Winde Wildeling en het moerasmonster boekrecensie

Titel: Winde Wildeling en het moerasmonster
Auteur: Gill Lewis
Illustrator: Rebecca Bagley
Oorspronkelijke titel: Willow Wildthing and the Swamp Monster
Vertaald door: Johanna Rijnbergen
Aantal pagina’s: 144
Adviesleeftijd: 8+
Uitgeverij: Lemniscaat

Leestip!

Leesvoer vakantie 9-12 jaar | Top 5 kinderboeken om in de zomer te lezen

8 leukste kinderboeken van het najaar 2022

Winde is een meisje van een jaar of 9. Ze is net verhuisd met haar ouders, broertje Freddie en hondje Snuf. Haar broertje is ziek en moet hierdoor vaak naar het ziekenhuis waardoor de ouders hebben besloten dichterbij te gaan wonen. Het nieuwe begin doet logischerwijze nogal wat met Winde, zeker gezien de omstandigheden. Gelukkig heeft ze veel aan haar trouwe viervoeter. Na haar enge droom besluit Winde tuinschatten te gaan zoeken buiten. Aan het eind van de lange en smalle tuin was een overwoekerd gebied. Winde plukt paardenbloemen, blaast zaadjes uit en wenst voor betere tijden terwijl Snuf richting de heg snuffelt. Maar dan wordt Snuf dezelfde heg ingetrokken. Winde heeft geen tijd hulp te halen en gaat erachteraan. Ze ziet vier kinderen met haar huisdier en beste vriend wegrennen. Later helpt het meisje de Wildelingen, zoals de kinderen zichzelf noemen en die eigenlijk Muis, Vos, Raaf en Haas heten, hun door een monster ontvoerde vriend te redden.

Een prachtig verhaal over de kracht van verbeelding, het belang van kinderspel en ontdekken, uitnodiging om meer buiten in de natuur te spelen en vriendschap. Een mooi boek om in weg te dromen dat zich ook heel goed uitleent als gespreksstarter. Alle lof voor Gill Lewis en Johanna Rijnbergen voor de visuele verwoording waardoor tweekleurige illustraties van Rebecca Bagley de wildernis avontuur nog levender maken.

Hoewel adviesleeftijd van Winde Wildeling en het moerasmonster 9 jaar is, staat bijhorende NUR 283 voor fictie 10-12 jaar. Ons advies is dat een sterke lezer van 7 a 8 jaar dit ook gaat waarderen maar een tiener van 10 net zo. Of dit een leestip is voor oudere kinderen? Voor een boekenverslinder die het kan waarderen zeker wel.

Wilde Windeling en het moerasmonster koop je onder andere hier.

Over Gill Lewis

Gill Lewis heeft zowel in Engeland, waar ze woont, als in het buitenland gewerkt als dierenarts. Aan de Bath Spa University volgde ze de masteropleiding Schrijven voor Jongeren. In 2009 won ze de prijs voor meest veelbelovende auteur. Haar eerste kinderboek werd binnen een paar uur aangenomen door een uitgever. In haar verhalen verwerkt ze haar passie voor dieren en natuur, en de ervaringen die ze als dierenarts opdeed.

Over Rebecca Bagley

Rebecca Bagley studeerde grafisch ontwerp en kwam als assistent-ontwerper terecht bij een kinderboekenuitgeverij. Daar ontdekte ze haar passie voor kinderboeken. Inmiddels werkt ze als freelance illustrator en boekontwerper, voor onder andere Penguin Random House, Oxford University Press, Faber and Faber en het Museum of London.

Als je Winde Wildeling en het moerasmonster leuk vindt, dan ga je deze boeken ook waarderen. 


Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger
Redactie

Plaats een reactie