Tweedehands e-bike met garantie | Meer waar voor je geld met refurbished fietsen

De tweedehands e-bike markt is het beste te vergelijken met de dito automarkt. Steeds meer mensen zijn gaan inzien dat een gloednieuwe auto een slechte investering is. Onder andere de snel dalende waarde, lange wachttijden en hogere premie autoverzekering maken een occasion een financieel slimmere keus. Maar ook duurzaamheid speelt hierbij een grote rol. Hergebruik is bewezen milieuvriendelijker. Het feit dat een gebruikte bak tegenwoordig langer mee gaat dan vroeger is een groot voordeel. Deze kennis en ervaring heeft het vertrouwen goed gedaan en zorgt ervoor dat gebruikte auto’s aan populariteit winnen. Vrijwel hetzelfde gebeurt met de elektrische fietsen. Wat een refurbished exemplaar een betere keus maakt? Dat leggen we graag in dit artikel uit.

Refurbished fietsen: Wat houdt het in?

De afgelopen jaren zijn er volgens RIA Vereniging en BOVAG meer e-bikes verkocht dan de tweewielers zonder de elektrische motor. Een goede ontwikkeling, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het gezonder is dan fietsen op een gewone fiets. Een derde hiervan is refurbished. Een Engels woord dat in de IT- en computerwereld langer gebruikt wordt. Een term voor eerder gebruikte elektronische apparaten opknappen en een tweede leven geven in de vorm van het aanbieden voor hergebruik. Deze producten worden tijdens het proces uitgebreid getest, gecontroleerd, schoongemaakt, geüpgraded en indien nodig gerepareerd. Een beter bekend voorbeeld is een refurbished smartphone.

Wat is het verschil tussen een tweedehands e-bike en een refurbished tweewieler? 

Het grote verschil met een tweedehands exemplaar is het feit dat een tweedehands fiets met trapondersteuning ook door een particulier kan worden aangeboden. Dit zonder enige zekerheid of garantie. Zelfs bij een fietsenmaker is kennis, ervaring en oog voor detail noodzakelijk. Je kunt een miskoop voorkomen door je vooraf te verdiepen in een aantal zaken. Denk hierbij aan voor- of achterwielmotor, sensoren van de trapondersteuning, kilometerstand, remmen maar ook simpelweg bedenken waar je de fiets voor wilt gebruiken. Zo is het ook belangrijk om te weten dat de actieradius van de e-bike afhankelijk is van onder andere bandenspanning, windkracht, gewicht van de bestuurder, wegdek, rijgedrag en accu. Vooral de accu is iets dat mensen onnodig afschrikt. Waarom? Omdat je grotendeels zelf invloed hebt op hoe lang deze meegaat bijvoorbeeld. Aan de andere kunt kun je tijdens een proefrit niet achterhalen hoe de batterij eraan toe is. Dit kan ervoor zorgen dat je gaat twijfelen of puur op gevoel een aankoop doet. Word je al duizelig van alle huiswerk die je moet doen? Het kan gelukkig ook makkelijker.

Tweedehands elektrische fiets marktplaats 

Een refurbished elektrische fiets is dus een zo goed als nieuwe tweedehands e-bike met garantie. Deze koop je dan ook niet bij een particulier maar bij een expert. In dit geval op een online marktplaats van ‘s werelds grootste aanbieder van de beste elektrische fietsen. Upway is actief in Frankrijk, België, Duitsland en Verenigde Staten en nu ook in Nederland. Hier kun je een kwalitatief goede tweewieler met trapondersteuning kopen voor een zachte prijs. Wat deze gamechanger betrouwbaar en anders maakt? Hun 20-punten controle door een professionele fietsmonteur waarbij alle onderdelen die niet in ‘zo goed als nieuw’ staat verkeren worden gerepareerd of vervangen. Dames- en herenfietsen, stadsfietsen, bakfietsen, trekkingfietsen, moederfietsen, racefieten, vouwfietsen, speed bikes en mountainbikes. Het aanbod is indrukwekkend en het proces vernieuwend. Een proefrit maken om de voorkeuren te bepalen? Dat kun je het beste bij een lokale fietswinkel doen aangezien dit een webshop is waarbij je je bestelling online plaatst en binnen een paar dagen per post ontvangt. Bevalt je aankoop toch niet? Dan kun je deze op dezelfde wijze retourneren. Anders heb je een jaar garantie. Kortom: Meer waar voor je geld!

Wil je, om welke reden dan ook, juist van je Cortina, Gezelle of een andere merk af? Dan kun je deze aan Upway verkopen. Ook dat gaat geheel online. Hoe meer informatie je geeft, des te realistischer het voorlopige bod. Vergeet niet ook duidelijke foto’s mee te sturen. Na ontvangst wordt de fiets nagekeken op ontvangen details. Binnen 24 uur kun je het definitieve bod accepteren of weigeren. Je bike gaat hierna mee in het proces dat hierboven werd beschreven.

Leestip!

23x Dit wil je weten voor je een e-bike aanschaft

Refurbished e-bike Upway duidelijke uitleg voordelen en hoe online marktplaats tweedehands elektrische fiets met garantie werkt tips mamaplaneet.nl

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Sandra

Plaats een reactie