Vtech Magibook review

Mijn meiden zijn 2 en een half en bijna 4. Echt een leeftijd waarbij kinderen interesse tonen voor letters, cijfers en vormen. Daarnaast leven we in een digitale wereld van smartphones, computers, laptops en tablets. De kinderen nemen het gedrag van de volwassenen bewust en onbewust over. Vtech zou Vtech niet zijn als zij hier niet de ideale oplossing voor hadden. Met Vtech MagiBook is het jonge kind spelenderwijs aan het leren, zoals ik dat het allerliefste zie, maar dan anno 2017.

Lees ook

Het leukste buitenspeelgoed op wieltjes

Geosmart Mars Explorer | Magnetisch constructiespeelgoed

Creatief met knikkers | Knikkeren als leermiddel & knikkerbaan DIY

VTech Vrolijke Vriendjes Magisch Lichtkasteel speelset review

Vtech Magibook 

In principe is MagiBook een, zoals de naam het ook al zegt, een boek. Een interactief boek, met een magische pen dat de nieuwsgierigheid van de kinderen weet te wekken met de super schattige illustraties, de spannende geluiden en vragen waar soms opperste concentratie voor wordt gevraagd. Dit past perfect in mijn straatje. En dus ook in die van mijn kinderen.

Door de gebruikte kleuren, de interactie, de variatie en mogelijkheden waren zowel de peuter als de bijna kleuter direct een fan. Eerlijk is eerlijk, de peuter had hier en daar wel moeite met de opdrachten die in het activiteitenboek voorkomen. Des te leuker het is om het samen met mama te doen.
De kleuter kreeg de ruimte om MagiBook zelf te ontdekken. Zij vond de opdrachten niet te makkelijk, maar juist uitdagend genoeg. Haar zusje kreeg niveau 1 en zijzelf niveau 2. Het kan dus makkelijk en minder makkelijk. Ideaal tijdens de verhuizing, inpakken en verbouwen. Geef het kind een MagiBook en je hebt er geen kind aan. Een prettige voorbereiding op de basisschool straks.

PicsArt 12 19 03.00.24 PicsArt 12 19 03.01.02
PicsArt 12 19 03.01.37 PicsArt 12 19 03.02.12

PicsArt 12 19 03.02.43

PicsArt 12 19 03.03.15

Wat zowel de kinderen als wij als zeer prettig hebben ervaren waren de aansluitingen voor de koptelefoon en de USB-kabel. De audio content is simpel te downloaden via Explor@ Park. Dit biedt mogelijkheden. Wordt het voor het kind te druk, pak er een koptelefoon bij. Ook heel fijn als je als ouder de geluidjes en liedjes even zat bent, ondanks het regelbare volume.

Spelend leren met interactief boek

Er zit een activiteitenboek bij waarbij het dagelijks leven centraal staat. De eetmomenten en maaltijden, speelgoed opruimen en spelen. MagiBook bevat 32 kleurrijke pagina’s met ruim 40 activiteiten en meer dan 3300 interacties.

Mijn oudste dochter, de jongste trouwens ook, kletst de oren van mijn hoofd af. Wij besteden veel aandacht aan het aanleren om op haar beurt te wachten bijvoorbeeld. Ik ben dan ook blij verrast te zien dat MagiBook hier ook aandacht aan besteed.

Lang plezier met Vtech Magibook

MagiBook gaat verder dan dat. De woordenschat, emoties, zintuigen, muziek maken, seizoenen en veel meer. Subtiel en doeltreffend. En het verveelt niet. Inmiddels hebben wij MagiBook een aantal weken in huis. Het wordt bijna dagelijks gepakt en gebruikt en nog hoor ik nieuwe dingen. Persoonlijk vind ik het erg prettig dat ze er nog niet op uitgekeken zijn. En ik kan altijd een ander activiteitenboekje halen voor nog meer variatie en uitdaging.

Nog geen kerstcadeau onder de kerstboom voor de kleine?Je koopt het hier ⇒ Magibook is geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar en een dikke aanrader. Mocht je online willen bestellen, hou dan rekening met de levertijd. En vergeet de batterijen niet.

Spelend leren met interactief boek Vtech Magibook voor baby, dreumes, peuter en kinderen review MamaPlaneet.nl

 

PicsArt 09 05 06.47.52

 

 

Redactie

8 gedachten over “Vtech Magibook review”

Plaats een reactie