Waterpark Lalandia Billund: Zwemmen bij The Aquadome tips en ervaringen

Resort Lalandia Billund is een vakantiepark van LEGOLAND Billund Resort. Het subtropisch zwemparadijs The Aquadome is hier een belangrijk onderdeel van en met een grootte van 10.000 vierkante meter ook het grootste waterpark van Scandinavië. Het ligt direct tegenover pretpark LEGOLAND en is een must-go-to wanneer je hier in de buurt bent met je gezin. Onze ervaring, praktische informatie en tips lees je in dit artikel.

Booking.com

Lalandia Billund

De eerste vestiging, Lalandia Rødby, vind je op het zuidpunt van het eiland en gemeente Lolland, vlak bij de haven en prachtige zandstranden van de Baltische Zee. Het is een kindvriendelijk vakantiepark dat in 1988 het leven zag, met veel faciliteiten die aan de Deense normen voldoen. Het succes was de motivatie voor de tweede vestiging in the Capital of Children Billund in 2009. Een logische keus aangezien Billund de LEGO stad is waar het bedrijf een grote rol speelt in de maatschappij.

Hoewel je hier uitstekend kunt verblijven tijdens je vakantie in Denemarken, dient het zich ook voor een uitstapje. Naast de accommodaties in het vakantiepark is Lalandia vooral bekend om The Aquadome, een subtropische zwemparadijs waar jong en oud zich geweldig kan vermaken. Van 102 meter lange trechter glijbaan Twister, 84 meter lange Tornado waarbij je met 4 personen in een rubberband van een steile glijbaan mag tot een whirlpool, sauna, onderwateraquarium en de langste wildwaterglijbaan van Europa, 167 meter lange Wild River. Daarnaast bevat het overdekte plein genoeg andere indoor activiteiten, die ongeacht het weer buiten, voor zomerse vibes zorgen. Denk hierbij aan schaatsen, ijsrodelbaan, skiën, muur klimmen en spelen in de Winter World speeltuin. Verder vind je hier ook een overdekte speelparadijs waar je (samen met) kinderen voetballen, lego bouwen, klimmen en klauteren en een creatieve workshop bijwonen. Mag het allemaal wat sportiever, dan kun je hier ook aan indoor voetbal doen, badminton, tennis, tafeltennis, handbal, bungee trampolines, bowlen, minigolf, flipperkast en arcade spelletjes, airhockey, samen karaoke zingen en genieten van een kidsproof show. Voor de waaghalzen zonder hoogtevrees is er buiten Adventure Park met onder andere een tokkelbaan. Kortom: Vervelen is hier absoluut onmogelijk.

YouTube player

The Aquadome

Met een Lalandia Resort Pass heb je toegang tot al deze activiteiten. Misschien zelfs te veel, want de omgeving heeft zoveel fantastische ervaringen te bieden waar je op deze manier bijna niet aan toe komt. Persoonlijk vinden we dat zonde. Elk voordeel heeft een nadeel en visa versa zullen we maar zeggen. Dat maakt een dagje uit des te meer waard. Je weet dat je een keus moet maken. Met waterratjes in het gezin is de keus makkelijk gemaakt. The Aquadome bevindt zich in een 40.000 vierkante meter groot gebouw waar je naar bovengenoemde activiteiten ook lekker uit eten kunt en winkelen. Het Waterpark Lalandia neemt hier een vierde deel van in. Vanaf de ingang volg je de borden naar rechts, voorbij de flipperkasten. Vlak voor de Winter World vind je aan de rechterkant de kassa voor het zwembad. Hier krijg je een bandje waarmee je in de kleedkamer je locker mee op- en van slot haalt. In de ruime kleedkamers loop je via de douche, langs de twee medewerkers, het zwemparadijs in met exotische temperaturen, talloze waterattracties, honderden blije mensen en palmbomen. Een geweldige plek, dat gek genoeg niet ervoor zorgt dat je binnen no-time overprikkeld raakt.

YouTube player

Achterin vind je de horeca bestaand uit: Food Court met een aantal tafels die logischerwijze altijd bezet zijn. Hier kun je alledaagse fastfood als patat halen en The Pavilion waar je koffie, thee, lekkere sapjes en soft ijs kunt halen. Direct om de hoek vind je de trap naar boven waar je in The Tropical Terrace kunt genieten van wat meer rust en een goed uitzicht over het waterpark en je spelende kinderen.

Al bij al goed voor een lange dag bomvol plezier!

YouTube player

Praktische informatie & tips

♦ Adres Lalandia Billund
Ellehammers Allé 3
DK-7190 Billund
Denemarken

♦ Bezoek de website voor actuele openingstijden en prijzen

♦ Vakantiepark met genoeg indoor en outdoor faciliteiten en activiteiten om je wekenlang te vermaken

♦ Aquadome: Waterpark met verschillende zwembaden en wateractiviteiten jong en oud

♦ Speciale areas voor de allerkleinste waterratjes

♦ Deels rolstoelvriendelijk

♦ Centraal gelegen toiletten

♦ Zeer goede hygiëne

♦ Minimale horeca gelegenheid maar voldoende voor een dagje waterpret

♦ Zwemluiers voor niet zindelijke kinderen verplicht (sowieso tot 3 jaar)

♦ Het onderwater aquarium Cave Pool is een grote aanrader voor kinderen

♦ Ruime parkeerplaats voor de deur van Lalandia (betaald)

♦ Op steenworp van attractiepark LEGOLAND

♦ Aangename watertemperatuur (28 graden warme water en 30 graden warme omgeving)

♦ Fijne stoelen bij de Whirlpool en bio sauna met uitzicht over Wave Pool

♦ Tropical Terrace is er over het algemeen altijd zitplaats

♦ Armband per persoon goed bewaren en (indien je meerdere kluisjes nodig hebt) uit elkaar houden

♦ A la Aqua Mundo van Centerparcs

♦ Met een resort pass heb je toegang tot alle genoemde faciliteiten en activiteiten, wil je alleen het waterpark bezoeken dan loont het om dit aan de kassa te doen

♦ Mocht je de omgeving willen verkennen: LEGO House, LEGOLAND, WOW PARK en Givskud Zoo zijn uitjes die je wilt afvinken

♦ Overnachting boeken via Booking.com kan onder andere bij Lalandia Billund of een van de LEGOLAND accomodaties

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

 

 

 

 

Sandra

Plaats een reactie