Zo maak je je veranda of overkapping gezellig en winterproof

Heb je ook een overkapping tuin waar je in de zomer gezellig geniet van het buiten zijn en in de winter niks mee doet? Nu hebben we de laatste jaren niet veel te klagen over de Nederlandse zomers, maar over het algemeen duurt het niet lang. Een flinke investering voor een paar weekjes plezier per jaar, vind je niet? Dat moet anders kunnen. Met onze tips maak je je veranda winterproof waardoor je ook hartje winter heerlijk warm buiten kunt zitten.

Temperatuur

De lage temperaturen en de kou zijn de voornaamste reden waarom men de geliefde veranda overkapping de rug toekeert. In tegenstelling tot de zomer kom je in de koude maanden helaas niet ver genoeg met een paar dekentjes over je heen. Maar daar valt wat aan te doen. Met een zogenaamde veranda zeil of schuifwanden bijvoorbeeld zorg je ervoor dat de kou buiten blijft. Met een vuurkorf, heater of terrasverwarming en kleedjes op de vloer houd je letterlijk en figuurlijk warmte binnen. De temperatuur is ineens stukken aangenamer en het ziet er nog gezellig uit ook. Of kies voor een airco met een omkeerbare waterpomp waardoor je ook tijdens de warme maanden profiteert van de voordelen. Lekker bijkomen van een drukke dag met een bakje thee of warme chocolademelk.

Verlichting

Tweede grootste reden voor een verwaarloosde veranda is het feit dat het in de winter eerder donker wordt. De combinatie van de twee zorgt ervoor dat we liever binnen zitten of buiten, maar dan in beweging. Zeker omdat velen van ons in het donker naar het werk vertrekken en in het donker terugkeren. Maar ook in dit geval is de oplossing meer voor de hand liggend dan je wellicht denkt. Laat je inspireren door de gezellige lichtjes tijdens de feestdagen en pas het idee aan op jouw overkapping. De ligging speelt hierbij een rol, maar de rest kun je beïnvloeden. Hang op zonne-energie werkende ledverlichting op, lichtsnoeren, zet een aantal leuke lantaarns en windlichten neer en kom tot rust in je winterproof aanbouw.

Aankleding

Alles draait om de inrichting en aankleding van het verlengstuk van je woonkamer. Je interieur en exterieur met elkaar verbinden is een feit die het gezellig maken van de veranda stukken makkelijker maakt. Een ruimte waar je, mits goed aangepakt, vier seizoenen lang in kunt vertoeven. Een goede basis ligt bij de eerder genoemde tips: Warmte en verlichting. Maar de meubels en accessoires zijn minstens zo belangrijk om er een geheel van te maken. Een fijne zitplek bijvoorbeeld. Kies voor aparte meubels in de zomer en winter. Of ga voor een loungebank met speelse bijzettafels, zachte kleedjes op de vloer, heerlijke kussens en warme plaids. Denk ook aan de sfeermakende planten en wanddecoratie zoals spiegels.

Uitzicht

Nu je voldoende handvaten hebt om je veranda gezellig en winterklaar te maken voel je je misschien ook gemotiveerd om de tuin aan te pakken. Door de tuin te voorzien van groenblijvende planten die je tuin kleur geven tijdens de grauwe maanden en vogelvoederbakken creëer je een leuk uitzicht waar je lang van kunt genieten. Zeker wanneer je ook hier aan sfeervolle verlichting denkt, decoratieve bloempotten of manden en de paden vrij van onkruid en herfstbladeren houdt.

Hoe maak ik de veranda of overkapping gezellig en winterkaar tips mamaplaneet.nl

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

 

Redactie

Plaats een reactie