Buurman en Buurman hebben een nieuw huis

Wanneer je denkt alles gezien te hebben van het klunzige duo,
maar geen genoeg krijgt van hun hilarische avonturen.

Buurman en Buurman zijn terug! De mannen staan bekend om hun (on)handige creatieve oplossingen voor de dagelijkse problemen waar zij tegenaan lopen. Dat is niet anders in Buurman en Buurman hebben een nieuw huis.

Cast

Siem van Leeuwen

Sinds 1985 verleent hij zijn stem aan de Buurman Mat. Verder is hij een ervaren acteur en poppenspeler, bekend van onder andere Koppen Dicht, Zebra en Leven en Dood van Quidam Quidam. Verder is zijn bedrijf verantwoordelijk voor verschillende theatervoorstellingen, poppen, props en decor. Een drukke duizendpoot dus.

Kees Prins

Kees is geen onbekende in de filmindustriewereld. Zo heeft hij zijn stem al vader verleend aan bijvoorbeeld Toy Story, Een Luizenleven en Sjoemelaars en Sjachelaars. Verder kennen we hem van De Lift, Bij Ons in de Jordaan, Ober en De Uitverkorene, Jiskefet en Overspel. Kees is sinds 1985 de man achter Buurman Pat.

Geschiedenis van de buurmannen

De buurmannen komen uit Tjechië en wonen al ruim 40 jaar naast elkaar. Wat deze mannen zo populair maakt? De manier waarop de vriendelijke heren naar hun problemen kijken is natuurlijk super grappig. Maar hun out of the box gedachten zijn ook inspirerend op een bepaalde manier. Het zijn leermomenten.
Daarnaast zijn hun bijzondere stemmen voor iedere fan herkenbaar. Een uniek stel dat gek genoeg in Nederland het grootste succes viert. Zou het dan toch door de stemverlening van Kees Prins en Siem van Leeuwen komen?

 buurmannen ontbijten buiten aan tafel  pop met rode trui en blauwe muts op zit aan tafel brood te smeren
 buurmannen zitten samen in een box  pop krabt aan zijn hoofd

Buurman en Buurman hebben een nieuw huis

Dat de heren een nieuw huis hebben zal voor de fans wel duidelijk zijn. Je ziet twee andere huizen dan wij gewend zijn. Verder wordt hier voor mijn gevoel geen aandacht aan besteed. De buurmannen halen herinneringen op door oude films af te spelen van hun memorabele avonturen. Zo zie je een grasmaaier op zonne-energie voorbijkomen die in de schaduw stopt met werken. Daar vinden Pat en Mat wel een aantal oplossingen voor. Athans, dat denken ze. Ze zijn namelijk altijd weer heel blij als het ‘lukt’. A je to! Verder zien we nog een 6-tal andere gebeurtenissen waar behoorlijk klunzige creativiteit voor nodig is. Hilarisch!

A je to!

De bioscoopzaal zat redelijk vol. Van peuters tot grootouders die om nostalgische redenen naar de film kwamen. Wat over het algemeen storend is tijdens de film, was nu vanzelfsprekend. Gelach en gegiechel gierden door de zaal. Jong en oud had pret. En daar staan Buurman en Buurman toch om bekend. Mensen laten lachen op hun eigen onhandige manier.

Onderweg naar buiten zag je alleen maar tevreden mensen die met een glimlach de zal verlieten. Klassiek, simpel en toch zo onwijs leuk!

De film duurt bijna een uur, maar is ook zo gemaakt dat het voor de jonge kinderen ook heel goed te doen is. Het zijn immers 7 losse avonturen in 1 film.

De film draait officieel vanaf 26 april in de Nederlandse bioscopen
maar is op veel plekken al in de voorpremière te zien

2 mannen en een grasmaaier op zonne-energie

Winactie

In samenwerking met de filmdistributeur mag ik 2 keer 2 vrijkaarten weggeven voor Buurman en Buurman hebben een nieuw huis.

Hoe je kans maakt?

♥ Laat hieronder een reactie achter en laat mij weten waarom jij 1 van de 2 winnaars moet worden

Zorg dat je met een geldig emailadres mee doet. De winnaar krijgt van mij een email waarop binnen 48 uur op gereageerd dient te worden.

Meedoen kan tot en met zondag, 22 april 2018.

