Tutu’s, dinosaurussen en Bumba

Degenen die mijn blog regelmatig lezen, weten dat wij maar èèn weekenddag hebben, namelijk zondag. Maar zo nu en dan neemt mijn man vrij en dan hebben wij een welverdiend weekend met ons gezinnetje. Dat was afgelopen weekend het geval.

Peuterdans

De meiden zijn dol op dansen en vragen al vrij lang of ze ook dansles mogen. Ik ben hier al vrij lang mee bezig, een dansschool zoeken waar allebei de meiden terecht kunnen op een dag dat mij uitkomt.

Blijkbaar nogal een uitdaging met een kind van net 3 en een van bijna 2. En vooral de leeftijd van de jongste dochter was nogal een probleem. Nergens kan ze terecht voor haar tweede verjaardag. Niet op vrijdag, mijn vrije dag. Tot ik besloot de vraag te stellen in een plaatselijke verkoopgroep op Facebook. Tussen de tientallen tips zat er ook pareltje bij.

Ik hoef niet te wachten tot mijn jongste dochter haar tweede verjaardag en er wordt daadwerkelijk naar het kind en diens behoeften gekeken. Zo ontzettend fijn.

De meiden mogen volgende week al starten.

Twee gratis proeflessen zodat de meiden echt de sfeer kunnen proeven en kijken of ze het leuk vinden. En mama mag, indien nodig, erbij blijven tot de meiden zich veilig genoeg voelen. Dit gaf voor mij de doorbraak.

Iedereen mag er een mening over hebben, maar ik ken mijn meiden. Ik weet dat ze niet alleen de kat uit de boom zullen kijken maar zich ook niet gauw ergens veilig voelen. Niet zo snel. Net als mama, hooggevoelig.

En hoewel ik heel goed begrijp dat mijn aanwezigheid mijn kind eigenlijk belemmerd en dat ieder kind vrijer beweegt als mama en papa niet kijken, wil ik het aan mijn kinderen overlaten. Op het moment dat het goed gaat, zeg ik al te graag gedag en ga een kopje thee drinken in de ruimte ernaast.

Dus gingen wij afgelopen vrijdag even snel langs de H&M voor de danspakjes en dansschoentjes. Heel vervelend allemaal, dat begrijp je wel 🙂


Dierenpark Amersfoort

Aangezien we binnen een uur klaar waren, reden we door naar Dierenpark Amersfoort. Iets waar wij maximaal van kunnen genieten. Meiden gedragen zich altijd uitstekend tijdens onze dagjes uit.
De meiden vragen al weken of we naar de leeuwen, giraffen, olifanten en de dinosaurussen gaan. Afgelopen vrijdagmiddag deden we juist dat.

En omdat wij praktisch om de hoek wonen en hier graag komen, hebben we nu een jaarabonnement genomen.

Na twee en een half uur lopen, dieren bewonderen, met de trein rijden, rennen, klimmen, klauteren en spelen, gingen we naar huis. Maar vlak voor de uitgang, hebben wij wel eerst wat dinosaurus souvenirs gekocht.
We zouden die avond pannenkoeken eten dus dat deden we ook. Heerlijk, door manlief gemaakte pannenkoeken. Uitstekende afsluiting van een supergezellige dag in eigen stadje.


Bumba in Theater

Zaterdag was wel een super spannende dag. In december kocht ik namelijk de tickets voor de Bumba theatervoorstelling. Dit omdat, vooral, de jongste dochter dol is op Bumba. Eigenlijk is dat zachtjes uitgedrukt.
Ik kocht de tickets voor de voorstelling in Harderwijk. Dat is iets van een half uur rijden hier vandaan.
Gelukkig waren we netjes op tijd, het werd namelijk vrij snel erg druk.

Een kraam van Studio 100 stond er met een bescheiden voorraad Bumba souvenirs. Meeste hadden wij al, dus zelf hebben wij niets gekocht.

Ondanks de drukte verliep alles wel redelijk soepel.

De zaal ging netjes op tijd open en wij mochten naar binnen. Dat alleen al vonden de meiden al erg spannend. Leuk spannend. Ze konden niet wachten Bumba te zien.

Met een paar minuten vertraging begon de voorstelling dan eindelijk en wel met de vraag aan de kinderen in de zaal of ze even wilden blazen om de lichten te dimmen.

De voorstelling duurde 45 minuten. Je zou twijfelen of het niet te lang duurde gezien de leeftijden. Niets was minder waar. Wat een ontzettend leuke en vrolijke, maar vooral interactieve show! De kinderen hebben zich werkelijk geen moment verveeld. Tot en met mei kun je Bumba in de Nederlandse theaters bewonderen. Neem vooral je kinderen, kleinkinderen, nichtjes en neefjes hier mee naar toe. Ik heb mij als mama ook prima vermaakt 🙂


Wat wij zondag deden? Vrij weinig. Na zo’n weekend hadden wij een lui dagje dik en dwars verdiend.

Hoe was jouw weekend? Wat hebben jullie zoal gedaan.

5 gedachten over “Tutu’s, dinosaurussen en Bumba”

  1. Leuk! Ik heb ook peuterdans met de meiden gedaan, hier was dat vanaf 2,5 jaar. Olivia (5) zit inmiddels nog steeds op ballet. Noa niet meer;) Dierentuin Amersfoort, lijkt mij een hele mooie dierentuin. Wij hebben Blijdorp. Ook een abonnement gehad.

  2. Ik heb met Tobias ook peuterdansen gedaan, leuk dat hij het vond!! En nu ben ik wel erg benieuwd naar Dierenpark Amersfoort! Vooral die dino’s zullen mijn mannen geweldig vinden!

Een reactie plaatsen