Whisper: Een Onverwachte Ontmoeting review

Titel: Whisper: Een Onverwachte Ontmoeting (werd eerder uitgebracht als Whisper: De komst van Ari)
Categorie: Actie, avontuur, simulatie, casual, race
Speltype: Dieren
Beschikbaar als: Nintendo Switch Card en downloadversie
PEGI-leeftijd: 3
Online opties: Nee
Aantal spelers: 1
Systeem: Nintendo Switch, PS4
Uitgever: Mindscape
Ontwikkelaar: Aesir Interactive
Gesproken talen: Engels, Duits, Frans
Schermteksten/Ondertiteling: Engels, Duits, Frans, Spaans, Nederlands, Italiaans
Downloadgrootte: 8437 MB

Leestip!

Educatief gamen | Videogames implementeren in de opvoeding tips

Life in Willowdale: Farm adventures review

Paperman: Adventure Delivered review

Whisper: Een Onverwachte Ontmoeting

Whisper: Een Onverwachte Ontmoeting is een op de film Stormwind 4 gebaseerde videogame dat je als speler onderdompelt in het avontuur van Ari. Een meisje dat op het landgoed Kaltenback aankomt zonder paard rijervaring en een onverwachte band krijgt met Stormwind, het rusteloze paard. Het spel vertelt het verhaal van hun vriendschap en de zoektocht naar verloren post. Tijdens hun avontuur in het Alpengebied speel je als speler 15 missies die de band tussen de twee versterken, terwijl ze interessante personages ontmoeten en geheime locaties verkennen.

De game legt de link met de bekende film van een aantal jaar geleden door het verhaal van Ari en haar band met Stormwind te verkennen, terwijl ze allerlei uitdagingen aangaan en mysteries oplossen. Zo kun je als speler naast paardrijden ook boogschieten te voet en te paard ‘leren’. Fantastisch voor de liefhebbers van paarden en kenners van de film waar alles om draait. Geweldig om zo het gevoel te krijgen dat je hier een onderdeel van uitmaakt. Hoewel de adrenalinejunkies het niet snel als een favoriet zullen zien, heeft Whisper een hele duidelijke doelgroep: Kinderen met een grote liefde voor paarden. Kinderen die niet zozeer dagelijks gamen, maar als ze het doen wel graag een bijzondere ervaring willen die bij hun hobby’s past. Gezien de doelgroep (geschikt voor alle leeftijden) is het extra fijn dat het spel volledige Nederlandse ondertiteling biedt. Een dingetje voor jonge kinderen die nog niet zelfstandig kunnen lezen maar voor wat oudere kinderen is dit zeker prettig.

Videogame Whisper: Een Onverwachte Ontmoeting koop je onder andere hier

De genoemde kenmerken zoals het ontdekken van geheimen, het voltooien van missies en het uitbouwen van de relatie tussen Ari en Stormwind spelen de hoofdrol en beïnvloeden de spelervaring. In combinatie met een interessant verhaal, prachtige graphics en uitdagende gameplay die het avontuur tot leven brengen is de ervaring bij Whisper: Een Onverwachte Ontmoeting vooral positief.
Wat misschien ook leuk is om te weten is dat de eerder uitgebrachte versie Whisper: De komst van Ari en deze videogame in essentie hetzelfde zijn. Het opnieuw uitbrengen van het spel heeft voor zover wij hebben kunnen achterhalen niets te maken met het hoofdverhaal of de gameplay, maar  waarschijnlijk meer met specifieke marketingbenaderingen.

YouTube player

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

 

Sandra

Plaats een reactie