Vouwgordijnen kopen? Wij vertellen je waarom!

Raamdecoratie is een van de meest bepalende producten wanneer het gaat om het toevoegen van sfeer aan je interieur en je huis. Maar het is lastig om een keuze te maken door de veel aanbieders en materialen die beschikbaar zijn. Daarnaast heeft ieder huis zijn eigen karakter en is daarom anders. Een van de raamdecoratie producten die vaak bij elke interieur past zijn de vouwgordijnen.

Vouwgordijnen passen bij elk interieur

Vouwgordijnen zijn er in heel veel verschillende stoffen, materialen en kleuren te koop. Het aanbod is enorm! Zo heb je verduisterende varianten maar ook die meer licht doorlaten. Daarnaast zijn ze in bijna elke kleur wel te koop. Vandaar dat deze ook wel bij elk interieur passen. Of je nu een klassiek of een modern interieur hebt. Het is alleen jou keuze voor welk je gaat!

Makkelijk schoon te maken

Een andere belangrijk kenmerk dat vaak bepalend is voor de keuze van raamdecoratie is of het makkelijk schoon te maken is. Vouwgordijnen staan er om bekend dat ze als voor deel hebben dat ze makkelijk schoon te maken zijn. Schoonmaken is namelijk niet iedereen zijn hobby. Want het schoonmaken van andere soort gordijnen wordt vaak als een lastige klus ervaart. Het mooie is dat dit bij dit soort raambekleding dus niet het geval is. De reden dat het eenvoudig schoon te maken is zit het in dat het vaak aan het rolsysteem vastgeplakt zit met klittenband. Hierdoor kun je de stof ervan gemakkelijk afhalen en in de wasmachine doen. Je moet ze natuurlijk niet te vaak wassen want dit gaat ten kosten van de kwaliteit.

Besparing op je energiekosten

Een ander belangrijk kenmerk en voordeel van Vouwgordijnen is dat het alleen voor het raam hangt. Dit tegenovergestelde van overgordijnen of inbetween gordijnen want deze hangen vaak over de radiator heen. Hierdoor verspreid de warme lucht minder en dit zorgt er voor dat je er meer gestookt moet worden. Dit heeft als resultaat dat het kan zijn dat je energie rekening hoger uitvalt.

Vouwgordijnen creëren ruimte

Vouwgordijnen zijn heel functioneel omdat je ze omhoog kan trekken tot de bepaalde hoogte die je zelf wilt. Hierdoor kun je zelf bepalen hoeveel lichtinval er doorkomt. Het voordeel van meer licht in je ruimte is dat het zorgt dat je ruimte groter lijkt. Wanneer je privacy belangrijk vindt kan je deze lekker dicht doen. Daarnaast zijn ze compact en nemen niet veel ruimte in, dit in bijvoorbeeld in tegenstelling tot normale gordijnen.

vouwgordijnen als raambekleding

MamaPlaneet logo

Sandra

Plaats een reactie