Tips & Trucs | Extra hulp bij Kinder EHBO

Tips & Trucs | Extra hulp bij Kinder EHBO

Wist je dat de meeste ongelukken in en om het huis gebeuren?

Wat moet je doen wanneer je kind valt en zijn sleutelbeen breekt? Hoe verwijder je een teek? Wat te doen bij een instectensteek? Wat je moet doen en zeker niet moet doen wanneer je kind van de trap valt? Vroeg of laat verlenen we allemaal wel een keer eerste hulp. Zeker in geval van kinderen kan kennis van Kinder EHBO van onschatbare waarde zijn. Zeker omdat er grote verschillen zijn tussen eerste hulp verlenen aan kinderen en aan volwassenen.

Wist je dat je waarschijnlijk recht hebt op een vergoeding vanuit je zorgverzekering? 

De meeste verzekeraars hebben hier wel een potje voor. Mede hierdoor worden ook toekomstige ouders gestimuleerd de Kinder EHBO cursus te volgen. Het enige wat je hoeft te doen is je behaalde certificaat en je factuur naar je zorgverzekeraar te sturen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Ondanks dat je keurig ieder jaar een opfriscursus volgt en om de twee jaar je Kinder EHBO certificaat verlengt, kun je in paniek raken op een moment dat je hulp verreist wordt. Zoals mijn instructeur dat zei ‘gebruik je boerenverstand, daar kom je een heel eind mee’.

Toch wil ik een super handige app met je delen. Of je een Kinder EHBO cursus hebt gevolgt of nog wilt doen, deze app kan je hulp bieden in geval van nood.

EHBO – Rode Kruis

Nadat je een profiel hebt aangemaakt en je emailadres hebt bevestigd kun je via de app zelfs de dichtsbijzijnde AED vinden.

EHBO instructies

Of je kind nou een voorwerp in zijn neus heeft, tand door de lip of hersenschudding, er worden tips gegeven aan de hand van de constateringen en natuurlijk hoe te handelen. De meest voorkomende ongevallen verdeeld in 30 categoriën helpen je in tijd van nood.
Naast de tips voor de eerste hulp bij ongevallen bij kinderen, staan er ook tips voor onder andere sporters.

EHBO Webshop

Je kunt zelfs op zoek naar een EHBO cursus bij jou in de buurt, gewoon via de app. Er zijn cursussen te vinden voor ouders, professionals, workshops maar ook erkende cursussen. Als je van plan bent de cursus te volgen, maar je weet niet goed waar je het moet zoeken, dan is dit zeker een handige manier.
Verder kun je de nodige EHBO producten kopen als een EHBO set en EHBO boeken. Voor de prijs hoef je het niet te laten overigens.

EHBO Kennistest

Mocht je bezig zijn met de theorie en wil je je kennis testen, dan vind ik dit zeker een aanrader. Weet jij eigenlijk wel wanneer je iemand mag reanimeren?

Kortom een, in mijn ogen, onmisbare gratis app, waarmee je zelfs 112 kunt bellen mocht dat nodig zijn.

Heb jij een Kinder EHBO cursus gedaan of ben je het van plan?

 

11 gedachten over “Tips & Trucs | Extra hulp bij Kinder EHBO

 1. Ja, dat wist ik al wel.
  Ik heb een boekje met de meest voorkomende ongevallen in mijn schuif liggen en wat er dan bij te doen.

  Ik heb al één keer op de spoeddienst gezeten omdat ik dacht dat mijn peuter pillen had geslikt na het opruimen van de medicijnenkast. Ik had ze echt hoog en ver genoeg gezet, maar ze had ze toch te pakken…

 2. Goed dat je hier aandacht aan besteed en eigenlijk zou iedereen de app moeten downloaden!
  Het is zo belangrijk om te weten hoe je moet handelen!
  Eigenlijk zou ook gewoon iedereen een ehbo cursus moeten volgen en moeten kunnen reanimeren… Het kan echt mensen levens redden!

 3. Gelukkig heb ik hier een (kinder) EHBO via m’n werk gehaald en moet ik ieder jaar op herhaling.. Dat geeft mij toch wel stiekem een beetje rust. Manlief ga ik misschien ook nog wel eens op cursus sturen!

 4. Ik wil ook mijn EHBO gaan halen. Vergeet me steeds in te schrijven als de cursus hier in het dorp voorbij komt, hoe stom eigenlijk. De app heb ik inderdaad wel. Vooral de heimlich van kinderen schijnt zo anders te zijn dan bij volwassenen. Alleen al daarom wil ik de cursus graag volgen.

Een reactie plaatsen