WINactie | Lente & Pasen boekenpakket voor kinderen

De laatste week van februari en de eerste dagen van maart was het ijskoud in Nederland. Mede door de Siberische wind leek het wel hartje winter met -12 graden hier. Nou heeft mijn liefde voor de winter wel zijn grenzen opgezocht de laatste tijd. Ik ben dan ook super blij dat de zon steeds warmer schijnt. Het lijkt zowaar lente. Mensen pakken spontaan een terrasje, vrolijke kleurtjes worden weer uit de kast getrokken, de winterjassen worden voor bodywarmers ingeruild en het gaat weer bloeien. Ik denk dat het voor de meeste mensen geldt maar ik wordt er vrolijker van. De warme zon op je huid voelen voelt heerlijk! De wereld straalt! En om de aankomende periode te vieren mag ik een super leuke Lente & Pasen boekenpakket voor kinderen weggeven.

Pixi serie 04 Lente & Pasen bestaat uit 8 mini boekjes waaronder deze 4

 

De kleine vlinder

Oorspronkelijke titel
Der kleine Schmetterling

Tekst
Uschi Flacke

Illustratie
Eva Muszynski

ISBN
9789050652278

De kleine vlinder gaat over een net uit de cocon gekomen vlinder. Door de boerderijdieren verlangt de kleine vlinder ook naar vriendjes en samen spelen, dus gaat hij op zoek. Ondanks zijn gebrek aan kennis over de wereld, spreekt hij andere insecten aan in de hoop dat ze vriendjes kunnen zijn.

Door de prachtige illustratie en vrolijke kleurtjes is dit boekje hier de grote favoriet.

Lees ook: Tips & Trucs | De taalontwikkeling stimuleren

Teckel Timmie

Oorspronkelijke titel
Dackel-Frühling

Tekst
Ivy Wollandt

Illustratie
Sonja Bougaeva

ISBN
9789050652254

Teckel Timmie verveelt zich een beetje. Hij wil dolgraag buiten spelen, snuffelen en in modder rollen. Maar zijn baasje is oud en trekt het niet meer om hem dagelijks uit te laten. Gelukkig krijgen ze nieuwe buren met een vrouwtje teckel. Dolgelukkig speelt Timmie buiten maar als hij aan het eind van de dag moe is, wil hij niets liever dan bij zijn baasje zijn.

Net als alle andere pixi boekjes telt ook dit boekje 24 pagina’s. De helft daarvan is met tekst in rijm.

Veel herkenning voor de kinderen. Althans voor mijn aapjes wel. Kinderen spelen nou eenmaal dolgraag buiten, in de natuur. Lekker vies worden en ontdekken zoals dat hoort. En als ze moe zijn dan komen ze graag binnen, met papa en mama knuffelen.

Hulp voor de paashaas

Oorspronkelijke titel
Überraschung zu Ostern

Tekst
Monika Schober

Illustratie
Michael Schober

ISBN
9789050652308

Kevin Kikker verveelt zich zonder zijn maatje Emiel. Als hij de paashaas tegenkomt biedt hij aan hem te helpen met eieren verstoppen. Helaas doet Kevin iets te veel zijn best waardoor de eieren breken. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen een gekleurd ei krijgen, moeten er nieuwe eieren geschilderd worden. En dat mag Kevin Kikker doen. Hij klungelt wel een beetje maar bedenkt wel een creatieve oplossing.

Vrolijk verhaal over een enthousiaste kikker en de paashaas. Dit boekje wil ik binnenkort nog eens voorlezen als de meiden met hun handjes de paaseieren mogen schilderen.

Pixi helpt de paashaas

Oorspronkelijke titel
Pixi hilft dem Osterhasen

Tekst
Simone Nettingsmeier

Illustratie
Dorothea tust

ISBN
9789050652292

In dit boekje zijn 17 van de 24 pagina’s beschreven met tekst. Daarmee is dit het boekje met de meeste tekst. Van deze 4 boekjes in ieder geval.

Haas Langbeen moet door omstandigheden de paashaas vervangen. Hij vindt het doodeng. Maar gelukkig helpen Pixi, Berend de Beer en Rikkie Wasbeer graag mee.

Wat ik persoonlijk heel fijn vind aan de Pixi boekjes is dat ze super handig zijn om mee te nemen voor onderweg. Ik neem (nog steeds) vermaak voor de meiden mee als we een lange autoreis moeten maken of als ik verwacht dat we ergens lang moeten wachten. Deze boekjes zijn klein en licht. Het neemt nauwelijks ruimte in beslag. Daarnaast is het een stukje jeugdsentiment dat ik graag doorgeef aan mijn kinderen en de verhalen zijn nog net zo leuk als niet leuker.

 

 

Wakker worden, Kleine Zevenslaper!

