Tips uit eten met kinderen + De kindvriendrijke restaurants per provincie

Een jubileum vieren, Vaderdag, promotie op je werk of gewoon omdat het kan. Uit eten gaan kan reuze gezellig zijn. Ook met kinderen. Om een aantal extra rimpels en grijze haren te voorkomen kun je ter voorbereiding gebruik maken van deze tips. En ik heb de meest kindvriendelijke restaurants per provincie op een rij gezet voor je.

Tips uit eten met kinderen

♦ Bel voor reservatie en vraag meteen naar het kindermenu, indien niet online zichtbaar. Reserveer een plekje dichtbij de speelhoek zodat je zicht hebt op je spelende kinderen terwijl jij en je partner rustig genieten van je maaltijd. Informeer ook meteen naar een kinderstoel of verhoger zodat je niet naast de pot pist.

♦ Ga vroeg. Lekker voor de drukte losbarst in het restaurant en voordat je kinderen echt honger krijgen. Op deze manier is de kans op overprikkeling kleiner wat het allemaal wat aangenamer maakt voor iedereen.

♦ Maak van tevoren duidelijke afspraken met je kinderen wat betreft het volume. Ook jonge kinderen moeten leren dat ze rekening moeten houden met anderen mensen.

♦ De tafel bij de speelhoek is super handig. Zo kunnen de kinderen spelend op het eten wachten. Een echt kindvriendelijk restaurant houdt hier rekening mee.

♦ Mocht het restaurant geen geschikte speelplek hebben voor je jonge kinderen, neem voor de zekerheid wat vermaak mee van huis. Een kleurboek en kleurpotloden of tablet 🤷‍♀️ De meeste familierestaurants hebben altijd wat op tafel liggen voor de kinderen, maar wanneer je voor het eerst gaat neem je het risico niet.

♦ Wanneer je zonder de kinderen uit eten gaat kan je urenlang tafelen. Met kinderen is het verstandig dit kort te houden. Hoe langer het duurt, des te meer kans op een explosie.

De kindvriendelijke restaurants per provincie

Een kindvriendelijk restaurant is een plek waar kinderen wat kunnen beleven en waar eten voor zowel ouders als kinderen lekker is. Nu ben ik van mening dat je kinderen meer kan aanbieden dan patatjes en pannenkoeken. Helaas zie je dat uitzonderlijk. De meeste restaurants, hoe kindvriendelijk ook, kiezen duidelijk voor veilig. Daarnaast zou elke familierestaurant hier ook aandacht aan moeten besteden op de site. Natuurlijk kun je je buurvrouw met 5 koters om een tip vragen, maar online zou je ook duidelijk moeten zien wat er zo kindvriendelijk is aan een restaurant. Vind je niet? We zetten alle kindvriendelijke restaurants voor je op een rij. Heb je zelf fijne ervaring met een restaurant waar je met je gezin heerlijk hebt gegeten, laat het me weten.

Drenthe

Met stroop en zo

Hartje Emmen vind je Met stroop en zo. Een ruime pannenkoekenrestaurant voor gezinnen. De ruimte is ruim ingedeeld zodat ouders met kinderwagens makkelijk tussen de tafels kunnen. En de speelhoek staat in het midden zodat het vanuit alle hoeken goed zichtbaar is. Het restaurant is geschikt voor kinderen tot een jaar of 12.

De Markies van Karabas

Een all you can eat restaurant met een ruime speelruimte met een heuse pooltafel, kinderfietsjes, een kinderbioscoop en meer. Deze staat weliswaar niet in het zicht maar in het weekend is er begeleiding aanwezig zodat de ouders zich geen zorgen hoeven te maken om hun kroost. Het restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Robin Hood Ribhouse

Een sfeervolle restaurant naast Drouwenerzand. De plek waar ouders en kinderen kunnen kiezen tussen vlees, vis, vegetarische gerechten en de lekkerste ijsjes. Waar volwassenen rustig kunnen dineren terwijl de boefjes een filmpje kijken in de speelhoek of zich verkleden. Het restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Flevoland

Hans en Grietje

Misschien wel het familierestaurant der familierestaurants. Het pareltje van Zeewolde. Een sprookjesachtig ingerichte plek waar gezinnen zowel binnen als buiten uitstekend kunnen vermaken en natuurlijk lekker kunnen eten. Het restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Friesland

