Witte salie branden: Dit zijn de voordelen

Wist je dat wierook wordt gewonnen uit de hars van de wierookboom Boswellia Carterii? Dit is een, inmiddels bedreigde, boomsoort dat op het Arabische schiereiland Oman groeit. In Nederland zou de kleine boom niet kunnen overleven vanwege het klimaat en de kou.

Het is ook de naam die Amerikaanse indianen vroeger hadden voor witte salie, iets wat ze gebruikten tijdens hun ritueel om verschillende soorten negatieve energieën mee te verdrijven. Deze oorspronkelijk uit Californië afkomstige kruid staat vooral bekend om haar veelzijdigheid en vele voordelen.

Wat is witte salie?

De naam salie is afkomstig van het Latijnse woord Salvare wat voor heilig, genezing en verlossing staat. Het is een vaste plant dat in principe groenblijvend is maar in Nederland niet altijd winterhard. En omdat de plant praktisch geen eisen stelt aan de grond, zou het ook in gewone potgrond in Nederland kunnen groeien.
Witte Salie of Salvia Apiana is een van de ruim 700 soorten salie. Zowel gewone salie, die we beter kennen als echte salie, als de witte variant passen perfect in de Ayurvedische geneeskunde vanwege de medicinale eigenschappen.

De voordelen

In de Indiaanse, Egyptische maar ook Romeinse en Griekse cultuur wordt (gedroogde) witte salie al eeuwenlang gebruikt om de spirituele en natuurgeneeskrachtige voordelen. Ook het Westen kan vandaag de dag wel de opgedane kennis goed gebruiken in combinatie met een frisse blik op dit bijzondere kruid.

Reinigen

Een van de meest bekende voordelen van witte salie is het zuiveringsproces en het reinigend vermogen. Dit ritueel wordt ook wel smudgen genoemd. Van negatieve gedachten, depressieve- of lichamelijke klachten tot pech kun je ermee verdrijven. Gedroogde witte salie branden en door de vrijkomende geur je aura en je woning reinigen van negatieve energie is een spiritueel proces dat deels ook wetenschappelijk bewezen is als voordelig voor de gezondheid.

Interieur in Oosterse sferen

Lantaarn vormige hanglampen die een patroon op de muur tevoorschijn toveren wanneer je het licht aanzet. Sfeer makende vloerkleedjes en statement wandkleden in je interieur. Van een kleurrijke mix van sierkussens tot mozaïekstenen en shiny accessoires. Oosterse sfeer in huis geeft vaak een gevoel van warmte en luxe. Maak het geheel compleet met hier en daar wat wierookstokjes.

Gezondheid

Witte salie zuivert negatieve energieën. Het is geen wondermiddel of medicijn maar een oeroud natuurmiddel dat een positieve invloed heeft op je geestelijke- en mentale welzijn, geluk en levensduur. Gebruik het verstandig tijdens de yoga sessies of mediteren bijvoorbeeld, vlak voor een belangrijk moment zoals de bevalling of sollicitatie en in de periodes dat er misschien wat meer irritaties en ruzies in het gezin zijn. Het kan een positieve invloed hebben op je stresslevel en je humeur, hoofdpijn, motivatie en zelfs blue monday gevoelens of slechte nacht. Zorg er wel voor dat je het stofje dat vrijkomt niet direct inademt (houd de ramen open tijdens smudgen), brandende salie of wierook nooit onbeheerd alleen laten en het proces uit te voeren met een open mind.

Witte salie branden: voordelen tips ayurvedisch geneeskunde middel tegen hoofdpijn, slecht slapen en stress of ruzie mamaplaneet.nl

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

 

Sandra

Plaats een reactie