapend rijk worden systeem. Het is eerder hard werken, in je jezelf en je onderneming investeren zodat er op lange termijn van geprofiteerd kan worden. Er moet immers eten op tafel komen. Dat is bij jou toch niet anders?

Thuiswerken betekent dat ik gedurende de dag regelmatig moet switchen tussen mijn rol als moeder en zakenvrouw. Zo werk ik rond de middag nauwelijks aangezien kinderen van school gehaald moeten worden. Wij lunchen dan gezellig samen. Zo kan ik bijvoorbeeld ook pijlen hoe het met mijn hooggevoelige kleuter gaat die soms niet lekker in de vel zit. Op de lange schooldagen start mijn werkdag om 9 uur. Nadat manlief met kinderen richting school en werk is vertrokken, ga ik douchen, ontbijten en om 9 uur ga ik aan het werk. Mijn werkplek bevindt zich alleen binnen mijn huis. Voor de rest heb ik ook deadlines en een waslijst aan werkzaamheden. Alleen ben ik in mijn geval die druk op mijzelf moet leggen waar jij anders een leidinggevende voor hebt.

Geef het beestje een andere naam en gij zal meer waardering krijgen

Als de kinderen op school zitten, even samen spelen of slapen, ben ik vaak aan het werk. Nadat de kinderen op bed liggen of juist vroeg in de ochtend check ik mijn mail en beantwoord een aantal emails. Ik streef ernaar iedereen dezelfde dag nog een reactie terug te sturen. Producten testen, onderzoek doen over een bepaald onderwerp, mensen mailen en spreken, artikelen schrijven en promoten, fotografie, contact onderhouden met lezers, netwerken. Maar ook bijvoorbeeld technische kennis opdoen zodat mijn website draait zoals het hoort. Er ligt vrijwel altijd een bepaalde druk op je schouders. En dan heb ik het niet eens over pitchen op opdrachten, evenementen bezoeken, foto’s uitzoeken en bewerken, facturen maken en uitsturen, boekhouden en btw aangifte doen. Misschien klinkt het alsof jij dit met gemak binnen een uur af hebt, maar de werkelijkheid ziet er een tikkeltje anders uit. Ik werk minimaal 40 uur per week aan MamaPlaneet. Minimaal! Van ‘s ochtends vroeg voor de kinderen wakker zijn tot ‘s avonds laat. Soms is het zelfs nachtwerk.

Dus voor je weer conclusies gaat trekken waar je te weinig over weet, zou je je of kunnen verdiepen in datgene of gewoon de vraag stellen ”Goh San, wat houd je werk eigenlijk in?”

Bloggende zelfstandige ondernemeners over de vooroordelen

Sandra

Deze ambitieuze duizendpoot is de oprichtster van MamaPlaneet, getrouwd en mama van 2 prinsesjes. Na jarenlang met kinderen te hebben gewerkt, heeft ze in de opvoeding haar grootste passie gevonden. Verder heeft ze de meest uiteenlopende liefdes voor onder andere spelend leren, reizen, besparen, lekker eten en schrijven.
Sandra

1 gedachte over “Blogplaneet | Bloggen is de hele dag netflixen toch?”

  1. Zo herkenbaar soms en dan is het niet eens mijn baan. Mijn blog is (nog) geen bedrijf en ik werk er naast, maar soms denken mensen dat het makkelijk is zo klaar en dat is gewoon niet waar. Maar ik denk ook dat mensen dan gewoon totaal geen idee hebben van wat je eigenlijk doet en hoeveel werk dat is. Ik vind het geweldig leuk en ik zou er graag mijn werk van maken, maar het wordt zeker onderschat. Volgens mij werk jij sowieso keihard om mamaplaneet te hebben en dat is geweldig, mag je ook echt trots op zijn!

    Beantwoorden

Plaats een reactie