In het leven is niets zo zeker als de onvermijdelijke dood

Toen ik als een jonge, alleenstaand meisje het ouderlijk huis verliet en een appartement kocht was ik natuurlijk dolgelukkig en apetrots. Maar ik werd ook met de neus op de feiten gedrukt. Niet alleen zouden mijn schulden in de schoot worden geworpen van mijn ouders, maar ook de uitvaartkosten. Ik was namelijk niet verzekerd. ‘Oh ja’ moment was dat. In het leven is immers niets zo zeker als de onvermijdelijke dood.

Jaren later is de toenmalige jonge dame een getrouwde dertiger en mama van 2 prachtige meiden. In de tussentijd heeft het leven mij een aantal keiharde lessen geleerd. Zoals hoe de eerder genoemde onvermijdelijke dood in de praktijk uitpakt.

Lees ook

Eerlijk over moederschap | Amber vertelt over haar regenboogbaby

Wat stress met je lijf kan doen

You never know when you got to go

Het leven kan soms zo vreselijk oneerlijk zijn . Ben je ooit klaar voor de dood? Ik denk dat in de meeste gevallen het antwoord ‘nee’ is. Het einde komt vaak onverwacht. Net als de niet voorspelde bui van twee dagen geleden. Vanuit het niets kwam het met bakken uit de hemel vallen. Volledig verbijsterd raapten wij zoveel mogelijk eten van de barbecue op, de salade, de borden en bekers. De servetten bleven op tafel achter. Zeiknat. Onbruikbaar. Zwembad werd overspoeld door het regenwater. Stonden we dan chaotisch kinderen af te drogen en eettafel binnen te dekken zodat het gezelschap weer verder kon waar wij gebleven waren. Toch was het anders. De sfeer was feitelijk verpest. Net als het nat geworden vlees. De kinderen werden vervelend druk. Aan tafel begon het ellebogenwerk. Het was te krap. Hoopvol naar buiten kijkend veranderde er helaas niets. De tuin zag er binnen een aantal minuten uit als een moeras. De knorrende buikjes waren misschien wel een groter problemen. Zij konden inmiddels niet wachten tot wij een oplossing vonden.

Afscheid nemen bestaat niet

Zo onverwacht als de beschreven regenbui kan de dood ook komen. Denk jij er weleens aan? Ik wel. Sinds het overlijden van mijn zus denk ik hier regelmatig aan. Op 45 jarige leeftijd liet zij een man en 3 kinderen achter. Tussen de diagnose en haar overlijden zat 6 maanden. En je raadt het al. Zij konden de klap financieel niet opvangen. Ik wil niet dat mijn gezin niet alleen door verdriet wordt getroffen, maar ook door geldproblemen als mijn lot er anders blijkt uit te zien dan wij plannen. En hoewel ik daar absoluut niet aan wil denken, is het wel belangrijk om niet alleen over je eigen overlijden en de gevolgen ervan te denken, maar ook die van je kinderen. Je kinderen bijschrijven is een kleine moeite. Want mocht het ooit nodig zijn, zijn geldzaken het laatste waar je je zorgen om wilt maken.

Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn na de dood van je dierbare. Het gemis zal nooit verdwijnen. Je leert er alleen mee leven. En echt, het gemis is meer dan voldoende om mee te dealen. Definitief afscheid moeten nemen is iets wat je nog heel lang zal achtervolgen. Het gemis, de aanpassingen en veranderingen, de herinneringen. Het leren leven zonder de overledene is heel zwaar. Als je je gezin een heleboel ellende wilt besparen, dan doe je dat toch? Zorg er dan voor dat je een uitvaartverzekering hebt.

Bij het plannen van de toekomst hoort helaas ook de dood

Een uitvaart is het geheel van de handelingen en plechtigheden na het overlijden van een persoon. De uitvaart wordt besloten met een begrafenis of een crematie.
Bron: Wikipedia 

Monuta is een van de marktleiders op het gebied van uitvaartverzekeringen. Niet alleen wordt de zorg uit handen  genomen door de persoonlijke afscheid, maar zijn er ook geen onverwachte kosten voor de nabestaanden. Wat Monuta zo bijzonder maakt en onderscheid van concurrenten?

Keurmerk klantgericht verzekeren

Een paar keer per jaar worden verzekeraars getoetst op de dienstverlening en klantgerichtheid. Alleen verzekeraars die keer op keer voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen krijgen deze keur. Door niet eenmalig maar herhaaldelijke toetsing is de kwaliteit van het Keurmerk gewaarborgd. Meer lezen hierover kan op de site keurmerk verzekeraars.

Maar liefst 98% van alle klanten van Monuta zijn niet alleen tevreden maar bevelen het ook aan anderen aan. Sinds 2011 is Monuta in het bezit van het welverdiende keurmerk klantgericht verzekeren.

De overige voordelen 

Hoewel een crematie over het algemeen wat goedkoper is dan een begrafenis moet je in principe al gauw denken aan een bedrag tussen 6.000 en 11.000 euro. Niet echt een bedrag dat de meesten van ons zomaar uit kunnen geven. Het fijne aan Monuta is dat zij je van tevoren een duidelijke inschatting kunnen geven wat het voor jou zou kosten. Zo is het mogelijk een pakket- of geldverzekering te nemen en je minderjarige kinderen gratis mee te verzekeren. Wil je je verzekering tussentijd aanpassen? Geen probleem. En de premie? Die is er al vanaf 1,86 euro.

Wil je je premie berekenen? De uitvaartverzekering naar wens en budget online afsluiten kost je maar een paar minuten. Ga nu naar Monuta en ontzorg je nabestaanden.

doodskist - je wilt je nabestaanden toch niet achterlaten met een schuld?

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

2 gedachten over “In het leven is niets zo zeker als de onvermijdelijke dood”

Plaats een reactie