Trolls Wereldtour 2020 review

Trolls Wereldtour 2020 is de nieuwste familiefilm van de makers van Kung Fu Panda, Madagaskar, Hoe tem je een draak en Shrek en het vervolg op de hitfilm Trolls uit 2016. De laatste creatie van DreamWorks Animation is namelijk in het openingsweekend op nummer 1 geëindigd. Ook wij zochten de verkoeling op in de bioscoop en genoten daarbij van de avonturen van Poppy en haar vriendjes. Alle details rondom de film en wat wij ervan vinden lees je in dit artikel.

Lees ook

Ruim 65x binnenpret | Voor wanneer je binnen moet blijven
Trolls Trollenboom en Haar in de lucht Poppy speelset

Trolls Wereldtour

Koningin Poppy, Knoest en hun vriendjes dachten dat zij de enige trolls waren. Totdat ze een uitnodiging krijgen van koningin Rock en de oud-koning en vader van Poppy niet meer kan verbergen dat er maar liefst zes verschillende trollenstammen bestaan. Het gaat om de muziekstijlen Funk, Country, Techno, Klassiek, Pop en Rock. Hoewel de 6 stammen ooit een geheel vormden, ontstond er ruzie en gingen de stammen uit elkaar. Het besef dat hun wereld een stuk groter is dan ze ooit dachten zet alles op de kop. Na een flinke discussie over de al dan niet goede bedoelingen van Rock, besluit Poppy op avontuur te gaan en haar nieuwe beste vriendin op te zoeken. Haar missie is ‘de wereld herenigen met knuffels’. Hoewel ze in eerste instantie hier alleen voor staat, is ze uiteindelijk vooral blij dat ze niet alleen op deze spannende reis hoeft te gaan. Het avontuur blijkt namelijk een veel grotere uitdaging dan zij voorheen had voorzien. Zo blijkt Rock geen vriendelijke bedoelingen te hebben. De vrolijke trolls ontmoeten de bewoners van de andere stammen waar ze deel van uitmaken, maken vrienden en leren dat de oud-koning van de Pop trolls de waarheid een klein beetje had verdraaid.

De 91 minuten durende animatiefilm stond eigenlijk gepland voor april 2020. Helaas gooide Corona roet in het eten en draait de film in 3D, Dolby Cinema, 4D, met Nederlandstalige ondertiteling en in Nederlands gesproken versie vanaf 5 augustus 2020 in de Nederlandse bioscopen.

De cast

In de originele versie Trolls World Tour met de stemmen van o.a.: Anna Kendrick als Poppy, Justin Timberlake als Knoest, J Balvin, Rachel Bloom, Flula Borg, Kelly Clarkson, James Corden, Ester Dean, Jamie Dornan, Gustavo Dudamel, Ron Funches, Caroline Hjelt, Aino Jawo, Kunal Nayyar, Ozzy Osbourne, Anderson Paak, Anthony Ramos, Sam Rockwell, Betsy Sodaro, Karan Soni, Kenan Thompson, Charlyne Yi, George Clinton en Mary J. Blige.

In de Nederlands gesproken versie Trolls Wereldtour met o.a. Sharon Doorson (Poppy), Buddy Vedder (Knoest), Birgit Schuurman (Koningin Barb), Carlo Boszhard (Hickory), Vajèn van den Bosch (Delta Dawn), Défano Holwijn (Prince D), DJ Hardwell (Koning Trollex), Murth Mossel (Mini Diamond), Berget Lewis (Sheila B), Emma Heesters (Flierefluitje), Sarah Nauta (Satijn) en Julia Nauta (Chanelle).

