Cadeautips | Wat schenk je een 3-jarige voor haar verjaardag?

Vorige maand was onze oudste dochter jarig. Zij werd 4 jaar. Volgende maand is haar 14 maanden jongere zusje jarig. Een ‘verlang’ lijstje samenstellen met een eigenwijze kleuter was iets makkelijk dan met de vrolijke bijna 3- jarige peuter die feitelijk alles heeft wat haar klein hartje begeert. Niet dat haar grote zus dat niet is, maar de peuter heeft gewoon hele andere behoeftes en is dolblij met dat wat ze heeft. Met heel veel moeite hebben we samen een wenslijstje gemaakt. Wellicht heb je zelf een bijna jarige peuter of je kent er één en je weet niet wat je kunt halen. Laat je vooral inspireren.

Accessoires voor de speelkeuken

Deze dame kan prima een uur lang ongestoord alleen spelen in haar houten keukentje. Voor haar doen is dat echt wonderlijk lang. Ze speelt, ze kookt, ze wast af, pakt een appel voor haar poppenbaby, zet thee en zet de lekkerste cakejes op tafel voor haar visite. Ze zou heel blij worden van een uitbreiding van haar keukenaccessoires. Denk hierbij aan pannetjes, borden, bestek, maar ook fruit, groente, glaasjes en ga zo maar door.

Poppen

Mijn vrolijke kletskous heeft een rijkelijke fantasie. Ze kan zo zoet spelen met haar poppen en knuffels. Het is echt een poppenmoeder. Zolang de baby niet daadwerkelijk ‘plast’ en zo vind ik het alles behalve erg babypoppen voor haar te halen. Poppen met een flesje, bordje, speen en zelfs poppen die kunnen huilen. Ik zie het als een belangrijk onderdeel van haar opvoeding en ontwikkeling en kan prima leven met een huilende pop. Het is denk ik ook waar je voor kiest om je aan te ergeren. Ik was zelf een poppenmoeder. Mijn kamer stond vol met poppen. Dus ik snap het heel goed.

Wobbel

Mijn bewegelijke peuter is dol op klimmen, klauteren, trappen lopen en schommelen. Dat verklaart haar liefde voor de wobbel. En dan het liefst in het knal roze, haar lievelingskleur. Zodra ik erachter ben welke wobbel onze vloer niet gaat beschadigen, gaat ze haar roze wobbel krijgen.

Wat heb jij voor je 3-jarige gehaald? Of wat ga je voor je 3-jarige halen?

5 gedachten over “Cadeautips | Wat schenk je een 3-jarige voor haar verjaardag?”

  1. ik vind het ook altijd zo moeilijk om cadeautjes te verzinnen! En heb precies hetzelfde, mijn jongste is overal al blij mee en speelt ook altijd met alles van haar broer. Blijer kan je haar niet maken. In september wordt zij 3, dus voor mij hele fijne inspiratie!

Een reactie plaatsen