World Cleanup Day voor scholen met Tonky & Jack

Werelds grootste opruimactie vindt ook dit jaar plaats op 19 september. Een door Plastic Soup Foundation en Stichting Nederland Schoon georganiseerde dag om samen de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven. Door de hoeveelheid plastic dat in rivieren en zeeën beland is dit helaas nodig om onze planeet gezond te houden. Vorig jaar staken circa 20 miljoen vrijwilligers uit 180 verschillende landen hun handen uit de mouwen om de zwerfafval op te ruimen. Dit jaar doen scholen mee. In dit artikel kun je hier alles over lezen en vertel ik je meer over de rol van Tonky & Jack.

Lees ook

5x Tuin verduurzamen
Elektrisch fietsen is hip | Duurzame oplossing voor de lange files?
Kinderkleding kopen tips & kindermaten omrekenen

World Cleanup Day voor scholen

Een gezonde planeet is cruciaal voor een gezond en gelukkig leven. Jij en ik hebben hier een grote invloed op. Om kinderen hierbij te betrekken en milieubewuster te maken heeft de organisatie een lesprogramma ontwikkeld. Dit speciaal voor World Cleanup day ontwikkelde lesprogramma bestaat uit lessen en instructies. Op deze manier leren kinderen hoe zij het plastic soep probleem beïnvloeden en wat ze kunnen doen om te helpen. Ook kunnen scholen zich aanmelden om op woensdag, 16 september mee te doen met een eigen World Cleanup day. Tijdens de opruimactie brengen de kinderen ook het verzamelde afval in kaart. Door te weten wat voor soort afval er op straat ligt en de herkomst ervan krijgt Plastic Soup Foundation en Stichting Nederland Schoon inzicht bij het vinden van structurele oplossingen.

Tonky & Jack

Tonky en Jack vormen samen een muzikaal duo. Jack is dol op surfen. Tonky is zijn trouwe viervoeter. Samen beleven ze de leukste avonturen en maken ze educatieve liedjes en filmpjes voor kinderen. Misschien ken je ze wel van SchoolTV, YouTube of hun eigen website. Om de kinderen alvast in de stemming te brengen voor deze belangrijke dag hebben Tonky & Jack een opruimlied gemaakt genaamd ‘we ruimen samen op’. Ook komt er elke donderdagmiddag om 17 uur een vlog online waarin het vrolijke tweetal op een leuke en kindvriendelijke manier aandacht vraagt voor het opruimen van zwerfafval.

Om scholen extra te motiveren mee te doen, maken alle deelnemende basisscholen dit jaar kans op een optreden van Tonky & Jack. Scholen die deel hebben genomen aan World Cleanup Day kunnen uiterlijk 24 september 2020 de totaallijst van het verzamelde afval mailen naar lespakket@plasticsoupfoundation.org samen met een leuke foto. Hiermee maken scholen kans op een toffe optreden van het vrolijke duo op school. De foto is enkel voor intern gebruik mits nadrukkelijk toestemming is gegeven voor publiciteitsgebruik.

Doe jij en de school van je kinderen mee met World Cleanup Day? 

YouTube player

Plastic Soep met Tonka en Jack voor scholen en kinderen
MamaPlaneet logo

Sandra

Plaats een reactie