Kalkaanslag en medicijnresten in je drinkwater | Zo reken je er voorgoed mee af

Er valt veel te zeggen over kraanwater. Het is gezond, bevat belangrijke mineralen, weinig calorieën. Maar datzelfde water bevat ook onder andere kalk. Wat is een waterontharder? Waarom heb jij er één nodig? Hoe maak je een eind aan kalkaanslag en hoe krijg je echt zuiver drinkwater? Dit en meer ontdek je in dit artikel.

Wat is een waterontharder?

De waterontharder bestaat al ruim 100 jaar.  Een apparaat dat calcium, magnesium en kalk uit het leidingwater haalt en daarmee precies dat doet wat de naam doet vermoeden: het water zachter maken.

Vroeger werden er schadelijke stoffen uit het drinkwater gehaald. Tegenwoordig is de techniek verbetert waardoor het water zachter wordt gemaakt om bijvoorbeeld groene stroom mee op te vangen. Een efficiënt product dus maar er is meer.

Wat zijn de nadelen van hard water?

Hard water is vol magnesium- en calciumcarbonaat, metaalionen, sulfaten en bicarbonaten. Hoe meer hiervan in het water, hoe harder het water. Dit is onder andere slecht voor apparaten als de vaatwasser, koffiezetapparaat, wasmachine, de waterkoker, de pan, de cv-ketel etcetera. Hoewel kalk niet goed is voor je huid en haar, is een van de grootste nadelen het feit dat de levensduur van de apparaten aanzienlijk korter wordt. Daarnaast zorgt kalk ook ervoor dat we vaker moeten poetsen. Tevens gebruiken we door de aanwezigheid van kalk meer energie, maar ook was- en schoonmaakmiddelen.

Wat zijn de voordelen van zacht water?

♦ Geen kalkaanslag betekent ook minder poetsen 😀
♦ Bescherming van je sanitaire installaties
♦ Beter voor je huid en haar (waardoor ook huidproblemen als droge huid en eczeem minder worden)
♦ Minder gebruik van was- en schoonmaakmiddelen
♦ Minder energieverbruik
♦ Zuivere smaak (ook de koffie en thee smaakt meer puur)
♦ Milieuvriendelijker
♦ Tijdbesparing
♦ 20% besparing op gas- en elektra per jaar
♦ Reeds aanwezige kalk verdwijnt
♦ Kleding blijft langer mooi

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Het aanschaffen van een waterontharder is een belangrijke investering. De capaciteit is heel belangrijk bij het maken van je keus. De capaciteit staat voor het aantal dagen dat hij in staat is kalk uit het water te verwijderen voordat hij “vol” is. Om dit te kunnen bepalen zijn hardheid van het water in je huishouden en je waterverbruik belangrijk. Boshuis is al 10 jaar ‘Thuis in Water’, een zeer gewaardeerde specialist op het gebied van waterontharders. Zij geloven dat het water veiliger, zuiniger en gezonder kan en boeken tot nu toe grote successen met hun betrokkenheid, klantvriendelijkheid en kennis.

Healthy Water Filter

Nederlands drinkwater bevat behalve de bovengenoemde stoffen en mineralen, ook medicijnresten. Het grootste deel hiervan komt via urine en ontlasting in het riool terecht en wordt het rioolwater naar een rioolwaterzuivering getransporteerd. Deze zuivering haalt alleen niet alle stoffen uit het water. Healthy Water Filter zorgt voor topkwaliteit van je drinkwater. Dat wil zeggen zonder medicijnresten, zonder bacteriën, pesticiden en andere ongewenste stoffen. Je sluit de schoon en zuiver water vrij eenvoudig zelf aan op je waterkraan. Ook hiervoor kan je prima terecht bij ‘Thuis in Water’.

Het verschil tussen een waterontharder en een waterfilter

Een waterontharder maakt het water zachter door kalk en magnesium uit het leidingwater te halen maar filtert het drinkwater in principe niet. Dat doet een Healthy Water Filter. Zo krijg je wel de mineralen binnen, die het lichaam nodig heeft om water überhaupt te kunnen verwerken. En drink je schoon en zuiver water, zonder antidepressiva, antibiotica, röntgencontrastmiddelen en andere ‘restjes’.

Hoe bewust ben jij van de kwaliteit van het water in Nederland? 

waterontharder maakt het water zachter
PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

4 gedachten over “Kalkaanslag en medicijnresten in je drinkwater | Zo reken je er voorgoed mee af”

Plaats een reactie