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

Tip! Hier kun je de kleurplaat downloaden van Buurman en Buurman waarmee je ook kans maakt op prijzen.

Filmposter Buurman en Buurman

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

22 gedachten over “Buurman en Buurman hebben een nieuw huis”

 1. Ik doe graag mee! Mijn twee neefjes zijn gek van buurman&buurman, we zijn laatst ook naar de tentoonstelling geweest (in het museum van de twintigste eeuw, in hoorn).
  Ze zijn nu nogal van de leg door de scheiding van mn zus en haar ex, dus een middagje film zou leuk voor ze zijn ^^

  Beantwoorden
 2. Super leuk met mijn kleine buurman en buurman fan! We zijn laatst een keer naar de peuter bios geweest en dat ging boven verwachting goed, dus een gewone bios durven wij wel aan… Zeker omdat dit ook nog eens zijn buurman sn buurman zijn 😍

  Beantwoorden
 3. Onze zoon van 6 is de weken aan het aftellen. Hij wil zo graag naar de nieuwe film van Buurman en Buurman, vooral omdat hij de andere verhalen al kan dromen 😀.

  Beantwoorden
 4. Ik zou het super leuk vinden om met mijn zoontje naar deze film te gaan. Hij kan echt in een deuk liggen om de oude filmpjes op een dvd die we nog hebben en het lijkt me heel leuk om samen met hem te lachen tijdens het zien van deze film. Ook horen we hem regelmatig zeggen “want meten is meten!” We verbeteren hem er niet in want het klinkt zo leuk 🤣

  Beantwoorden
 5. Dit wil ik graag winnen. Voor mijn gastkindje v 2. Die idolaat is v Buurman en Buurman. Dan kan ik daar met hem naar toe zal hij super vinden. Nu maar duimen

  Beantwoorden
 6. Ik wil graag winnen omdat mijn zoontje helemaal fan is van buurman en buurman en graag voor de eerste keer in zijn leven naar de bios wilt naar zijn favoriete helden 🙂

  Beantwoorden
 7. Lijkt me heerlijk met mn jongste ondeugd :we hebben de dvd’s al zo vaak bekeken en een uurtje “stil”zitten voor buurman en buurman wil nog wel lukken!!

  Beantwoorden
 8. Ik doe echt zo graag mee! Mijn kprogdichter zei steeds toen ze 2 was, steeds A Je To, kom er dan maar eens uit wat ze wilt haha. En meestal als haar moeder dan weer in de buurt was hadden we het er niet meer over omdat we allang iets anders waren gaan doen. Ze zegt het nog steeds als ze buurman en buurman kijken wilt. En ik kijk dan gezellig mee. Ik denk dat het A Je To er ook in blijft totdat ze zelf ooit kinderen gaat hebben haha.

  Beantwoorden
 9. Superleuk voor mijn 2 pleegzoontjes. De broertjes kennen alle buurman en buurman filmpjes uit hun hoofd. Een leuk mannenuitje met hun pleegvader (kunnen pleegdochter en ik ondertussen een lekker meidending gaan doen)

  Beantwoorden
 10. Leuk om met onze jongens heen te gaan. Heel vermakelijk, arme ook leerzaam. Want zoals we onze jongens al van kleins af aan leren: ‘Voor elk probleem is een oplossing!’

  Beantwoorden
 11. Onze zoontjes zijn de allergrootste fan van Buurman & Buurman. En stiekem zijn wij dat zelf ook wel. 😉Maar onze zoontje kijken al weken uit naar deze film dus wij doen heel graag mee! 😀

  Beantwoorden
 12. We doen veel samen om de ontwikkeling van mijn peuter te stimuleren. Sinds dit jaar zijn we ons bucketlist aan het afwerken. Buurman en Buurman hoort daar zeker bij.

  Beantwoorden
 13. Leuk om samen met mijn dochter naar deze film te gaan. Mocht ik winnen zal het haar eerste keer naar de bioscoop zijn! Ze vind buurman en buurman geweldig en moet altijd om hun lachen 😊.

  🍀🍀🍀

  Beantwoorden
 14. Zaterdagavond met vrienden nog over gehad, dat het ons doet denken aan peppie en kokkie, hoe kinderen zo kunnen meegaan in een verhaal, ik denk dat Mn dochter het geweldig zou vinden om naar de bioscoop te gaan (incl popcorn want dat hoort bij de bios)

  Beantwoorden

Plaats een reactie