Praktische tips voor het kopen van een serviesset

Wanneer je een serviesset gaat kopen, dan zijn er aantal dingen die handig zijn om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld: wat is je budget? Welke stijl vind je leuk en heb je goede ervaringen met een bepaald merk? Met dit artikel helpen we je een eindje op weg.

Een korte introductie van twee gerenommeerde merken

We willen het even met je hebben over merken. Wij hebben hele goede ervaringen met het servies van Eva Solo en Villeroy en Boch. Eva Solo staat bekend om de hoge kwaliteit, het stijlvolle ontwerp en overduidelijke gebruiksvriendelijkheid. Een voordeel van Villeroy en Boch is dat ze servies bieden voor elke dag tot feestdagen en speciale gelegenheden. Je kunt er dus alle kanten mee op.

Eerste keer servies kopen

Mocht je voor het eerst servies willen kopen dan verbaas je je er misschien over uit hoeveel onderdelen het bestaat. Bij een basisservies horen namelijk: ontbijtbordjes, schaaltjes, gebaksbordjes, kopjes met een bijbehorend schoteltje, mokken, soepborden en natuurlijk borden voor de warme maaltijden.

Lees ook

Kippiepan | Het gemak van kant en klare elektrische snackpan

Zo kies je de ideale keukenaccessoires

Zo kies je de ideale keukenopstelling

Voor hoeveel personen?

Ook is het belangrijk om te bepalen voor hoeveel personen je de serviesset zoekt. Zo voorkom je dat je te veel in huis haalt waar je misschien geen plek voor hebt.

Hoe ziet je doen en laten eruit?

Dit is een punt van aandacht omdat je meer borden voor gasten nodig hebt als je graag thuis etentjes geeft of er met enige regelmaat iemand mee eet.

Hoeveel werk stop je in het huishouden?

Bij de aanschaf van een groot servies is het wel van belang dat je weet dat dat ook vaak afwassen betekent. Want lang niet alle serviezen zijn geschikt voor in de vaatwasser. Ook heb je meer borden nodig als je niet zo vaak afwast.

Hoe ziet je eetpatroon eruit?

Mocht je het geen probleem vinden om je toetje op hetzelfde bord te eten waar net nog de warme maaltijd lag dan heb in dat geval geen schaaltjes nodig. Daarom is je eetpatroon van belang.

Hoeveel ruimte heb je tot je beschikking?

Heel simpel gezegd: bij weinig ruimte is het hebben van veel servies onlogisch. Er wordt standaard uitgegaan van de basis keer vier.

Kan mijn servies ook in de magnetron?

Dit is niet standaard en verschilt echt per servies. Borden of kopjes met metaaldeeltjes, zilver of goud mogen zeker niet in de magnetron.

Mag mijn servies in de vaatwasser?

De meeste serviezen kunnen zonder problemen in de vaatwasser, ook de borden met decoratie. het is dan wel belangrijk dat er een goede glazuurlaag overheen zit. Wij zouden je adviseren om de vaatwasser voor alle zekerheid op een zo laag mogelijke temperatuur te laten draaien met zo min mogelijk vaatwasmiddel.

Tip voor het kiezen van een goed servies

Een wit servies is altijd goed, al kun je natuurlijk ook kiezen voor bontgekleurd, gouden of zilveren randen of ga voor strak en modern. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de beschikbare ruimte in je keukenkastjes en koop borden die hier ook daadwerkelijk inpassen. Het is toch zonde als blijkt dat je te weinig ruimte hebt voor je zorgvuldig uitgekozen borden. Houdt ook rekening met de capaciteit van je vaatwasser en bestel borden die daar inpassen. En nu we toch bezig zijn: let op dat je gloednieuwe servies in de vaatwasser mag. Wij zouden je aanraden om voor porselein te gaan in plaats van aardewerk want porselein gaat langer mee omdat dit sterker is.

De pluspunten van een wit servies

Er wordt bij servies onderscheid gemaakt tussen drie stijlen: modern, klassiek en romantisch. Wit wordt vaak gezien als de veiligste keuze:

♦ Het past nagenoeg overal bij

♦ Het is niet aan mode onderhevig

♦ Het ondersteund de look van het eten

♦ Door de neutrale uitstraling laat het andere borden stralen

♦ Je hebt geen last van vervagende kleuren of afbeelding door regelmatig gebruik

Let ook op de prijsverschillen, het ene (witte) servies is het andere niet.

Servies springt in het oog

Stijlen in servies zijn aan trends onderhevig en je kunt op deze manier heel makkelijk laten zien wie jij bent. Er wordt de laatste tijd veel gewerkt met natuurlijke materialen. Je hebt natuurlijk ook de keuze om lekker retro terug naar de zeventiger jaren te gaan. Ontdek servies met kleurverloop en mix en match pasteltinten en felle kleuren.

Een kleine samenvatting

Afhankelijk van het aantal gezinsleden en je levensstijl maak je de keuze voor een bepaald servies. Mocht je alleen zijn dan kan het helpen om te onthouden: vier van alles. Een wit servies van porselein verzekerd je van uitstekende kwaliteit en borden die altijd in de mode zullen zijn. Je kunt ook helemaal los gaan en lekker gek doen met felle kleuren, het is maar net wat je zelf wilt. Ook is het belangrijk om in de gaten te houden of jouw zorgvuldig uitgekozen servies in de magnetron en vaatwasser kan. Houdt je budget in de gaten en bestel het servies dat helemaal bij jou past.

serviesset kopen tips MamaPlaneet.nl
MamaPlaneet logo

Redactie

Plaats een reactie