Zo blijven je UGGs langer mooi

Of je ze nu in de koude wintermaanden of in de frisse herfst draagt, ze zijn een groot favoriet voor velen vanwege hun comfort en stijl: UGG-laarzen. Ook wel bekend als UGG Australia, zijn een populaire merknaam voor onder andere laarzen en pantoffels die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Australië en Nieuw-Zeeland. De meeste schoenen zijn gemaakt van schapen- of lamsvacht en hebben een zachte, warme voering aan de binnenkant. Ze staan dan ook bekend om hun buitengewone comfort en warmte. De voering van schapenvacht houdt de voeten warm, en het zachte, pluizige gevoel aan de binnenkant maakt ze aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar comfortabele schoenen. Ze hebben een herkenbaar ontwerp met hun zachte stof en eenvoudige vorm. En kunnen zowel casual als chique worden gedragen. De schoenen passen dan ook goed bij verschillende kledingstijlen. Dit maakt ze veelzijdig en geschikt voor diverse gelenheden. UGGs, die je gewoon bij Van Arendonk koopt, zijn een iconisch merk geworden (mede door Pamela Anderson in de Baywatch-tijdperk) en hebben een sterke naam opgebouwd. Dit heeft bijgedragen aan hun enorm populariteit en het vertrouwen van de consument. Het dragen ervan is al jaren trendy. En hoewel ze bekend staan om hun bijzondere grote comfort zijn deze laarzen ook duurzaam en gaan lang mee als ze goed worden verzorgd. Maar om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan, als nieuw blijven uitzien en fris blijven ruiken, is het essentieel om ze goed te onderhouden. We delen de beste tips en adviezen over het schoonmaken, het voorkomen van geurtjes en het waterdicht maken van je geliefde schoenen.

UGGs schoonmaken & waterdicht maken

Hoe zacht, comfy en warm UGGS-laarzen ook zijn, ze zijn helaas ook gevoelig voor vuil, vlekken en waterschade. Het is daarom belangrijk dat je ze vanaf dag 1 met zorg behandeld en hiervoor beschermt. Dat doe je door ze voordat je ze voor het eerst aantrekt met een waterdichte spray in te spuiten. Zorg er wel voor dat de spray speciaal is ontworpen voor suède of schapenvacht. Laat ze goed drogen voordat je ze draagt. Dit zal helpen om ze waterafstotend te maken. Volg deze 5 stappen om de schoenen schoon te maken en weer als nieuw te laten uitzien.

Stap 1 ♦ Als je UGGs vies worden, begin dan met droog schoonmaken. Begin met de laarzen tegen elkaar af te kloppen om vuil en stof te verwijderen. Gebruik daarna een zachte en droge suèdeborstel om achtergebleven stof en vuil te verwijderen. Borstel dan voorzichtig in één richting om te voorkomen dat je de vezels beschadigt.

Stap 2 ♦ Vul vervolgens een bakje met lauw water en voeg een beetje milde zeep toe. Vermijd ten alle koste het gebruik van agressieve chemicaliën en bleekmiddel, aangezien dit het materiaal kan beschadigen. Roer daarna tot er schuim ontstaat. Doop dan een schone, zachte doek of spons in het sopje en wring het lichtjes uit. Dep of veeg nu voorzichtig over de vlekken of vuile plekken. Let op dat je niet te veel water gebruikt, want te veel vocht kan de laarzen of pantoffels juist beschadigen. Laat je schoeisel dan ook nooit weken in water.

Stap 3 ♦ Spoel daarna de zachte doek schoon met schoon water en veeg de zeepresten weg. Dep de UGGs droog met een schone doek en laat ze op kamertemperatuur drogen (uit de buurt van bijvoorbeeld direct zonlicht en radiatoren om krimp te voorkomen).

Stap 4 ♦ Na het drogen borstel je de schoenen opnieuw met een zachte borstel geschikt voor gevoelige suède om de vezels op te ruwen en ze er als nieuw uit te laten zien.

Stap 5 ♦ Tenslotte spuit je de laarzen of pantoffels weer in met de waterafstotende spray waar we het in begin ook al over hadden. Hiermee wordt er een beschermede laag gecreëerd dat ze helpt beschermen tegen waterschade en vlekken in de toekomst. Dat doe je door de spray op ongeveer 15 a 20 centimeter afstand te houden van de UGGs en gelijkmatig een dunne laag over je laarzen te sprayen. Vergeet ze niet goed te laten drogen voor je ze weer aantrekt. Het beste resultaat krijg je door de instructies op de spray te volgen. Het is heel belangrijk om deze stap niet over te slaan na het schoonmaken. Het helpt namelijk de waterbestendigheid te behouden wat ervoor zorgt dat de laarzen langer mooi blijven om van te genieten.

Stap 6 ♦ Wil je je UGG-laarzen zo lang mogelijk houden dan wordt het sowieso afgeraden ze dagelijks te dragen. Wissel schoenen af om slijtage te voorkomen. En bewaar deze op een koele, droge plek, weg van direct zonlicht. Ga je ze een langere tijd niet dragen? Gebruik dan speciale laarzenspanners om hun vorm te helpen behouden. Iets om over na te denken wanneer je zo dol bent op je heerlijk warme laarsjes dat je ze ook graag binnenshuis draagt zoals in deze wetenschappelijk studie werd onderzocht.

UGG-laarzen binnenkant reinigen & geurtjes voorkomen

Behalve met de hand wassen (deze schoenen zijn absoluut niet geschikt voor in de wasmachine) van de buitenkant van je UGGs is het natuurlijk ook belangrijk om de binnenkant schoon te houden en geurtjes te voorkomen. Dat doe je door standaard sokken te dragen wanneer je ze aantrekt en goed te laten luchten na het dragen om zweet en vocht te laten verdampen. Een beetje talkpoeder of speciaal ontworpen voetpoeder kan ook vocht helpen absorberen en geurtjes verminderen. Handig als je snel zweetvoeten hebt en alleen goed luchten niet voldoende is. Maar als hulpmiddel om vetvlekken op suède te absorberen. Strooi in dit geval voorzicht wat talkpoeder op de vlek en laat het een paar uur lang zitten voor je het voorzichtig weg borstelt. Verder kun je geurvreters of een beetje bakpoeder in je laarzen stoppen wanneer je ze niet draagt om ongewenste geurtjes te verminderen.

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

 

Sandra

Plaats een reactie