Review: Thule Chasm Duffel 90L reistas

Als gezin gaan wij het allerliefst met de auto op vakantie. Flexibiliteit, vrijheid en comfort, gemak en kostenbesparing zijn kort samengevat de grootste voordelen voor roadtrips binnen Europa. Zelf de route uitstippen en stoppen wanneer je wilt, geen strakke schema’s, vrijheid om te vertrekken wanneer het jou uitkomt, geen stress rondom inchecken op het vliegveld, vertragingen en wachten op bagage, minder last van inpakstress, kinderen voelen zich meer op hun gemak omdat de auto een bekend terrein is en vrijheid om zelfgekozen muziek en vermaak te verzorgen bijvoorbeeld.

Daar tegenover staat de noodzaak van een goede voorbereiding. Zo moet je de route goed plannen, inclusief kidsproof tussenstops zoals gratis speeltuinen, is het belangrijk om navigatiesysteem en nodige kaarten te updaten of juist downloaden voor offline gebruik, reisverzekering afsluiten of controleren of het dekt voor datgene dat je nodig hebt (inclusief pechhulp in het buitenland), moeten de nodige accommodaties gereserveerd worden, kan het zinvol zijn om te controleren of de kinderzitjes ook in het buitenland aan de wettelijke eisen voldoen en moet het voertuig een uitgebreide check krijgen voor de reis. En laten we het belang van een goede reistas niet onderschatten.

Waar moet een goede reistas aan voldoen? 

Hoewel je je geen zorgen hoeft te maken over strenge bagagebeperkingen die vliegvelden hanteren, is slim inpakken om zoveel redenen verstandig. Een goed overwogen reistas mag dan ook niet ontbreken, ongeacht wat voor een vakantie het wordt. Waar deze aan moet voldoen?

Grootte en gewicht: Less is more. Daarmee bedoelen we vooral dat je beter voor een paar grotere tassen of koffers kunt kiezen dan heel veel kleine. Het kan wel handig zijn het gewicht te verdelen (per persoon bijvoorbeeld) zodat tillen makkelijker wordt, maar ook iets terugvinden. De gezamenlijke spullen die onderweg nodig zijn kunnen het beste in een aparte tas.

Duurzaamheid: Kies voor een stevig en duurzaam exemplaar dat bestand is tegen een stootje waardoor kans op slijtage kleiner is.

Waterdicht: Een goede reistas is waterdicht, ongeacht of je bewust lang de natuur in gaat of onverwacht in de regen moet stoppen.

Handvatten en wielen: Een tas met stevige handvatten (en zo mogelijk wielen) maakt vervoeren een stuk eenvoudiger.

Organisatievakken: Met Marie Kondo tips & trucs alleen kom je er niet. Bagage met meerdere vakken om je spullen netjes in op te bergen maakt terugvinden ook makkelijker.

Thule Chasm Duffel 90L

Thule staat bekend om hun indrukwekkende producten waarmee ze een actieve levensstijl ondersteunen. De Zweedse gigant maakt al 75 jaar producten die ontworpen zijn met het oog voor duurzaamheid en gebruiksgemak. Van kinderwagens tot fiets- en dakdragers. Zoals de nieuwe Thule Chasm collectie die speciaal werd ontworpen om de avonturen van de outdoor mens te ondersteunen. Ideaal voor sporters, liefhebbers van wintersport of kamperen en reislustige ouders met kinderen want deze beauties zijn er in verschillende formaten: 40, 70, 90 en 130 liter en in verschillende kleuren zoals Pond Gray en Golden Brown.

Wat Thule Chasm Duffel tas meer dan geschikt maakt voor familiereizen? Voor ons persoonlijk is de duffeltas perfect. Het feit dat de kofferbak toch wel een beperkte ruimte is waar je creatief mee om moet gaan speelt hierbij een grote rol. De reistas is flexibel waardoor je efficiënter kunt inpakken voor een vakantiereis van twee weken of langer. Met een exemplaar van 90l zoals die van ons hebben wij de helft van ons gezin voorzien van alle benodigdheden voor twee weken. Dat betekent dat je maar twee tassen nodig hebt met zijn vieren 🙌Een koffer daarentegen neemt altijd evenveel ruimte in, ongeacht hoe vol ze zitten bijvoorbeeld. Hierdoor kun je er minder makkelijk mee spelen zeg maar. Ook qua gewicht is dit pronkstukje lichter, omdat ze van minder stijf materiaal zijn gemaakt en geen harde frame hebben zoals koffers. Maar ervaring leert dat ook de veelzijdige draagopties en gemak zoals snelle toegankelijkheid van deze duffeltas heel fijn zijn. Juist omdat je een tas als deze nog jaren veelvoudig zult gaan gebruiken, zijn dat soort dingen je aandacht waard.

Deze specifieke tas heeft voor ons meer voordelen die we graag toelichten. Laten we beginnen met vertellen dat de bag met de kunstleer look gemaakt is van 100% gerecyclede materialen, zowel binnen als buiten. ‘Een betere wereld start bij jezelf’ zegt men ook wel eens. Er zijn werkelijk miljoenen manieren hoe je dit als mens en ouder kunt uiten. Kiezen voor een bewezen goed merk dat steevast kwalitatieve en mooie producten levert bijvoorbeeld. Meedraaien terwijl je doet waar je van houdt, reizen. Thule begrijpt dat op een manier dat inspireert.

Thule Chasm Duffel is een prachtig voorbeeld van robuuste duurzaamheid, want de tas is ontworpen om jarenlang intensief gebruik aan te kunnen. De hoogwaardige en industriële materialen die in de Thule Chasm collectie worden gebruikt, garanderen dan ook een lange levensduur, iets waar Thule terecht trots op is. Het bewijs dat stijlvol en milieuvriendelijk wel kan, betaalbaar ook. Het feit dat tassen in verschillende maten beschikbaar zijn maakt ze voor korte en lange reizen geschikt. En dan hebben we nog de afneembare rugzakriemen, de brede opening, grote handvatten en makkelijk toegankelijke zakken. Eigenschappen die het gebruik praktisch maken, los van de gebruiker of omstandigheden. De slimme en veelzijdige oplossingen die de duffelbag biedt zijn meer dan fijn. Iets wat voor ons, naast duurzaamheid, erg belangrijk is. En een pluspunt: De tas wordt geleverd in een draagtas zodat je deze er netjes in kunt opbergen wanneer je het niet gebruikt.

Tekst gaat verder onder het filmpje.

YouTube player

Voor de volledigheid:

De complete weerbestendige & duurzame geproduceerde collectie met nieuwe trend kleuren bestaat uit:

Thule Chasm Laptop Backpack 26L

Thule Chasm Wheeled Carry-On Duffel

Thule Chasm Wheeled Checked Duffel

Thule Chasm Duffel 40L, 70L, 90L en 130L

Kleuren: Zwart / Olivine / Golden Brown / Pond Gray

Gebruikte materialen: Phthalate-free TPE laminate, 840D nylon plus 50% recycled polycarbonate backshell voor de duffel tassen op wieltjes

Meer informatie vind je hier.

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Redactie

Plaats een reactie