Oorspronkelijke titel
Die Geschichte vom kleinen Siebenschläfer, der nicht aufwachen wollte

Tekst
Sabine Bohlmann

Illustratie
Kerstin Schoene

ISBN 
9789051165654

Eindelijk is het lente. De kleine zevenslapers oftewel de relmuizen worden één voor één wakker door de zon. Op eentje na dan. Hij ging veel te laat slapen en heeft nu moeite met opstaan. Hij droomt veel liever over bijvoorbeeld op de maan wandelen en een bad nemen in een taart. Verschillende dieren doen een poging hem wakker te maken, maar tevergeefs. Als iedereen naar buiten rent, is het in zijn hol muisstil. En dan wordt de kleine zevenslaper wakker met een bijdehante opmerking.

Mooi boek van groot (vergelijkbaar met liggend A4) formaat met schitterende illustratie. Ik vond het een leuke gelegenheid om de winterslaap van sommige dieren bespreekbaar te maken, maar ook het belang van op tijd naar bed gaan.

Wie legt het mooiste ei?

Tekst
Burny Bos

Illustratie
Hans de Beer

ISBN
9789055796649

De herkenbare illustratie van Hans de Beer, bekend van onder andere De Kleine ijsbeer, voelen als een warm bad. Ik ben dol op De Kleine ijsbeer-boeken.

Kip Florrie is groen. Gek genoeg heeft juist zij het gevoel dat ze eruitziet zoals een kip eruit hoort te zien. Sterker nog, ze wilt niets te maken hebben met de andere kippen en doet erg onaardig. Tijdens de ei-leg-wedstrijd Legt Harry Haan alle eieren bij elkaar. Het was de bedoeling het mooiste ei te kiezen, maar alle eieren zijn hetzelfde. Florrie is het daar natuurlijk niet mee eens, haar ei moet immers het mooiste zijn. Maar als ze wordt verzocht haar ei te vinden, kan ze dat niet. Alle eieren zien er hetzelfde uit.

Ik moest er wel om lachen. Het verhaal deed mij denken aan hoe wij vrouwen soms met elkaar omgaan. Moreel van het verhaal is: behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden. Een super leuke knutselverrassing was de trekpop van Kip Florrie achter in het boek.

Winactie

In samenwerking met De Vier Windstreken mag ik dit Lente & Pasen boekenpakket weggeven. Hieronder wordt uitgelegd hoe je meedoet met de winactie.

♥ Laat in een reactie hieronder weten dat je meedoet met de winactie
♥ Laat je kind een leuke tekening maken en inkleuren binnen het thema Lente & Pasen, deel deze openbaar op je Facebook of Instagram en tag MamaPlaneet in je bericht.
♥ Zorg ervoor dat je met een geldig emailadres meedoet. De winnaar krijgt van mij een email waarop binnen 48 uur gereageerd dient te worden. Anders wordt er helaas een andere winnaar gekozen.
♥ De winactie duurt vanaf dinsdag 6 maart tot en met vrijdag 16 maart. De winnaar wordt hier bekendgemaakt.

Update

De winnaar is: Adriana de Ruiter

22 gedachten over “WINactie | Lente & Pasen boekenpakket voor kinderen”

  1. Hier helemaal gek op de lente en pasen is ons lievelingsfeest dus duimen dat we het winnen voor onze kleine meid 🐣🌱🐰

  2. Als moeder en juf ben ik dol op boekjes. Gelukkig mijn zoontje ook, en de jongste kijkt en luistert ook gezellig mee.
    Doe dus graag mee!

  3. Wauw, wat een mooi uitgebreid pakket! Ik doe graag mee. Moet alleen even kijken of het lukt mijn dreumes van bijna 2 iets te laten maken wat lijkt op een lente tekening 😉 We gaan ons best doen haha

  4. Wauw! Wat een leuke winactie. Wat zou ik deze boekjes graag winnen voor mijn zoontje. Hij is helaas nog te klein om een tekening te kunnen maken (6 maanden), maar hij is nu al helemaal gek op boekjes en voorgelezen worden. Hij gaat altijd helemaal kraaien en kletsen tegen de boekjes. Hopelijk maken we toch kans, ondanks geen tekening! Kan hij er nog jaren plezier van hebben!!!

  5. Wij doen graag mee. We hebben verschillende technieken gebruikt voor de lente en paas tekening. Papa heeft eerst een kuiken uitgeprint. De kleine heeft daar strepen op getrokken. Op een vel papier heeft hij crêpe papier gezet en daarna met water nat gemaakt. Geheel in frisse lente kleuren. Geen popcorn in huis! Dan maar rijswafel! Benieuwd naar het resultaat? Zie mijn Facebook Djotie-Ananda Jita das.

  6. Daphne heeft een mooie paaskleurplaat gemaakt…ik zal ‘m op facebook zetten, leuk!
    Ik heb 2 jaar paashaas gespeeld op school, maar dit jaar kan ik niet…kan ik de andere moeder in het hazenpak leuk dit pakketje meegeven als ze de klassen rond gaat….cadeautje van de paashaas voor de klas ❤📚🐣

Een reactie plaatsen