Woonkamer met grijze bank stylen

Shoppen voor een nieuwe bank is misschien een van de leukste dingen tijdens het inrichten van je stulpje. Je hebt de woonkamer opgemeten en weet al precies waar alles komt te staan. Je wilt de ruimte optimaal benutten en je weet waar je de nieuwe bank neerzet. Behalve het formaat heb je ook nagedacht over wat voor een model je wilt. Gaat het een tweezitter worden met een fauteuil of een bank met een houten kast als blikvanger. Wordt het een model op hoge poten, hoge rugleuning of langer zitvlak. Zitcomfort is minstens zo belangrijk als de look. Je doet er goed aan hierover na te denken voor je showrooms langs gaat om te testen. En dan de kleur…

Lees ook

5 gouden tips om de akoestiek in huis te verbeteren

Wist je dat grijs de meest verkochte kleur bankstel is? Het is tijdloos en gemakkelijk te combineren met andere kleuren en materialen. Daarnaast past een grijze bank in elke interieurstijl. Een grijze hoekbank met houten meubelen en lichte muren past perfect in een Scandinavisch interieur. Of in een minimalistisch ingerichte woonkamer. Maar het vormt ook een rustige basis waardoor je met accessoires warmte en kleur in huis brengt. Word jij helemaal blij van een blauwe muur, okergeel of groen. Geen probleem. Ook dit matcht met grijs. En mocht je over een tijdje iets totaal anders willen dan zijn er nog ontelbaar aantal opties die prachtig staan bij je bank. Wij bespreken de meest voorkomende stijlen en geven tips zodat je maximaal kan genieten van je woonkamer met grijze bank.

Grijze bank interieur

Het schijnt dat het menselijk oog ‘maar’ 30 tinten grijs kan zien tussen wit en zwart. Ondanks dat grijs misschien een saaie kleur lijkt biedt het in het interieur juist veel mogelijkheden. Het is een kleur dat men niet zat is en hoe je smaak of interieur ook verandert, je grijze bank past hier altijd bij. Hoe fijn is dat. Met wat kleine veranderingen krijgt je woonkamer met de grijze bank al gauw een totaal nieuwe look. Zelfs wanneer je van woonstijl zou wisselen is een grijze bank een dikke aanrader.

Scandinavisch/Minimalistisch

In een Scandinavisch ingerichte woonkamer vind je neutrale, kalme kleuren als wit, grijs, lichtblauw en zwart. Dit heeft te maken met het feit dat in Scandinavische landen het aantal zonuren nogal beperkt is. De huizen hebben grote raampartijen en richten de huizen vooral zo in dat ze maximaal lichtinval hebben. Deze interieurstijl is ondertussen ook overgewaaid naar ons kikkerlandje. De basis bestaat in grote lijnen uit lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen. Less is more. Een robuuste houten vloer met grijze hoekbank en minimalistische aankleding zie je dan ook steeds vaker in ons land. Groene planten worden als decoratie gebruikt. Scandinavisch interieur is vooral slim. Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat lichte kleuren je humeur positief beïnvloeden. Natuur binnenhalen heeft een positief effect op het binnenklimaat, maar ook de gezondheid. Het mooie hieraan is dat je met de juiste basistinten eindeloos kunt variëren. Dus ook binnen een woonkamer met een grijze bank kun je alle kanten op. Ook binnen deze interieurstijl. Zwart witte foto’s op de muur, pasteltinten dekens en plaids geven je inrichting een warme en uitnodigende uitstraling.

Landelijk

Bij een landelijke inrichting denken we vaak aan boerderijen. Het wordt vaak als saai en oubollig gezien. Een image waar deze interieurstijl  gelukkig langzamerhand van af komt. Omarm de stijl en breng het naar het nu door het moderne te combineren met landelijke. Een basis van aardkleuren met onder andere wit en beige in de hoofdrol. Er is niets mis met witte muren, in welk stijl dan ook. Integendeel, het is neutraal en biedt juist mogelijkheden waarmee je alle kanten op kan. Combineer de houten vloer en je eigentijdse grijze bank met houten meubels. Een houten kast als eyecatcher in je landelijke inrichting staat stoer. Laat de houten balken en open haard vooral staan om de landelijke stijl te benadrukken. Zet een houten ladder neer als decoratie, maar houd het beperkt. Je wilt de bijzondere stijl in een modern jasje steken, niet overschaduwen.

Industrieel

Industrieel interieur staat voor ruwe materialen en sobere kleuren. Houd je van donkere kleuren, dan is dit misschien helemaal je ding. Grote open ruimte met een gepolijst betonnen vloer en ruwe bakstenen muur. Zo ziet de stijlvolle no nonsense industriële woonkamer eruit. En ook in een industrieel interieur staat een stoere grijze bank heel goed. Een doorleefde bank met strakke lijnen zonder al te veel details. Een op metalen of stalen poten of juist een model dat bijna op de vloer staat. Een bankstel zonder al te veel poespas en minimaal aantal woonkussens. Mijd prints. Verder staan er in de woonkamer sowieso niet veel meubels. Afhankelijk van de grootte van je woonkamer, kies je voor 1 tot 2 eyecatchers. De uitdaging ligt vooral in industriële inrichting gezellig maken, aangezien de stijl snel kil en sober kan overkomen. Met een aantal planten en stoer vloerkleed kom je gelukkig al een heel eind.

Bohemian

Dit is zonder twijfel de meest kleurrijke interieurstijl in dit rijtje. Je mag los met kleuren. Maar dan echt los met kleuren. In een Bohemian interieur mag een muur in een kleur naar keuze. Van wit tot blauw en geel. Alles mag. Vervolgens kleed je je huis met fleurige kussens, dekens, kleden en natuurlijk groene planten. Behalve felle kleuren zie je in deze stijl ook lekker veel prints. Combineer kleuren en patronen om je woonkamer zo Bohemian mogelijk te maken. Verwerk stof om je huis te decoreren. Gebruik hiervoor dekens, plaids en vloerkleden. Niet alleen op de vloer maar ook op de muur. Kiezen tussen 2 toffe vloerkleden hoeft niet, leg ze deels over elkaar op de vloer. Of hang het aan de muur. Het past perfect in de Bohemian style. Go vintage. Oude houten bijzettafel met je gloednieuwe vetplant of kamerboom past mooi in het geheel. Creëer je eigen stijl door kleuren, patronen, oud en nieuwe en natuurlijke materialen te verwerken in je interieur. En de grijze bank? Deze past nog steeds perfect in je Bohemian woonstijl. Dus plof op je grijze bank en geniet!

Woonkamer met grijze bank inrichting

Redactie

Plaats een reactie