Prentenboek Vogeleiland van Peggy Nille review

Titel: Vogeleiland
Auteur: Peggy Nille
Illustrator: Peggy Nille
Oorspronkelijke titel: L’ile aux oiseaux
Vertaald door: Martine van Rooijen 
Aantal pagina’s: 28
Adviesleeftijd: 4+
Uitgeverij: Parade

Leestip!

Moet je zien! | Milja Praagman

Stripboeken voor kinderen

Een hardcover prentenboek vol kunstzinnige mooie illustraties van Peggy Nille. De Franse titel betekent letterlijk vogeleiland maar is ook een kunstmatige eiland in Frankrijk voor trek- en broedvogels. Wanneer je dat eenmaal weet begrijp je de inspiratie van de maker(s). ‘Als wij goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur ook goed voor ons.’ Dat is de eerste zin in het boek. Een voltreffer wat betreft de moraal van het verhaal. Het gaat over 6 piepkleine hongerige kolibries die steeds meer moeite moeten doen om eten te vinden. Wanneer ze van een bijeneter horen dat er een eiland bestaat waar geen mensen zijn en waar de natuur volop aanwezig is, vliegen ze weg op zoek naar dit vogelparadijs. Onderweg komen daar nog andere vogels bij: valken, spechten, ijsvogels en zelfs flamingo, kraanvogels, pardijsvogels, quetzals en anderen.  De zwerm vogels maakt hiervoor een flinke reis maar het beloofde land is het waard.

Een belangrijk verhaal rondom vogelpopulatie op een vrij simpele manier verteld. In principe is dit pareltje van een boek geschikt voor kleuters maar middenbouw kinderen worden aangetrokken door de bijzondere plaatjes op het juiste formaat terwijl ze een aantal wijze lessen leren. Het boek helpt mee aan bewustwording en geeft voldoende aanleiding het onderwerp verder te onderzoeken. Het kan ook als een zoekboek worden gebruikt om verschillende soorten vogelsoorten te vinden en tellen. Leuk om voor te lezen in de klas, maar ook een verrijking in de boekenkast thuis.

Vogeleiland van Peggy Nille is onder andere hier te koop.


Over de auteur

Peggy Nille werd in 1972 geboren in het Franse Sartrouville. Na haar studie grafisch ontwerper en Schone Kunsten is zij gaan reizen. Vooral Azië en het kleurrijke India maakten veel indruk op haar. Ze illustrieerde onder andere voor diverse speelgoed fabrikanten, Franse uitgeverijen van kinderboeken en creerde eigen interactieve serie ‘Lily zoekt…’ en ‘Verborgen in…’ en werkt ze regelmatig in de modeindustrie.

Als je Vogeleiland net zo geweldig vindt als wij, dan wil je deze prentenboeken ook hebben.

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Redactie

Plaats een reactie