Zo krijg je minimaal last van de stijgende zorgverzekering

Deze week werd er bekendgemaakt dat volgend jaar zowel de zorgpremie als de verplichte eigen risico omhoog gaan. Mensen zijn in rep en roer. Sommigen roepen dat de kosten voor de zorgverzekering inkomensafhankelijk moeten worden. Anderen geven de asielzoekers en vluchtelingen de schuld.

Het eigen risico gaat van €385 naar €400 in 2018. Een stijging van €15. Ook de zorgpremie gaat volgend jaar omhoog met zo een €6 per maand. Een stijging van ongeveer €87 op jaarbasis. De maandelijkse kosten voor de zorgverzekering zijn al lang zo hoog dat duizenden mensen het niet meer kunnen betalen. De gevaren en gevolgen hiervan lijken voor Den Haag niet ernstig genoeg. Ondanks de beloftes van de politici tijdens de laatste verkiezingen, gaat de zorgverzekering gewoon weer omhoog. De reden? De lonen van de mensen in de zorg stijgen en dus wordt zorg duurder.

Lees ook: 22 bespaartips

Als je wilt dat er iets verandert, moet je veranderen

Wat de meesten wel massaal roepen maar niet doen, is actie ondernemen tegen de beslissing die de Tweede Kamer namens het volk neemt. Duizenden mensen beweren dat er wat moet veranderen en delen dagelijks hun ongenoegen over de hoge zorgkosten. Helaas blijft het ook hierbij. Lieve mensen, kennen jullie het gezegde ‘praatjes vullen geen gaatjes’? Of je onderneemt actie en probeert wat te veranderen of je legt je erbij neer. Als je verandering wilt, moet je veranderen.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk last hebt van de prijsstijging?

* Ook de zorgtoeslag gaat met maximaal €130,- per jaar omhoog voor mensen die daarvoor in aanmerking komen.

* Door je zorgpremie in één keer te betalen bespaar je een aantal procent.

* Je kunt ervoor kiezen je verplichte eigen risico in maandtermijnen te betalen. Heb je het niet opgemaakt? Dan krijg je het aan het eind van het jaar terug van je zorgverzekeraar.

* Wil je of kun je je verplichte eigen risico niet in één keer betalen, probeer dan ervoor te sparen. Op het moment dat je het nodig hebt, kun je het uit het potje halen.

* De verzekeraars maken binnenkort de exacte bedragen voor 2018 bekend. Neem de moeite de verzekeringen en verzekeraars te vergelijken. Dit kan zoveel schelen in de portomonnee.

Meer informatie over de veranderingen die we kunnen verwachten in 2018 vind je op de website van Zorgwijzer

17 gedachten over “Zo krijg je minimaal last van de stijgende zorgverzekering”

  1. Minimaal last? Ik vind het echt belachelijk dat we p.p 400 euro per jaar zelf moeten gaan betalen naast de al hoge premie die we betalen. We kunnen beter gelijk het salaris naar al die specialisten overmaken… Zonde dat het in andere landen wel beter en goedkoper kan, maar bij ons in Nederland er een potje van gemaakt wordt!

  2. Baal best wel dat het weer stijgt 🙁 Je hebt het er trouwens over om bedragen in één keer te betalen, maar er zijn genoeg mensen die dat financieel gezien niet kunnen daar voor is het al geen opties.

    • Dat klopt! Maar er zijn ook mensen die dit wel kunnen betalen. De tips zijn niet alleen gericht op mensen die het financieel niet kunnen betalen.

  3. Het is inderdaad een flinke stijging en ik val ook een beetje over jou artikel. Als mensen het niet kunnen betalen, kun je het ook niet in 1 keer betalen om procenten te besparen.. Ook het in maand termijnen betalen is dan vrijwel onmogelijk, dat is een grote hap uit je inkomsten. Ook dat ”actie ondernemen” heeft echt niet zo veel zin als je denkt en levert alleen maar meer frustratie op..

    • Het artikel en de tips zijn niet alleen gericht op mensen die de zorgverzekering niet kunnen betalen. Haal eruit wat op jou van toepassing is. Zo simpel is het.

  4. Aan de ene kant is zo’n stijging pijnlijk in de portemonnee, maar wat is nou 15 euro op een eigen risico? Zorgpremie omhoog voel je ook meer, maar wat je zegt is dat de zorgtoeslag ook omhoog gaat wat betekent dat de laagste inkomens niet zo erg getroffen worden als ze nu doen lijken…

  5. Tja, het is zuur, maar we zullen het toch moeten betalen. Ik denk dat we vooral ook even moeten kijken naar hoe goed we het hebben. Volgens mij hebben we een prima zorgstelsel en krijgen we alle zorg die we nodig hebben, dat kost nu eenmaal geld.

  6. Belasting en de zorg verzekering vind ik vreselijk in vergelijking met Spanje waar ik woonde. ZZPer werd daar nog gezien als echt een ondernemer en volwaardig, je kreeg zorgverzekering en dat koste ongever 40€ pm. Dan kreeg ik geen extra rekeningen of naheffingen, kreeg ik netjes ziekteverlof, en was mijn hele gezin meeverzekerd. Niks geen eigen risico of torenhoge premies.

Plaats een reactie