Over zeurende vrouwen en vreemdgaande mannen

Heel soms, oke vaak, scrol ik op social media en kom ik een heleboel berichten tegen van vrouwen en moeders die over van alles en nog wat zeuren. Tja, daar zijn we Nederlanders voor, zul je misschien denken. Of nog beter, daar zijn vrouwen goed in. En daarom ga ik in dit artikel zeuren over zeurende vrouwen. Ga er maar even voor zitten.

Oh boy wat ben ik goed in zeuren en zeiken. Vraag maar aan mijn man. Toch erger ik mij aan bepaalde uitspraken van vrouwen. En omdat ik mijn hart vaak op mijn tong draag, wat zo zijn voor- en nadelen heeft, kan ik het soms echt niet laten er wat van te zeggen. Wat niet altijd wordt gewaardeerd. Oeps!

Alle mannen zijn onbetrouwbare klootzakken!

Foei Sandra, denk aan je taalgebruik! Dit is overigens niet mijn gedachte of utspraak. Toch hoor en lees ik het dagelijks. Wanneer ze met hun partner aan hun zijde terugkijken naar de vrouw die staart. Als ze alleen met vrienden op stap gaan. Wanneer ze vlak voor een date afzeggen met een waarheid die je duidelijk liever niet wilt horen. Als ze niet helpen in het huishouden. Wanneer ze hun partner vragen of ze zich voor hem sexy willen aankleden.

De arme zielen kunnen het ook nooit goed doen. Of ze nou hun gedachten en gevoelens uiten of niet. Of ze met hun partner communiceren of niet. ‘Kan niet met ze, kan niet zonder ze’.

Ik denk dat de meeste vrouwen het geluk hebben gehad, net als ik, om een aantal indrukwekkend slechte relaties te hebben voor ze de ‘juiste’ treffen. Zelf ben ik mijn exen dankbaar voor alle keren dat zij logen, mij bedrogen en als voetenveeg behandelden. Waarom? It takes two. Ik liet het blijkbaar toe. Maar waar het om gaat is dat ik door deze mannen, mijn man nog meer weet te waarderen. Hij was namelijk absoluut niet mijn type. Niet mijn ‘ding’. Niet wat ik wilde, maar wel wat ik nodig had. Inmiddels is hij de deksel op mijn potje.

Ik ben de perfecte moeder!

Laat ik er niet omheen draaien, maar de perfecte moeder bestaat niet. Kinderen opvoeden is je gevoel volgen, vallen en opstaan. Misschien kunnen we elkaar beter helpen door opbouwende kritiek te geven in plaats van de grond in te boren om de kleinste dingen. Juist omdat we allemaal min of meer in hetzelfde schuitje zitten.

Vooroordelen!

En als ik toch bezig ben, de lieve mensen die het homostel dat gaat adopteren vertellen dat ze het beste voor een Nederlands kindje kunnen kiezen. Of eigenlijk was het ‘Haal alsjeblieft niet nog meer buitenlandse kinderen hierheen’. Het stel was natuurlijk vergeten dat ze met Jan en iedereen moeten overleggen voor ze daadwerkelijk een kind in huis halen.

De moeders die thuis blijven bij hun kinderen zijn lui maar de werkende moeders zijn slechte moeders die geen kinderen verdienen. Ja echt, dit soort uitspraken worden er vaker gemaakt.

Begrijp me niet verkeerd, bewust en onbewust oordelen we allemaal weleens. Maar man oh man, iets minder mag ook. Het is één ding ergens een mening over te hebben en iets totaal anders om iemand erop aan te vallen.

Respect, ook al verschillen we van gedachten.

17 gedachten over “Over zeurende vrouwen en vreemdgaande mannen”

 1. Dat is dus de reden dat ik op veel fora bijvoorbeeld niet meer kom.
  Ze laten elkaar gewoon niet in waarde en inderdaad er zitten klootzakken tussen waar ik van zou zeggen: “Ga er ver van weg.”
  Maar ik moei me niet en erger me wel.. hahahaha
  Groot gelijk heb je!

 2. Dat is de reden dat is soms gewoon door scroll en me buiten de discussie houdt… 🙂 Snap dat zeuren soms oplucht, maar je kunt hier ook te ver in doordraven

 3. O heel herkenbaar!! Al betrap ik mezelf er ook wel eens op dat ik kan zeuren hoor. Maar het hoeft natuurlijk net ten koste van andere mensen te gaan

 4. Nee dat sowieso niet. laten we in vredesnaam gewoon eens wat respect voor elkaar keuzes hebben, daar wordt de wereld een stuk mooier van. Dus zeuren mag, oordelen is wat anders 🙂

 5. Wie zeggen dat, dat ze de perfecte moeder zijn? Het lijkt me heel bijzonder om zoveel zelfvertrouwen te hebben als moeder zeg. Ik ken er niet een die dit over zichzelf durft te zeggen. Maar ze bestaan dus toch!

Een reactie plaatsen