Eerlijk over moederschap | Tienermoeder Bella werd met 15 jaar mama na een voedselvergiftiging

In deze editie van Eerlijk over moederschap vertelt tienermoeder Bella hoe zij met 15 jaar mama werd na een voedselvergiftiging. Wil je ook (anoniem) je verhaal delen, lees dan hier hoe het werkt.

Lees ook

Eerlijk over moederschap | Zwanger en diep in de schulden

Eerlijk over moederschap | Het begon allemaal met een burn-out

Eerlijk over moederschap | Ik voel mij ondergewaardeerd door mijn familie

Eerlijk over moederschap | Soms heb ik spijt van het gezinsleven

Eerlijk over moederschap | Fibromyalgie zit NIET tussen je oren

Ik wist niet wat ik wilde, maar hij wel

Mijn vriend en ik waren al twee jaar een stel. Hij was twee jaar ouder. Ik was wel netjes aan de pil maar door een voedselvergiftiging die ik opliep, deed de pil niet wat het hoort te doen. Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, was ik alweer 11 weken zwanger. Dat kwam voornamelijk omdat ik normaal gesproken om de 3 maanden ongesteld word. Toen mijn menstruatie uitbleef, kwam ik er pas achter wat voor een effect de voedselvergiftiging had. Mijn vriend en ik waren natuurlijk erg geschrokken. Hij wilde een abortus en ik? Ik wist niet zo goed wat ik wilde maar ik wist zeker dat ik geen abortus wilde. Na heel veel gedoe gingen we uit elkaar toen ik 16 weken zwanger was.

Door mijn keuze het kind te houden, ging niet alleen mijn relatie stuk. Ik verloor ook veel vrienden en voelde mij in de steek gelaten.

Gelukkig was mijn moeder er altijd voor mij. Zelfs toen ze hoorde van de zwangerschap, was zij niet boos. Ik ben erg dankbaar voor de steun van mijn familie.

De zwangerschap verliep goed, althans de eerste helft. De tweede helft bracht ik wekelijk door in het ziekenhuis. Het hart van mijn zoon deed het niet goed en ik had zoveel pijn dat ik niet goed meer kon lopen. Daarna heb ik ook een vrij heftige bevalling gehad. Na bijna een dag weeën bleek de ontsluiting niet op gang te komen. Door complicaties die er optraden ontstond er levensgevaar voor de baby. De artsen besloten een spoedkeizersnee uit te voeren. Helaas ben ik daarna verkeerd gehecht waardoor ik nu nog steeds om de zes maanden naar het ziekenhuis moet om de zenuwen in mijn buik plat te leggen.

Inmiddels ben ik gewend aan mama zijn. Ik ben volwassener geworden, vooral mentaal en emotioneel. Zo doe ik meer moeite op school. Ik ben blij met de keus die ik toen maakte. Mijn zoon motiveert mij. Ook ben ik weer samen met de vader van mijn zoon. De toekomst ziet er goed uit voor ons gezinnetje.

Gebruik anticonceptie!

Een tip die ik andere tieners wil meegeven is, gebruik anticonceptie. Het is geen overbodige luxe. Maar laat je ook informeren over de werking, de risico’s en gevaren. Aan alle andere tienermoeders in soortgelijke situatie, volg je gevoel. Mensen die je in zo een situatie de rug toekeren zijn niet je aandacht, vriendschap of liefde waard. Verzamel al je moed, jij kunt dit!

tienermama bella houdt echo in handen van haar baby

Redactie

4 gedachten over “Eerlijk over moederschap | Tienermoeder Bella werd met 15 jaar mama na een voedselvergiftiging”

Plaats een reactie