Tienermoeders | 7 prachtige verhalen met een boodschap

Een aantal maanden geleden kwam er wekelijk een tienermoeder aan het woord. In ‘het verhaal van’ vertelden deze jonge moeders over hun leven als tieners, hoe zij zwanger werden en hoe zij moederschap ervaren. Laatst werd er gevraagd of ik deze verhalen niet eens wil bundelen. Hierbij 7 prachtige verhalen met een boodschap op een rij.

1. Tienermoeders | Het verhaal van Christina

Gescheiden ouders, zieke moeder en verhuizen. Christina voelde zich nogal alleen. De plotselinge verliefdheid op een rare snuiter overdonderde haar niet alleen, maar zette ook haar leven volledig op de kop. Een periode van keuzes brak aan, want Christina raakte in verwachting.

2. Tienermoeders | Het verhaal van Monique

Op haar 17e werd zij mama. Dat wilde ze altijd al, jong mama worden. Achteraf denkt ze daar anders over. Flinke ups and downs heeft ze gekend. Op emotioneel gebied, op sociaal gebied. Via MamaPlaneet deelt ze haar ervaring en levenslessen en hoopt ze dat anderen van haar ‘fouten’ leren.

3. Tienermoeders | Het verhaal van Lily

Niet gepland, wel gewenst. Deze uitspraak hoor je vaak. Maar wat als je veel te jong zwanger wordt door iemand die geen NEE accepteert? Het overkwam Lily op haar 17e.

4. Tienermoeders | Het verhaal van Mandy

Ze wilde van haar liefde voor sport een professionele carriere maken. Haar toekomst zag er rooskleurig uit. Ze deed mee aan landelijke wedstrijden en viel regelmatig in de prijzen. Tot ze onverwacht zwanger bleek te zijn. Hoe deze zwangerschap haar leven beinvloedde vertelt ze in haar ‘het verhaal van’.

5. Tienermoeders | Het verhaal van Cynthia

Liefde maakt blind. Dat kan Cindy achteraf ook beamen. Alle waarschuwingen van haar omgeving liet zij naast zich en ging voor de liefde. Met een relatie met mishandeling in de hoofdrol als gevolg. Ook werd zij zwanger van de man waar ze niet aan kon ontsnappen, niet alleen.

6. Tienermoeders | Het verhaal van Bella

Door een voedselvergifting werkte haar pil niet. Iets wat zij niet wist. Haar onverwachte zwangerschap jaagde niet alleen haar vriend weg, maar ook haar zogenaamde vrienden. Ondanks alle tegenslagen slaagde deze dappere mama haar leven positief om te draaien.

7. Tienermoeders | Het verhaal van Angelique

Je bent jong, verliefd en hebt nog geen plannen een gezin te stichten. Maar je gebruikt ook geen anticonceptie. Naïef? Angelique en haar vriend waren nogal in schok toen ze een positief zwangerschaptest zagen. Toch beviel moederschap zo goed dat zij 5 jaar later inmiddels 4 kinderen hebben.

mother 1599653 1280

Sandra

12 gedachten over “Tienermoeders | 7 prachtige verhalen met een boodschap”

Plaats een reactie