90x Valentijn knutselen met kinderen

Ieder jaar op 14 februari vieren we de liefde. Vernoemd naar de Italiaanse bisschop Sint Valentinus die veel tijd, liefde en aandacht schonk aan arme en kwetsbare mensen die hij bezocht en voor wie hij altijd een bloemetje meenam. Hij verzorgde een indrukwekkende bloementuin in het klooster waar verliefde stellen graag kwamen. Om commerciële redenen besteed de Verenigde Staten al jaren aandacht aan anonieme liefde op zijn sterfdag, hedendaags beter bekend als Valentijnsdag. In Europa, waaronder Nederland, is deze uit Amerika overgewaaide trend de laatste jaren steeds meer zichtbaar. Vooral in de cadeauwinkels, boekenwinkels, restaurants, bloemenzaken maar ook op scholen en kinderopvang maken kinderen de leukste knutselwerkjes voor Valentijn.

Lees ook

Knutselen met kinderen | String art kunst anno 2019

120x Dieren knutselen met kinderen

100x Herfst knutselen met kinderen

Zelfgemaakte juffen bedankjes

13 dingen die je kunt hergebruiken

8 tips voor een geslaagd dino kinderfeestje

140x Lampion knutselen met kinderen

90x Valentijn knutselen met kinderen

Knutselen met kinderen voor Valentijnsdag. Liefde bestaat in allerlei vormen. Daarom wordt er op scholen steeds meer aandacht besteed aan deze toch wel commerciële feestdag. Want waarom zou je alleen de anonieme liefde in het zonnetje zetten op 14 februari. Waarom niet je lieve ouders, grootouders, gastouder, buurvrouw of wat mij betreft je hond. Een mooie thema om aan de slag te gaan met allerlei materialen en technieken. Hieronder vind je tientallen toffe ideeën.

Valentijnskaart

Niet dat kinderen een reden nodig hebben om te knutselen maar een thema eraan koppelen vinden ze geweldig. Zoals een liefdevolle Valentijnsdag kaart maken voor papa, mama, opa, oma, een vriendje of vriendinnetje of de juf. Hieronder een aantal fantastische ideeën en tips met foto’s en werkbeschrijving. Geschikt voor jonge kinderen maar ook schoolkinderen en tieners.

Neem nou deze super schattige kaart. Met wat karton, wiebeloogjes, cirkelpons, lijm, schaar en een stift maak je je eigen versie hiervan.

Valentijnsdag kaart kind diy

Deze 3D hartjes Valentijnsdag kaart in regenboogkleuren ziet er wel heel snoezig uit. Het enige wat je nodig hebt is gekleurd papier in verschillende kleuren, een schaar en lijm.

Valentijnsdag kaart zelf maken

Is jouw kind dol op lama’s (of jijzelf), dan is deze kaart zeker een eyecatcher op Valentijnsdag.Je kunt er gemakkelijk een ander dier van maken, zoals een eenhoorn. Omdat dit knutselwerkje wat lastiger is voor peuters en kleuters is het meer geschikt voor schoolkinderen en tieners.

Lama Valentijnsdag kaart knutselen met kinderen

Een Valentijnsdag kaart knutselen met hartjes geeft veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een hond, kat, olifant of vis maken. Super schattig.

Bij hartjeskaart voor Valentijn knutselen met kinderen
Theelichtje knutselen met kinderen

Hoe leuk is deze theelichthouder! Het enige wat je hiernaast nodig hebt is een permanente stift geschikt voor glas en een theelichtje.

Valentijnscadeau knutselen met kinderen

Dit idee kun je ook ander draai geven door bijvoorbeeld glitters te gebruiken.

Theelichthouder knutselen voor Valentijnsdag

Valentijn fotolijst knutselwerkjes

Dit Valentijnsdag cadeau is heel leuk voor peuters en kleuters. Terwijl zij hun fijne motoriek en creativiteit spelenderwijs ontwikkelen maken ze een tof knutselwerkje. Het enige wat je nodig hebt is een simpel fotolijstje en plakbare hartjes. Dit kunnen stickers zijn maar ook bijvoorbeeld steentjes of snoepjes. En natuurlijk een leuke foto van het kind.

Valentijnscadeau knutselwerkje kind fotolijst met hartjes
fotolijstje knutselen voor Valentijnsdag

Voor oudere schoolkinderen en tieners is dit misschien een meer uitdagende variant met vouwhartjes.

Fotolijst met vouwhartjes kinderknutsel

Snoep als cadeau

Een hartvormig tasje van papier waar snoep in kan. Super leuk om te maken en te krijgen. Met wat papier, schaar, wol en perforator om gaatjes mee te maken maak je dit cadeautasje in een handomdraai.

Valentijnsdag cadeau snoep knutselen met kinderen

Wanneer je dit werkje zonder begeleiding wenst te knutselen dan moet je toch wel aan kinderen vanaf een jaartje of 6 denken. Je zou hiervoor een lijmpistool kunnen gebruiken of een strijkijzer waarmee je plastic aan elkaar lijmt.

Snoep knutselwerkje Valentijn kinderen

Andere creatieve Valentijnsdag knutselwerkjes

Met wat karton of een kartonnen doosje en vilt(stickers) maak je dit superschattig cadeau voor Valentijn.

Valentijnsdag knutselen met kinderen
Met wat wol, chanille, wiebeloogjes, schaar, lijm en hartjes stickers maak je deze buitengewoon leuke liefdesmonsters. Niet echt een werkje voor jonge kinderen maar oudere kinderen gaan dit fantastisch vinden. Je kunt ervoor kiezen een kortharig love bug te maken of juist een langharige monster.

Valentijnsmonster of love bug knutselen met kinderen

Bak cupcakes of muffins en steek zo een lief hartje erin.

cupcake voor Valentijnsdag

Maak een hartjeskroon, een ketting of sleutelhanger van zoutdeeg.

Hartjeskroon knutselen voor Valentijnsdag
Zoutdeeg ketting knutselen met kinderen

Fleur de ruimte op met zelfgemaakte slinger voor Valentijnsdag. Je kunt het met vilt, papier, karton, verf, schuim of oude kranten maken. Genoeg mogelijkheden voor elk budget en elke leeftijd.

Hartjesslinger knutselen met kinderen

Wil je meer tips, ideeën, inspiratie en voorbeelden ga dan naar mijn Pinterestbord Knutselen met kinderen voor meer dan 90 fantastische voorbeelden waarmee je 3D Valentijnskaarten kunt maken, liefdeskrans en veel meer knutselideeën voor alle leeftijden.

Valentijn knutselen met kinderen
MamaPlaneet logo

Sandra

Plaats een reactie