Wereldrestaurant Omnia

In Drachten vind je op één plek de lekkerste wereldse gerechten en een indrukwekkend speelparadijs. Naast klimmen en klauteren kunnen de kinderen hier ook voetballen en basketballen. Deze all you can eat restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Gelderland

Roudhouse Bar & Kitchen

In Arnhem kun je met een gerust hart lunchen, borrelen of dineren met het hele gezin. In The Basement kunnen de kinderen ongestoord klimmen en klauteren of ontspannen tijdens een familiefilm in de kinderbioscoop. Verder staan hier onder andere een air-hockey en flipperkast. Het restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Groningen

Restaurant Breed 

Een fijne all you can eat restaurant in Leek waar een speelkelder is ingericht voor kinderen om te spelen. Van een altijd succesvolle ballenbak tot tafelvoetbal. Dat alles onder begeleiding van een volwassenen die de kinderen schminkt als zij dat willen. Het restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Limburg

ABC restaurant

In Sevenum staat een compleet dorpsplein ingericht met talloze eettentjes. Amerikaans sfeertje. The bigger the better. Moeilijke eter of dieet? Hier moet dat geen enkel probleem zijn. Met een toffe speelhoek waar de kinderen lekker kunnen spelen terwijl de rest van de familie van de meest geweldige gerechten geniet. Het restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Noord-Brabant

De Kabouter

In Schijndel staat een prachtig pannenkoekenboerderij waar kinderen na het eten kunnen spelen.  Op de veilig afgesloten speeltuin kunnen de kinderen de skelterbaan op, springen op de trampoline, in een speelhuisje spelen of op de heuse kabouterstrand. Het restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Restaurant Aap

Al eens uitgeroepen tot de meest kindvriendelijke restaurant van Noord-Brabant. Lekker eten voor jong en oud en een speeljungle waar kinderen kunnen klimmen, klauteren, gamen of genieten van een kinderfilm. Inclusief begeleiding die met de kinderen knutselt. Het restaurant is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Noord-Holland

Pllek

Wil je met kinderen uit eten maar iets anders aanbieden dan patatjes, pannekoeken en pizza? Dit restaurant in Amsterdam staat voor duurzaamheid en serveert grotendeels biologische en plantaardige gerechten. Het menu bestaat zelfs voor 75% uit vegetarische gerechten waarvan 25% vegan. Elke zondag worden er kindvriendelijke activiteiten georganiseerd waaronder kinderyoga, knutselactiviteiten, kindertheater en veel meer. Het restaurant is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 2.

Overijssel

De Nieuwe Brug

Vooral met mooi weer kun je hier in Ommen prima met kinderen uit lunchen of dineren. Een heerlijke terras met zicht op een ruime speeltuin waar kinderen urenlang veilig kunnen spelen. Het restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Utrecht

Eastern Plaza

Een wokrestaurant met een welverdiende plek in deze lijst. In Elst begrijpen ze gezinnen als geen ander. De kinderen kunnen onder begeleiding koekjes bakken, schminken, knutselen of van een leuke kinderfilm genieten in de kinderbioscoop. Het restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

De Oranje Leeuw

In Nieuwegein staat het kindvriendelijke restaurant waar ouders via een beeldscherm de kinderen in de gaten kunnen houden. Rust en toch zicht op kinderen. In het weekend, vrijdag, zaterdag en zondagavond worden hier allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd. Het restaurant is geschikt voor kinderen tot een jaar of 10.

Zeeland

Vierlinden

Dit bijzondere eeterij-spelerij restaurant staat in Goes. Je kunt hier terecht voor een gezellige High-Tea, lunch of diner. Uiteraard met kinderen. Er is een toffe kinderplaza aanwezig waar peuters veilig kunnen spelen, maar ook oudere kinderen X-Box Kinect kunnen spelen. Ook zijn er genoeg (gluten- en lactosevrije) hapjes en gerechten die zeer geschikt voor moeilijke en makkelijke eters. Het restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Zuid-Holland

Pannenboekenboot Rotterdam

Wil je eens ‘anders’ pannenkoeken eten met de kinderen? In Rotterdam vind je de Pannenkoekenboot waar kinderen eigen pannenkoeken kunnen versieren en in een ballenbak kunnen spelen met maar liefst 15.000 ballen. Het restaurant is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

ballenbak vol ballen - speelhoek voor kinderen in een restaurant

Sandra