3 tips om de beste deal te krijgen bij overstappen energieleverancier

Een van de grootste maandelijkse kostenposten is je energierekening. Er wordt veel geschreven en gedeeld hoe je kunt besparen. Het leuke is dat je met één tip alleen al honderden euro’s kunt besparen. Wanneer je het goed aanpakt dan. Hoe je dat doet en waar je op moet letten lees je hieronder.

Energie besparen scheelt veel geld

Het is verstandig je verbruik te analyseren. Wanneer je bewuster bent wat voor een gebruiker je bent, kun je ook makkelijker besparen. Denk hierbij aan de droger mijden, je huis goed isoleren en je vaatwasser en wasmachine tijdens de daluren gebruiken. Door braaf al deze tips te volgen, kun je heel veel geld besparen. Dat klopt. Maar het kan beter. Energie vergelijken kun je bovenop alle besparingen extra geld schelen. Daar wil ik wat dieper op ingaan.

Door rekening te houden met de volgende zaken kun je met overstappen veel geld besparen

♦ Wanneer is het verstandig over te stappen en waar moet ik opletten om maximaal te profiteren van de voordelen?

Lees je contract met de huidige energieleverancier goed door. Staat er een einddatum in? Wanneer je een contract voor onbepaalde tijd hebt, kun je opzeggen wanneer jij dat wenst. Heeft je contract een einddatum, dan is het belangrijk niet te vroeg maar ook zeker niet te laat op te zeggen. Tussen 6 en 8 weken voor einddatum kun je je opzegging insturen. Dit heeft te maken met de boete die je riskeert. En met de welkomstkorting die je anders misloopt.

♦ Wie is de voordeligste energieleverancier en hoe onderhandel ik met ze?

Het is nogal persoonlijk wat de beste optie is voor jouw situatie. Denk bijvoorbeeld aan zakelijk stroom of groene stroom? Daarnaast concurreren energiebedrijven constant, waardoor niet één iemand als de beste kan worden aangewezen. Bovendien wil je kwaliteit voor minder geld. En dat het liefst met een één-jarig contract.

Het is meestal niet in je voordeel een energiebedrijf te benaderen wanneer je aan overstappen denkt. De kans dat je niet de allerbeste energie aanbieding krijgt is groot. En waarom zou je jezelf in de vingers willen snijden?

♦ Hoe zorg ik ervoor dat ik maximaal profiteer bij overstappen?

Ga via een online onafhankelijke energievergelijker. Nadelen zijn er niet. Zij kijken naar je persoonlijke situatie, aan de hand van de verstrekte gegevens, en zorgen voor de beste deal. Door de contracten die zij hebben met alle energie providers, krijg jij de leukste welkomstkorting. Ook nemen ze de rot klusjes zoals opzeggen op zich. Zij hebben alle kennis en ervaring in huis die jij nodig hebt om de beste deal te krijgen bij overstappen. Het leukste is dat het je geen cent kost, maar veel geld kan opbrengen.

Lees ook

Maar 5 % van gescheiden stellen blijft vrienden | Is dit bij jullie geregeld?

Budgetteren op zijn Japans | Maak het simpel en spaar je rijk

10 keer gezond eten met een klein budget

Bitcoins voor beginners | Wat is het? Hoe werkt het? Hoe kan ik ervan profiteren?

Wasmachine kopen | Mijn persoonlijke tips voor de beste koop

tips overstappen energieleverancier geld besparen
PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

6 gedachten over “3 tips om de beste deal te krijgen bij overstappen energieleverancier”

 1. Goede tips! Er staan hier geregeld van die gasten aan de deur om hun baas te verkopen, ik heb er nooit behoefte aan terwijl we misschien best wel wat kunnen besparen. Via een site hou je zelf de touwtjes in handen in ieder geval.

  Beantwoorden
  • Aan de deur moet ik er ook niets van hebben hoor. Online kan ik zelf bepalen wanneer ik een beslissing neem en voel ik mij niet onder druk gezet.

   Beantwoorden
 2. Overstappen doe ik niet zo gauw. Ik heb zelf bij een energieleverancier gewerkt en de ellende die er soms bij komt kijken met overstappen en vervelende deals van concurrenten (achteraf blijkt het dan toch niet zo’n goede deal) is mij niet de moeite waard voor zo’n kleine besparing. Geen zorgen, kwaliteit en gemak die ik nu heb bij mijn energieleverancier is ook fijn, haha. Maar dat moet iedereen natuurlijk voor zichzelf bepalen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie