Gastblog | Zwarte Piet van crêpepapier propjes

Gastblog | Zwarte Piet van crêpepapier propjes

Sinterklaas is weer in het land. En hier in huis is de spanning al aan het stijgen. Tijd voor een beetje afleiding dus. Knutselen jullie ook mee?

Zwarte Piet van crêpepapier propjes

Met propjes crêpepapier is moois maken, dat deed ik vroeger al op school. Het is een geweldige techniek die ook voor jonge kinderen al geschikt is. Voor het Pietje van crêpepapier heb je naast het papier in verschillende kleuren ook nog een wit A4 stevig papier of karton, een printer en lijm nodig.

Om te beginnen zoek je via Google een leuke (eenvoudige) kleurplaat van een zwarte piet op. De meeste kleurplaten mag je gratis downloaden en gebruiken. Print deze uit op het stevige papier of karton.

En dan lekker knutselen. Laat je kind van het crêpepapier kleine propjes maken en deze op de kleurplaat plakken.

 

Bij het gezichtje is het makkelijker eerst de ogen, mond en neus te doen en daarna de rest op te vullen.

pietje-van-crepepapier-knutselen
Voor kleine kinderen kan het allemaal wat lang duren. Laat ze daarom lekker tussendoor wat anders doen, het hoeft niet in één keer af. Of ga lekker samen aan de slag. En het resultaat? Een grappige kleurrijke Piet.

pietje-van-crepepapier-knutselen
Knutseltip

Om overdadig lijmgebruik te voorkomen kun je de lijm in een bakje (afsluitbaar) doen en een kwast geven om het papier mee in te smeren. Is je kind klaar en heb je lijm over? Simpelweg de deksel erop doen en bewaren tot een volgende keer.

Gea van Sien en Co

Als kind was ik al verzot op knutselen en dat is altijd zo gebleven. Drie jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken met mijn webwinkel Sien en Co. Sien en Co is dé webwinkel voor kinderen die gek zijn op knutselen. Daarnaast heb ik een knutselblog om ouders te inspireren, Knutselen met Sien en Co. Hier deel ik de allerleukste knutsels voor kinderen die ik zelf bedenk of vind op internet.

Heel veel knutselplezier,

Gea | Sien en Co

 

4 gedachten over “Gastblog | Zwarte Piet van crêpepapier propjes”

Een reactie plaatsen