Trolls Worldtour Soundtrack

♦ The Other Side – SZA & Justin Timberlake
Trolls Wanna Have Good Times – Anna Kendrick, Justin Timberlake, James Corden, Ester Dean, Icona Pop, Kenan Thompson & the Pop Trolls
Don’t Slack – Anderson .Paak & Justin Timberlake
It’s All Love – Anderson .Paak, Justin Timberlake, Mary J. Blige & George Clinton
Just Sing – Justin Timberlake, Anna Kendrick, Kelly Clarkson, Mary J. Blige, Anderson .Paak & Kenan Thompson
One More Time – Anthony Ramos
Atomic Dog World Tour Remix – George Clinton and Parliament Funkadelic, Anderson .Paak & Mary J. Blige
Rainbows, Unicorns, Everything Nice – Walt Dohrn & Joseph Shirley
Rock N Roll Rules – HAIM & Ludwig Göransson
Leaving Lonesome Flats – Dierks Bentley
Born to Die – Kelly Clarkson
Trolls 2 Many Hits Mashup – Anna Kendrick, Justin Timberlake, James Corden, Icona Pop & the Pop Trolls
Barracuda – Rachel Bloom
Yodel Beat – Ludwig Göransson
Crazy Train – Rachel Bloom
I Fall to Pieces – Sam Rockwell
Perfect for Me – Justin Timberlake
Rock You Like a Hurricane – Rachel Bloom
It’s All Love (History of Funk) – Anderson .Paak, Mary J. Blige & George Clinton
Just Sing (Trolls World Tour) – Justin Timberlake, Anna Kendrick, James Corden, Kelly Clarkson, George Clinton, Mary J. Blige, Anderson .Paak, Rachel Bloom, Kenan Thompson, Anthony Ramos, Red Velvet, Icona Pop & Sam Rockwell

YouTube player

Meer informatie over de film, trailers, muziek en meer vind je hier.

Wat wij ervan vinden

Al dagenlang heerst er een flinke hittegolf in ons land. Temperaturen waar we normaal gesproken voor naar het buitenland vertrekken. Verkoeling zoeken in de bioscoop om de nieuwste film van Trolls te zien is een top idee. Trolls Wereldtour is een fantastisch excuus hiervoor. Een feelgood movie voor het hele gezin. Vrolijke trolls, bekende liedjes van vroeger en levenslessen die we graag aan onze kinderen doorgeven. Wij hebben genoten. Het is simpelweg een uitmuntende film. Het is alles wat je als Trolls fan verwacht en zoveel meer. Met een geweldig einde. Ook al zijn we allemaal verschillend, toch kunnen we samen leven door elkaars verschillen te respecteren en accepteren. We hebben meer gemeen dan we soms denken. Hoe slim om deze boodschap op deze manier via muziek te verspreiden. Ik hoop ook echt dat je niet alleen gaat genieten van Trolls Wereldtour maar ook hierover na gaat denken.

Trolls Wereldtour filmposter MamaPlaneet.nl
MamaPlaneet logo

Sandra

27 gedachten over “Trolls Wereldtour 2020 review”

 1. Ja, lijkt me een hele leuke film om met mijn dochter naar toe te gaan. De eerste film hebben we ook in de bioscoop gezien. Ze heeft de laatste tijd al weer aardig wat trolletjes verzameld die bij de Happy Meals zaten.

  Beantwoorden
 2. Mijn kinderen waren al helemaal weg van de eerste Trolls film, dus ze kijken heel erg uit naar deze Trolls Wereldtour! Ze zouden een gat in de lucht springen van 1 van deze pakketjes.

  Beantwoorden
 3. Wat superleuk zeg! De Trolls films kijken wij heel graag en van al die vrolijke kleurtjes en liedjes worden wij helemaal blij! Dit zou een TE LEUKE afsluiting van de vakantie zijn! 😍😍😍

  Beantwoorden
 4. Mijn dochter wil heel graag naar de trollz film! Ook is ze helemaal gek van Poppy. Wij gaan heel hard duimen en hopen dat we deze mooie prijs mogen winnen! 🍀🍀🍀🍀🍀

  Beantwoorden
 5. Oh dat zou gaaf zijn!Heb mijn oudste dochter al heel lang beloofd om een keer samen naar de bios te gaan, alleen komt het er steeds niet van door andere verplichtingen of omdat ik moet werken 🙁

  Beantwoorden
 6. Jaaaaa een dikke vette meezing film🎤🎶, ik zing altijd al mee met alle animatiefilms maar met deze is dat helemaal toegestaan.💃 Ik doe dus heel graag mee met deze toffe winactie.🤞❣

  Beantwoorden
 7. Graag doe ik mee voor mijn nichtje, die ik graag wil verrassen met dit leuke pakketje, het bioscoop bezoek is uiteraard de kers op de taart.

  Beantwoorden
 8. Ohhhh wat superleuk!!! Onze meiden waren verzot op de 1ste film!!! Het ganse gezinnetje wordt er zo vrolijk van!!! Zou erg fijn zijn samen te mogen genieten van dit vervolg!!!

  Beantwoorden

Plaats een reactie